T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yazarlar Birliği yılın 'en iyileri'ni seçti

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2005 yılı, "Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları ödülleri" açıklandı. Basın-fikir dalında yazarımız İbrahim Karagül de ödüle layık bulundu.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2005 yılı, "Yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları ödülleri" açıklandı. Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu, birliğin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ödül alanları açıkladı ve 2005 yılını değerlendirdi.

Buna göre, Şiir dalında Celal Fedai, 'Parmak ile Boyanmış', Hikaye dalında Necip Tosun 'Otuzüçüncü Peron', Roman dalında Metin Savaş 'Zemheri Kuyusu', Deneme dalında Cengiz Aydoğdu 'Bize Velvele Düştü', Fikir dalında Prof. Dr.S. Hayri Bolay 'Osmanlılarda Düşünce Hayatı ve Felsefe', İnceleme dalında Doç. Dr. Ahmet Özdemir "Moğol İstilası', Araştırma dalında Prof. Dr. İdris Bostan 'Osmanlı Gemileri', Dil dalında İlhan Ayverdi 'Misali Türkçe Sözlük'ile ödüle layık görüldüler. Edebi Tenkit dalında İlhan Genç 'Leyla ile Mecnunun İki Şairi; Fuzuli ve Sezai Karakoç', Hatıra dalında Selim İleri 'İstanbul'un Sandık Odası', Şehir Kitapları dalında Kamil Uğurlu 'Konya Şehringizi', Klasik Sanatlar dalında Nusret Çolpan 'Minyatür çalışmaları ile', Tercüme dalında Nilüfer Epçeli 'Osmanlı Tarihi' ve Biyografi dalında M. Nuri Yardım 'Kayıp İstasyon' adlı eserleriyle ödülün sahipleri oldular. Çocuk yayıncılığı dalında Ebe Sobe Dergisi'ne, Basın/fikir dalında İbrahim Karagül'e Yeni Şafak Gazetesi, Basın/fıkra dalında Emre Aköz'e Sabah Gazetesi, Dergi dalında Anlayış Dergisi'ne, Karikatür dalında Cem Kızıltuğ'a Zaman Gazetesi, Elektronik yayıncılık dalında ise KİBO-Elektronik Kitap Kataloğu'na ödül verildi. TV/ Program dalında, Banu Avar 'Sınırlar Arasında (TRT)' programı, TV/Kültür dalında, Serdar Tuncer, 'Gecede Bir Gün (Kanal A)', TV Belgesel dalında Muharrem Togrul 'Bir Yol Ayrımı Hikayesi-Kemal Tarih (TV5)', Radyo Programı dalında Ömer Madra 'İncir çekirdeği açık radyo' adlı programları ile ödüle layık görüldüler.

BABAM VE OĞLUM'A ÖDÜL

Müzik dalında Zara 'Bülbül-i Şeyda', Sinema dalında ise Çağan Irmak 'Babam ve Oğlum' eserleriyle ödül aldılar. Yayıncılık-kamu dalında Konya İl Kültür Müdürlüğü yıl içindeki yayınlarıyla, Yayıncılık-özel dalında Kaknüs ödül aldılar.

Üstün Hizmet ödülü İsmet Özel, Prof. Dr. Kemal Karpat ve Niyazi Sayın'a, bu yıl ilk defa verilen özel ödüller ise Konya Büyükşehir Belediyesi 'Yirmi dilde mesnevi projesi" ve İhsan Işık'a 'Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi (İngilizce)' verildi.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Deliömeroğlu, bugüne kadar 460'ın üzerinde eser sahibine ödül verdiklerini kaydetti.

Ödül kazanan eserlerin sahiplerine, ödüllerinin Mayıs ayında düzenlenecek törenle verileceğini bildiren Deliömeroğlu,"Türkiye'de yayın hayatında büyük bir gelişme var. 10 yıl önce 7 bin çeşit kitap yayınlanırken, bu rakam geçen yıl 29 bine ulaştı. Bunda tercüme eserler büyük yer tutuyor" dedi.

  • ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi