T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Moskova 'Ziraat'in kârı gerçek değil

Ziraat Bankası Teftiş Kurulu raporunda, yüzde 50'şer payla Türk-Rus ortaklığıyla kurulan Moskova Ziraat Bankası'na yönelik olarak, "Faaliyette başladığı tarihten itibaren kuruluş amacına yönelik fonksiyonlarını yerine getiremiyor" denildi. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporunda Ziraat Bankası'nın Moskova Ziraat Bankası'na yönelik kendi Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan rapora yer verildi. YDK raporunda, Teftiş Kurulu raporundaki, "2001 ve izleyen yıllarda kârlı gözükmesine karşın, kârlarının reel olmayıp, Türkiye'den transfer edilen 7,8 milyon dolarlık gelirlerden kaynaklandığı"na ilişkin ifadelere dikkat çekildi. Raporda, Moskova Ziraat Bankasının son 5 yıldır zararda olduğunun altı çizilirken, bankanın ucuz maliyetle tahsis etmiş olduğu sermaye benzeri krediden sağlanan faiz gelirleri ile kârlı duruma geçtiği belirtildi. Raporda, "Banka piyasadan yeterli kaynak toplayamadığı, kredi kullandıramadığı, bankacılık hizmetleri sunmadığı, Rusya Federasyonu'ndaki faaliyetlerinin personel ve işletme giderlerini karşılamadığı ortaya çıkıyor" denildi.

  • SONGÜL SELVİ / ANKARA


    Onur Air'den açık arttırmalı bilet satışı

    Onur Air, satışı günler öncesinden tükenen Kurban Bayramı dönemine ilişkin 80 adet bileti, normal ücreti dışındaki tüm gelirlerini eğitim kurumlarına bağışlamak amacıyla internet üzerinden açık artırma yöntemiyle 1 YTL'den satışa sunacak. Satışa sunulacak biletler, özellikle bayram tatilinde bulunması mümkün olmayan 6, 7, 8, 9 ve 10 Ocak İstanbul çıkış ile 13 ve 14 Ocak dönüş tarihlerini kapsayacak. Biletler "www.gittigidiyor.com" adresi üzerinden 1 YTL'den açık artırmayla satışa sunulacak. 2 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak bilet satışları, 4 Ocak Çarşamba günü saat 16.00'da sona erecek.


    Postacılar mektup yakacak

    Birlik Haber-Sen üyesi PTT çalışanları, seslerini duyurmak için bugün "mektup yakma" eylemi yapacaklar. Ankara Posta İşleme Merkezi'nde gerçekleştirilecek "mektup yakma" eylemi, Birlik Haber-Sen tarafından, "PTT çalışanı çıldırdı. Postacılar isyanda" ifadeleriyle duyuruldu. Açıklamada sendika üyesi posta çılaşanlarının seslerini duyurmak için yapacağı basın açıklaması sırasında mektupları da yakacakları bildirildi.


    Bilgi kaynak makinası aranan marka oldu

    Bilgi Trafo Makine Sanayii 1976 yılında küçük bir atölyede başlattığı küçük tip kaynak makineleri imalatını her yıl kendisini yenilemesi sonucu bugün küçük atölyeyi sanayi tipi kaynak makineleri tesisine dönüştürdü. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bilgi, "30 yıllık köklü bir geçmişleri olduğuna dikkat çekerek bu süre zarfında sadece üretim yapmadık, aynı zamanda insana ve teknolojiye yatırım yaptık,bu sayede hem AB ülkelerinde hem de Ortadoğu ülkelerinde aranan markalar arasına girmeyi başardık" dedi. Firma, kaynak makineleri ile şerit testere, daire ve katarak testere, zincir ve matkap bıçaklar bileyen en gelişmiş kullanışlı bileme makineleri imal ediyor.


    Gülşan, mafsallı tente ihracatında hızla ilerliyor

    Gülşan Branda Yönetim Kurulu Başkanı Semih Gülşan, mafsallı ve körüklü tente üretimine ağırlık vererek, ihracatta önemli adımlar attıklarını söyledi. Bugün yurt çapında kırktan fazla bayiliklerinin bulunduğunu belirten Gülşan, mafsallı tentenin elektrik motorlu tiplerin de üretimine alındığını ve Sakarya'da üretilmesinden dolayı ayrıca mutlu olduklarını kaydetti. Semih Gülşan, 2005 yılında işletmenin denetim gücünü ve kapasitesini artırarak 3 bin - 3 bin 500 mafsallı tente üretimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini de ifade etti.


    Zade Yağları'nın gurur günü

    Sağlıklı ve hijyenik üretimiyle kalitesi uluslararası tescilli ilk ve tek yağ tesisi olan Zade, 'Mükemmellikte Yetkinlik' belgesiyle başlayan başarı zincirine bir halka daha ekleyerek Türkiye'de bir ilk olan 'ISO 22000 Belgesi' almaya hak kazandı. Belgenin alınmasında emeği geçenlere ve bazı çalışanlara plaket vermek amacıyla düzenlenen törene Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Kadir Büyükhelvacıgil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil, Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Büyükhelvacıgil, 3. Kuşak Yönetici Kadir Büyükhelvacıgil ve Zade ailesinin çalışanları katıldı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil, ISO 22000 Belgesi'ni almaya hak kazanmalarında tamamen bir ekip başarısı olduğuna dikkat çekerek, 2006 yılında ise hedeflerinin, Dünya Kalite Ödülü'nü almak olduğunu söyledi. Kalite yolculuğuna 1991 yılında çıktıklarını belirten Büyükhelvacıgil, bugüne kadar aldıkları kalite, çevre yönetim, akreditasyon belgelerini anlatarak, "Sektörde HACCP sistemini ilk uygulayan, EFQM Kalite Ödülü Katılım Beratı olan ilk gıda tesisi olduk" diye konuştu.

  • LOKMAN KOYUNCUOĞLU / KONYA


    GSM sektörü 2006'dan umutlu

    Motorola Mobil İletişim Araçları İş Birimi Türkiye Müdürü Yücel Kubanç, 2006 yılının sektör açısından çok heyecan verici bir dönem olacağını söyledi. Kubanç, Türkiye GSM pazarının, her geçen yıl büyüdüğünü ve yıl içerisinde de büyümesini sürdüreceğini belirtti. Yeni yılın sektör için çok heyecan verici bir dönem olacağını ifade eden Kubanç, "Pazardaki şebeke isletmecilerimizin hisse dağılımlarının değişimi sonucu daha farklı dinamiklerin hakim olduğu, çok daha rekabetçi bir döneme gireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Kubanç, şöyle konuştu: "3G lisans ihalesinin yapılması ve şebekelerin kurulumunun ardından ülkemizde yeni nesil şebekelerin imkan tanıdığı servislerle tanışacağız. Motorola olarak biz de bu yeni dönemde yeni cihazlarımız ile pazar payımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Çeşitli 3G cihazlarımızı MP3 ve i-tunes melodilerini çalan müzik telefonlarımızı lanse edeceğiz."

  • ADANA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi