T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

TV'lere belgesel cezası vatandaşa ödül gibi geldi

"Türk halkı belgesel izlemez" anlayışı kırıldı. RTÜK'ün, yayını durdurulan programlar yerine yayınlattığı "ceza" belgeselleri reyting listesinde ilk 100'e girdi, büyük beğeni kazandı.

RTÜK'ün yayını durdurulan programlar yerine yayınlanmak üzere hazırlattığı belgeseller sanılanın aksine, izleyicinin beğenisini kazandı ve reyting listelerinde ilk 100'e girdi. Belgesellerin TV'lerde yayınlanmasından sonra RTÜK'ü arayan bazı izleyiciler, "ceza belgesellerinin" bundan sonra hangi kanalda yayınlanacağını sorarken, bazıları da nasıl edinebilecekleri hakkında bilgi istedi.

3984 Sayılı RTÜK Kanunu'nun 33. maddesi gereği RTÜK'ün yayını durdurulan programların yerine yayınlanmak üzere hazırlattığı "eğitim, kültür, trafik, kadın ve çocuk hakları, gençlerin fiziksel ve ahlaki gelişimi, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklarla mücadele, Türk dilinin güzel kullanımı ve çevre eğitimi" konularındaki belgesellerden özellikle Akdeniz Gezgini, Çepeçevre ve Zamanın Durduğu Yer Kayaköy adlı belgeseller, beğeni topladı.

Söz konusu belgeseller, program durdurma cezası verilen kuruluşlara, programların durdurulduğu saatlerde yayınlanmak üzere gönderiliyor. Belgeseller başta TRT olmak üzere çeşitli kamu kurumlarından temin edilerek, incelendikten sonra ceza alan kanallara yayınlamaları için gönderiliyor.

SEYİRCİ DEVAMINI SORDU

RTÜK'ün hazırlattığı ikame programların yayınlanmasının ardından çok sayıda vatandaş, RTÜK'ü arayarak beğenilerini dile getirdi ve "Böyle nitelikli belgeselleri daha çok izlemek istediklerini" ifade etti. RTÜK'ü arayan bir vatandaş, Deprem belgeselini temin etmek isterken, bir izleyici izlediği belgeselin devamı hakkında bilgi istedi. İzleyiciler arasında belgesel kaseti isteyen de, belgeselin hangi TV'de yayınlanacağını soran da yeraldı.

  • ANKARA


    Dizilere karşı kahraman 'sır'lar

    Ekrandaki ağırlığını sürdüren sır dizileri seyircinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bugün ekrana gelecek iki sır dizisi Kalp Gözü ve Beşinci Boyut, büyük bütçeli TV dizileriyle rekabette yine başarılı olacağa benziyor. Kalp Gözü'nün bu bölümünde, yine ilginç hikayeler anlatılıyor. Yaşlı bir ananın ömrünün son deminde yaşadıklarını anlatan, Bugün Yarın, babalar ve oğullar üzerine yürek burkan bir film olan Öl Artık Baba ve mütevazı bir hayatın kibre karşı giriştiği mücadele Sütteki Leke başlıklarıyla ekranlara getiriliyor. KANAL 7 / 19.45 Yapımcılığını Melih Sezgin'in yönetmenliğini Hasan Kıraç'ın üstlendiği Beşinci Boyut dizisinde ise, vicdanının sesinden kaçan ünlü bir haber spikerinin öyküsü anlatılıyor. Konusu şöyle: Ayşe Özberk ünlü bir haber spikeridir. Geçmişinden kaçan Ayşe, bir gün arabasıyla giderken bir çocuğa çarpar. Olay yerinden kaçan Ayşe, vicdanıyla yüzleşecektir. SAMANYOLU / 19.55


    Biraz da Bollywood izleyelim

    Kanal 7'de yeni yılda hafta için her gün 14.30 film kuşağında Hint sinemasının en güzel örnekleri ekrana getiriliyor. Bugün başlayacak olan üç bölümlük ilk filmin adı ise: Aşk Engel Tanımaz. Konusu şöyle: Shankar ve Osman iyi iki arkadaştır. Shankar'ın 3 oğlu, Osman'ın 3 kızı vardır. Osman kızının düğün töreni için Shankar ve ailesini düğüne davet eder ve macera başlar.
    AŞK ENGEL TANIMAZ-(Ishq Hai Tumse)
    Yön: G.Krishna
    Oyn: Dino Moria, Bipasha Basu, Aloknadh, (Melodram)
    KANAL 7 / 14.30


    'Sınırlar'da bir gezi

    Banu Avar'ın sunduğu Sınırlar Arasında, 2005'in son çeyreğinin derlemesini yapıyor. Programda Kırım'la Kıbrıs arasında, batı komşularından doğu komşularına Yunanistan'la Ermenistan arasındaki Türkiye'yi çevreleyen ülkelerden bir derleme televizyon ekranına geti-riliyor. TRT 1 / 21.50


    BEYAZ GELİNCİK
    Ömer ve Ceren rolleri değişiyor

    Erkan Petekkaya ve Sezin Akbaşoğulları'nın oynadığı dizide, Ceren Ömer'e evlenme teklifine hazırlanıyor. Mustafa perişan olur. Meryemce, Aziz'in tuzağına düşer. ATV / 21.45


    HAZİRAN GECESİ
    Baran, intikam peşine düşüyor

    Özcan Deniz ve Naz Elmas'ın rol aldığı dizide, Duygu'nun başına gelenlerden Kemal'i sorumlu tutan Baran, intikam peşine düşüyor. KANAL D / 21.45


    ÇATKAPI
    Çatkapı evinde yılbaşı kurnazlığı

    Metin Akpınar ve Ayten Gökçer'in oynadığı dizide, ekip yılbaşını birlikte geçirmeye karar vermişler ancak hepsi kafeye davet edilmiştir. Hepsi birbirini ekmenin bir yolunu arar. SHOW / 22.30


    Filmlerden seçmeler


    Kanunsuz

    Bir arkeolog olan Oskar, araştırma için gittiği İsrail'de birdenbire ortadan kaybolur. Oğlu Rudy, babasını aramak için İsrail'e gider. Ancak, babasının peşine düştüğü İsrail'de işlerin sandığından daha karışık olduğunu çok geç farkedecektir.
    Orijinal Adı: The Order
    Yönetmen: Sheldon Lettich
    Oyn: Sophia Milos, Jan Claude Van Damme
    Türü: Aksiyon / Macera
    TRT 1 / 19.55


    Büyük Ceza

    Alfa Birimi, ABD için faaliyet gösteren bir kuruluştur. Dünyada dengelerin değişmesi nedeniyle ortadan kaldırılacak olan Alfa Birimi, terörist saldırı düzenlemeye başlar. Deliller ise, saldırıları araştıran bir muhabiri Alfa'ya götürür.
    Orijinal Adı: Supreme Sanction
    Yön: John Terlesky
    Oyn: Michael Madsen, Kristy Swanson
    Yapım: 1999/Aksiyon
    TV8/20.30


    Kumpas

    ABD Deniz Subayı James Dunn, Körfez Savaşı'nda, bir çobanı öldürmeyi reddettiği için hapistedir. Albay Casey tarafından kumanda edilen Black Sheep adlı gizli bir birimde görev almak üzere seçilen Dunn, hapishaneden kaçırılır. Dunn özgürlüğü karşılığında birini vuracaktır.
    (Most Wanted)
    Yön: David Hogan
    Oyn: Kenen Ivory Wayans (1997)
    SAMANYOLU / 21.45


    Anlaşma

    Hannah ve Luc, birlikte çalışan iki tetikçidir. İkisi birlikte bir mafya liderini öldürdükten sonra yeni bir iş arayışına girerler. Luc, internetten gelen teklife sıcak bakmaz ama Hannah, tek başına harekete geçer ve pişman olacağı bir işe girer.
    Orijinal Adı: The Contract
    Yön: K.C.Bascombe
    Oyn: Johanna Black, Matthew Olver, Laurent Imbault, Billy Dee Williams
    TRT 1 / 00.05


    Y. Savaşları: İmparator

    Direniş, imparatorluğun hakimiyetini silmeye kararlıdır ancak Darth Vader imparatorluğun en büyük yardımcısıdır. Han Solo ve Prenses Leia Cloud City'e giderler. Luke da Yoda'yı bulur. Hep birlikte İmparator'u durdurmak zorundadırlar.
    (Star Wars 5 - The Empire Strikes Back)
    Yön: Irvin Kershner
    Oyn: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher
    (Aksiyon)
    SHOW / 01.15


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi