T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 30 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ekmeğini taştan çıkardı

Geçtiğimiz hafta G.Saray'ı farklı yenerek şampiyonluk yarışında avantaj yakalayan F.Bahçe, kendi göbeğini Trabzon'da kesti, bitime 2 hafta kala işini kolayladı.

F.Bahçe, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürme açısından büyük önem taşıyan maçta Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Devreyi 1-0 yenik kapatan sarı-lacivertliler, 2. yarıda galibiyete ulaşırken liderlik koltuğundaki yerini korudu. 35'te Trabzonspor, Fatih Tekke'nin golü ile 1-0 öne geçti. 53'te Szymkowiak, ardından Hasan'ın vuruşları direkten döndü. 56'da Tuncay'ın golüyle F.Bahçe skora eşitlik getirdi: 1-1. 66'da F.Bahçe, Semih'in golüyle 2-1 üstünlük sağladı. 79'da sarı-lacivertliler, Semih'in golüyle farkı ikiye çıkardı. 81'de Fatih Tekke'nin golü skoru belirledi.

  • M. ALİ KAYMAK

    Cankurtaran yedek

    Semih, dün gece Trabzon'a attığı 2 golle takımının galibiyetinde büyük rol oynarken ligdeki gol sayısını da 9'a çıkardı. Genç golcü daha öncede F.Bahçe'nin Ç.Rize ve Vestel Manisa'yı 2-1 yendiği maçta galibiyet gollerine imza attı. Semih, 6-2'lik Denizli maçında da 4 gol atıp takımının galibiyetinde rol oynamıştı.

    Yıldırım coşturdu

    Yenik kapattıkları ilk yarı bitiminde soyunma odasına giden F.Bahçe Başkanı Yıldırım, oyunculara galibiyet yemini ettirdi.
    Daha önceki bir çok maçta da kötü gidişi çevirmek amacıyla soyunma odasına giden F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün de Trabzon'da aynı şeyi yaptı. Fatih Tekke'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan F.Bahçeli futbolcları soyunma odasında başkanları bekliyordu. Hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğüyle birlikte protokol tribününden hızla kalkıp soyunma odasına adeta koşan Yıldırım, burada Daum'un taktik konuşmasının ardından oyuncularına hitap etti.

    Her şartta kendilerine güvendiğini anlatan Yıldırım, "Şu anda yenik durumdasınız. Ama güvenimde azalma yok. İlk yarı üstün oynadınız, şansa gol yediniz. Şimdi çıkın ve bu maçı alın. Bunu başaracak gücünüz de, yeteneğiniz de fazlasıyla var. Bu Trabzon'un sizi yenmesi mümkün değil" dedi.

    Futbolcular da başkanlarının sözlerini doğrularcasına sahaya çıkıp maçı çevirdiler. Karşılaşma sonrası soyunma odasında bu kez futbolcuların başkanlarıyla sevinç kucaklaşmaları vardı.

    Artık şampiyonuz

    Maçın son dakikalarını kenarda büyük bir heyecan içinde geçiren F.Bahçeli yedek oyuncular arasında ilginç diyaloglar gerçekleşti. Son bölümde oyundan alınıp kenara gelen Tuncay, sürekli sahaya doğru bağırırken, en çok da Yattara'yı tutmakla görevli Serkan'ı uyardı. Tuncay, "Yapış ona, nefes aldırma" diye bağırırken, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte de yanındakilere sarılarak, "Bu iş bitti. Şampiyonuz" diye bağırdı.

    İşi derbilerde bitirdik

    Tuncay, Trabzon'a attığı golle takımına beraberliği getirirken ligdeki gol sayısını da 14'e çıkardı. F.Bahçe'nin başında çıktığı 100. lig maçında anlamlı bir galibiyet elde eden teknik direktör Daum, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, kazandıkları büyük maçların şampiyonluk yarışında kendilerine büyük avantaj sağladığını söyledi. Alman hoca, "Deplasmanda Beşiktaş, G.Saray ve Trabzon'u yendik. Kendi sahamızda ise 1 galibiyet 2 beraberlik aldık. Bu durum, sezon sonunda farkımızı ortaya koyacak" dedi. Alman hoca, dünkü maçın kırılma noktası olarak direkten dönen topları gösterirken, sinirlendiği tek şeyin, 3. golün hemen ardından gol yemeleri olduğunu belirtti.

    Halilhodziç'in isyanı

    Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodziç, maçı kaybetmelerinin en önemli nedeni olarak hakem Selçuk Dereli'yi gösterdi. Boşnak hoca, "Yediğimiz ikinci gol ofsayttı. İstanbul'daki maçta da hakem hatalarından kazanamamıştık" dedi.

    Ödül, 2 gol ve hüzün

    Yerel Taka Gazetesi tarafından yılın sporcusu seçilen Fatih Tekke'ye ödülü Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak tarafından verildi. Spor adamı ödülüne ise Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a layık görüldü.

    Sanki savaş otobüsü

    Maç için Trabzon'a gelen F.Bahçeliler'i taşıyan 3 otobüste Beşikdüzü'nde yapılan aramada 2 balta, 1 döner bıçağı, 6 sopa 1 pala, 5 bıçak ve bol miktarda taş ele geçirildi. Araç sürücüleri gözaltına alınırken, taraftarlar başka otobüslere alındı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi