T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 2 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Üniversiteler YÖK'ü, hasta doktoru bekliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, defalarca YÖK'ten kontenjanları arttırmasını ve daha fazla doktor yetiştirmesini isterken, talebe direnen YÖK'ün uygulamaları ihtiyacın tersi yönde oldu. Türkiye'nin doğusu doktorsuzluktan kıvranırken, YÖK'ün Türkiye'nin doktor ihtiyacının çözümüne katkı yerine, fren yaptığı ortaya çıktı. ÖSYM'nin yayınladığı kitapta, YÖK'ün her geçen yıl tıp fakültelerinde daha az doktor yetiştirdiğini ortaya koydu. Sağlık-Sen Başkanı Ahmet Aksu, "YÖK kontenjanları düşük tutarak sokaktaki halkın sağlığına düşmanlık yapıyor" dedi.

  • YAKUP BULUT / ANKARA


    Çelik, Avustralya'da okulları ziyaret etti

    Asya-Pasifik ülkeleri eğitim bakanları toplantısına katılmak üzere Avustralya'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Melbourne'de Türk toplumunun gittiği okulları ziyaret etti. Viktorya Dil Okulu'nun Türkçe bölümü yetkilileriyle görüşen Çelik, daha sonra Austürk kuruluşunun Broadmedows lisesinde hafta sonlarında düzenlediği Türkçe derslere katıldı. Yurtdışında yaklaşık 4,5-5 milyon Türkün yaşadığını belirten Çelik, Avustralyalı yetkililerle, burada Türk öğrencilerinin master ve doktora imkanlarını görüşeceğini söyledi.

  • MELBOURNE


    Batık 'Ulla' gemisi için ilginç savunma

    İskenderun Körfezinde, 2 yıl önce 2 bin 200 ton toksik atık yüklü Sen Vincent bandıralı Ulla gemisinin batması nedeniyle zarar gördükleri iddiasıyla balıkçıların açtığı tazminat davasında suçlanan firmalar ilginç savunma yaptı. Firmalar cevap dilekçelerinde "davanın yasal olmadığı, Türkiye'de açılamayacağı, hukuki olarak firmaların suçlanamayacağı ve zaman aşımının söz konusu olduğu"nu savundu.

  • İSKENDERUN


    200 süpürgeyi çaldılar

    Van'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, park halinde duran 2 kamyonetin üzerindeki 200 adet süpürgeyi çalarak kayıplara karıştı. Bahçivan Mahallesi Otel İpek önünde park halinde duran Recep Özdemir'e ait 55 RR 281 ve İbrahim Çevik'e ait 55 RT 554 plakalı kamyonetlere yüklenmiş süpürgeler çalındı. Gece park ettikleri kamyonetlerinin yanına sabah geldiklerinde, kasa çadırların açık olduğunu ve içerisindeki süpürgelerin çalındığını gören Özdemir ve Çevik, olayı polise haber verdi.

  • VAN


    Güvenlik görevlisine 150 bıçak

    İzmir'in Urla ilçesinde yazlık bir evin güvenlik görevlisi olan Bilal Üyke, yaklaşık 150 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Üyke'nin cesedi binanın girişindeki bekçi kulübesinde bulundu.

  • URLA


    Astsubaya tek kurşun

    Marmaris Deniz Üs Komutanlığı'nda görev yapan Sağlık Astsubay Üstçavuş Harun Bal, dün sabah Marmaris Pinokyo Anaokulu önünde kendisine ait otomobilin içinde ölü bulundu. Bal'ın başından tek kurşunla vurulduğu belirlendi.


    Çocuk pusetinin altında 2 kilo esrar

    Van İl Jandarma ekipleri, Zernek Jandarma Asayiş Noktası'nda yol arama tarama faaliyetleri sırasında bir minibüste kimlik kontrolü yaptı. Minibüstekilerin şüpheli hareketlerde ulunması üzerine, şahısların üst ve eşyaları arandı. G.K.'nin kucağındaki çocuk pusetinin tabanına saklanmış vaziyette 2 kilo eroin ele geçirildi. İki kişi gözaltına alındı.

  • VAN


    Sanayi tüpü patladı: 2 kişi yaralandı

    Güngören Güneştepe Mahallesi'nde bir yemekhanede bulunan sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi yaralandı. Patlama sonucu çevredeki birçok işyeri, araç ve evde hasar oluştu. İtfaiye patlamanın etkisiyle çıkan yangını söndürdü.

  • İSTANBUL


    Filistinli tekstilciyi kaçıranlar yakalandı

    Filistin uyruklu Gai Ali İbrahim Elünkür adlı tekstilciyi kaçırarak ülkesindeki ailesinden 50 bin dolar fidye isteyen 4 kişi yakalandı. Elünkür, alıkonulduğu Avcılar'daki evde bir sandalyeye bağlanmış olarak bulundu.

  • İSTANBUL


    Han mektupları ile tarihe yolculuk

    Ticari Mektup Zarfları ile Tarihe Yolculuk Han Mektupları Sergisi'nin açılış töreni İTO Snat bölgelerindeki hanlardan 1890-1945 dneminde gönderilmiş olan ve Sadettin Fidan'a ait 250'den fazla zarftan oluşan sergi, 28 Mart'tan 14 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek. Eminönü ve Galata hanlarından 890-1945 döneminde gönderilen ticari mektuplara aiz zarflar hem gönderenler hem de ticari faaliyetlerin merkezi olan hanlar hakkında belge niteliği taşıyor. Ferah Han, Bezir Han ve Sagredo Han gibi ismine pek rastlanmayan hanlar da bu mektup zarfları sayesinde ortaya çıkıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nunson dönemi ile Cumhuriyet'in ilk yıllarında Galata ve Eminönü'ndeki ticari faaliyetlerin dağılımının, sergideki belgelere yansıması iktisadi tarihin bir resmi olarak görülüyor.


    İcraya giden avukata silahlı saldırı

    Etiler Ulus'ta müvekkili Kaya Aker'e ait daireyi icra yoluyla tahliye etmeye giden Avukat Nihal Özcan kiracı Ahmet Arıburnu'nun kurşunlarına hedef oldu. Bir icra ve bir polis memuru ile beraber olan Özcan bacağına aldığı 2 kurşun ile yaralandı. Olayda görevli polis memurunun müdahelesi sonucu Arıburnu'nun ateşlediği diğer mermilerin Özcan'a gelmesini engellendi. Memorial Hastanesi'nin kaldırılan Özcan'ın sakat kalma ihtimali olduğu öğrenildi.

  • SALİH AYDIN/İSTANBUL


    İETT otobüsüne molotof kokteyli

    Bağcılar ve Okmeydanı'nda izinsiz gösteri yapan gruplar, 2 İETT otobüsüyle bir işyerine molotof kokteyli attı. Göztepe Mahallesi'nde toplanan bir grup, terör örgütü lehine slogan attı. Gruptakiler, durakta bekleyen körüklü İETT otobüsüne molotofkokteyli atarak kaçtı. Otobüste çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Öte yandan, Okmeydanı Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanan grup, sloganlar eşliğinde bir süre yürüdükten sonra cadde üzerindeki beyaz eşya bayisine molotofkokteyli attı. Buradan geçen İETT otobüsüne de molotofkokteyli atan gruptakiler, daha sonra dağıldı. Beyaz eşya bayisinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

  • İSTANBUL


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi