T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Matsakis'e 'ŞIK' ceza

KKTC'ye girerken gözaltına alınan 'bayrak hırsızı' AP'nin Rum vekili Matsakis'in yeni provokasyonu boşa çıktı. Matsakis'in, Lefkoşa'da çıkarıldığı askeri mahkemede 1 gün hapiste kalmasına karar verildi

KKTC'ye giriş yaparken önceki gün tutuklanan 'bayrak hırsızı' Avrupa Parlamentosu milletvekili Rum Marios Matsakis, yeni yılı polis nezarethanesinde geçirdikten sonra dün Lefkoşa'da çıkarıldığı askeri mahkemede bir gün hapse mahkum oldu. Böylece, Matsakis'in son provokasyonu boşa çıkarıldı.

Hakim Ahmet Kalkan'ın huzurunda görülen davada, Savcı Sarper Altıncık, Matsakis'in birinci derecede askeri yasak bölgeye izinsiz ve kaçak girmek ve bayrağa saygısızlık suçu işlediğini belirtti. Polis memuru Ali Tosun da Matsakis'in kendi isteğiyle polis karakoluna götürüldüğünü ve ifadesinin alındığını söyledi. Tosun, tahkikatın bittiğini, birkaç gün içinde dosyanın mahkemeye sevk edileceğini söyledi. Polis memuru, Matsakis'in yargılanıncaya kadar, 3 ayı geçmemek üzere tutuklu kalmasını talep etti. Tosun, Matsakis'in işlediği suçların 3 yıla hapis cezası gerektirdiğini belirtti.

'KONUYU KAPATALIM'

Matsakis de avukat istemediğini belirterek, savunmasını kendi yaptı. Matsakis, tutuklanmasının yasadışı olduğunu, anayasal ve AP milletvekilliği haklarını ihlal edildiğini öne sürdü. Konunun daha fazla uzatılmadan kapatılmasını talep eden Matsakis, tutukluluk şartlarından şikayet etti. KKTC'yi tanımadığını söyleyen Matsakis, "Fakat uzlaşmanın yanındayım" dedi. Salı günü Brüksel'de Avrupa Parlamentosu toplantılarına katılacağını ifade eden Matsakis, konunun Kıbrıs'ın iki toplumu arasında tırmandırılmamasını ve Avrupa Parlamentosu'nun işlerinin engellenmemesini istedi.

SLOGANLAR ATTI

Savunmasını yaparken sık sık el kol hareketleri yapan Matsakis, KKTC'yi tanımadığını söyledi. Hakkında bugün saat 14.00'e kadar tutukluluk emri verilen Matsakis mahkemeden, geniş güvenlik önlemleri altında çıkarılırken, sloganlar attı. Rum basının da büyük ilgi gösterdiği duruşmayı, Matsakis'in kız kardeşi ve bir bayan arkadaşı ile AP 'Kıbrıs' masası şefi Tasos Gerogiou da takip etti.

Verilen aradan sonra mahkeme Matsakis hakkında 1 gün tutukluluk emri verdi. Hakim Kalkan, Matsakis'in aynı zamanda AP milletvekili olduğuna ve dokunulmazlığı bulunduğuna işaret ederek, zanlının bugün saat 14.00'e kadar tutuklu kalmasına karar verdi. Hakim, Matsakis hakkındaki itham dosyasının söz konusu saate kadar hazırlanmaması halinde zanlının serbest kalacağını belirtti. Bu arada Kıbrıs Rum yönetiminin lideri Tasos Papadopulos, Matsakis'in "derhal" serbest bırakılmasını istedi.

  • LEFKOŞA (A.A)

    Talat'la randevu yok

    KKTC Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Matsakis'in hareketinin yeni bir provokasyon olduğunu belirterek, mahkemenin vereceği karara saygı duyulması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Asım Akansoy da Matsakis'in Cumhurbaşkanı Talat'a Noel çöreği getireceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını, kendilerine böyle bir talep iletilmediğini, iletilse de kabul etmelerinin söz konusu olmadığını bildirdi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi