T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şair Nabi'nin mezar taşı düzeltildi

Divan edebiyatının büyük ustalarından şair Nabi'nin Karacaahmet'teki mezarına bir başkasının defnedilmediği, yalnızca fatiha okunması için bir başkasına ait bir kitabe konulduğu bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı, Nabi'nin mezarındaki bir başkasına ait kitabenin de önceki gün kaldırıldığını söyledi. Yeni Şafak'ta yer alan "Nabi'ye saygısızlık" haberi üzerine bir açıklama yapan Avcı, Nabi'nin mezarına hiç bir şekilde ikinci bir defin işleminin gerçekleştirilmediğini söyledi. Avcı, şair Nabi'nin mezarının 1985 yılında Şanlıurfa Belediyesi'nce yaptırıldığını ve yine bu belediye tarafından korunduğunu belirterek yaklaşık 10 yıl önce Nabi'nin mezarına bir başkasına ait iki kitabe daha yerleştirildiğini kaydetti. Bunu farkeden İstanbul'daki Urfalılar Derneği'nin bir süre önce Karacaahmet Mezarlıklar Müdürlüğü'ne başvurduğunu dile getiren Avcı, "Bunun üzerine mezar taşını yenileyerek önceki gün yerine koyduk" diye konuştu. Avcı, mezarlıklarda bugüne kadar bir başı boşluk olduğunu, şair Nabi'nin mezar taşının da bu başı boşluk nedeniyle tahrip edildiğini ifade etti.

  • HABER MERKEZİ / İSTANBUL


    Rektör Aşkın bu hafta taburcu edilebilir

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Rektör Yücel Aşkın'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Şahin, yaptığı açıklamada, Rektör Aşkın'ın psikolojik durumunun iyiye gittiğini, tahliye sonrasında yakınlarını görmesinin, manevi durumunu olumlu etkilediğini belirtti. Rektör Aşkın'ın dün üst solunum enfeksiyonu nedeniyle rahatsızlandığını, ancak bugün daha iyi olduğunu dile getiren Şahin, "Rektörümüz yılbaşına normal diğer hastalar gibi girdi. Odasında dinlendi. Bu hafta içinde sağlık durumu hakkında genel bir değerlendirme yapacağız. Bu değerlendirme sonrasında taburcu olup olmayacağını karar vereceğiz. Ancak şu an için gözetim altında tutulması gerekiyor" diye konuştu.

  • VAN (A.A)


    Her okula bir bilişim teknoloji sınıfı açılacak

    Bütçeden en yüksek payı Milli Eğitim Bakanlığı'na ayıran hükümet, "her okula bir bilişim-teknoloji sınıfı" çalışmasını yoğunlaştırdı. 2005-2006 yılı eğitim-öğretim yılında bu hedefini hayata geçirmek isteyen hükümet, bu amaç için 90 günlük bir hedef koydu. 81 ilde tüm okullarda açılması planlanan teknoloji ve bilişim sınıfları için gerekli olan bilgisayarın temini için Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. Bilişim sınıflarının kurulması için gerekli olan toplam 320 bin bilgisayarın tamamlanması için 80 bin bilgisayara daha ihtiyaç olması üzerine bakanlık, iş çevreleri ve hayırsever vatandaşları yönlendirecek. Kalan 90 günlük sürede eksik kalan bilgisayarların tamamlanması için her ilde önde gelen işadamları ile bağlantılar kurulacak ve eğitime yüzde 100 destek çerçevesinde bu yardımın vergiden düşürülmesi sağlanacak.

  • ERHAN SEVEN


    Birikim Koleji'nden şiir gecesi

    Bağcılar Birikim Koleji tarafından gençliği şiirle buluşturmak amacıyla 2001'den bu yana organize edilen 'Gönül Harmanı Şiir Gecesi' yeni yılın ikinci gününde, Yunus Emre Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Mehmet Akif Ersoy'dan Karacaoğlan'a, Necip Fazıl Kısakürek'ten Nazım Hikmet'e, Atilla İlhan'dan Sezai Karakoç'a, Nabî'den Behçet Necatigil'e Türk şiirinin üstadlarının seçme şiirleri, Bağcılar Birikim Koleji öğrencileri tarafından yorumlanacak. Gecede Birikim Müzik Kulübü'nün müzik dinletisi de yer alacak. Gönül Harmanı Şiir Akşamı, yeni yılın ikinci gününde saat 19.30'da Yunus Emre Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Geceye katılmak isteyenler için saat 18.00'da Birikim Koleji'nden servis kaldırılacak.


    Kamuda tercih için yarın son gün

    ÖSYM'nin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 15 bin 245 kontenjana yapacağı ek yerleştirme için 28 Aralık'ta başlayan tercih bildirme süresi, yarın sona erecek. ÖSYM, kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolar ile sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapacak. Geçen yıl KPSS'ye girerek kazanmış ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylardan bu kadrolara ve pozisyonlara yerleşmek isteyenler, tercih bildirecek. Yerleştirme ücretini yatıran adaylar, 2005 KPSS/2 tercih kılavuzundaki kurallara göre tercihlerini internet üzerinden ÖSYM'ye iletebilecekler.2005 KPSS/2 Tercih Kılavuzu'nda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlara, lisans mezunları 2004 KPSSP3, ön lisans mezunları 2004 KPSSP93, ortaöğretim mezunları da 2004 KPSSP94 puanı ile başvurabilecekler.

  • ANKARA


    58 yıl sonra kavuştular

    Karaman'da 91 yaşındaki Abdülgaffar Ülker, 58 yıl önce imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladığı Hatice Deniz ile 2006 yılına, resmi nikah kıyarak girdi. Abdülgaffar Ülker ile 94 yaşındaki Hatice Deniz'in nikah töreni, yaşadıkları Karaman Huzurevi'nde yapıldı. Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk'ün kıydığı nikahta, çiftin şahitleri Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu oldu. Yaşlı çift, nikahtan sonra düğün pastasını birlikte kesti.

  • KARAMAN


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi