T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fener Carlos'a gider

Transfer için Real Madrid'in ünlü yıldızından yeşil ışık alan F.Bahçe Başkanı, ocak ayı içinde İspanya'ya giderek, aylar önce başlayan görüşmeleri bir sonuca bağlamayı planlıyor.

Roberto Carlos ile gelen son yılların en büyük transfer haberi, F.Bahçe camiasında heyecana neden oldu. Daha önceki hemen her transfer haberini anında yalanlayan başkan Aziz Yıldırım'ın da bizzat doğruladığı Roberto Carlos ile nihai görüşmelerin bu ay içinde yoğunlaşması bekleniyor.

Teknik direktör Daum ile devre arası kamp döneminde transferlerle ilgili görüşecek Yıldırım'ın, bunun ardından bir taktik belirleyerek İspanya'ya gideceği öğrenildi. Madrid'de hem Roberto Carlos ve hem de Real Madrid Kulübü yetkilileri ile bir araya gelecek olan Yıldırım, maddi konulardaki teklifini netleştirip, kesin bir yanıt almaya çalışacak.

Yıldırım'ın Real Madrid Kulübü ile son bir kaç yıldır olumlu ilişkilerinin olması ve Brezilyalı futbolcunun da F.Bahçe'ye sıcak baktığının bilinmesi, bu transferin gerçekleşme şansını yükseltiyor.

Forvet gibi savunmacı

Carlos, Real Madrid'de 527 maçta 65 gol attı. Brezilya Milli Takımı'nda ise 125 maçta 10 golü var.

ARAPLAR SERVET VERİYOR

Roberto Carlos'un transferindeki en önemli sorunlardan biri olarak Arap ülkelerinden yapılan astronomik teklifler gösteriliyor. Katar ve Suudi Arabistan'dan zengin kulüplerin bu futbolcuya tekliflerinin yıllık 6 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor. F.Bahçe'nin bu rakama yaklaşıp yaklaşmayacağı belirsizliğini koruyor.

Yıldırım'ın, Madrid'deki görüşmede, "Şampiyonlar Ligi'nde final hedefleyen bir kadro kuruyoruz. Bize gelirsen Avrupa vitrininde kalırsın" taktiğiyle Carlos'u ikna edip, para konusundaki dezavantajı ortadan kaldırmayı düşündüğü öğrenildi.

Bu arada, İspanyol Marca Gazetesi'nden sonra, Brezilya'dan Gazetta Esportiva da, Carlos'un F.Bahçe'ye gelme ihtimalinin yüksek olduğunu yazdı.

  • Ahmet BIYIKLI

    Kadıköy ısınıyor

    Saracoğlu, 52 bin kapasiteye çıkarken, Avrupa Kupası ve derbilerde daha az seyirci alınacak. Isıtma sistemi çalışmaları da bitmek üzere. Fenerbahçe Asbaşkanı, Nihat Özbağı, yeni yılda Fenerium Tribünü'nün tamamen açılmasıyla stat inşaatının tamamlanacağını belirterek, "Şükrü Saracoğlu Stadı'nı 5 yılda yeniden inşa ettik. Stat kapasitesi 52 bin kişi olacak" dedi. Özbağı, inşaatın bitirilmesinin ardından ısıtma sistemi konusunda da çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın derbi ve Avrupa maçları dışında tam kapasite ile kullanılacağını ifade eden Nihat Özbağı, "Büyük maçlarda stat kapasitesinin tamamını kullanmayacağız. Kapasitenin biraz altında seyirci alacağız. Çünkü stadın güvenliği, emniyeti ve sağlıklı görünüşü açısından böyle düşünüyoruz" diye konuştu.

    UEFA, Appiah'ı birinci seçti

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde '2005 yılının en güzel golü' Fenerbahçe'nin Ganalı yıldızı Appiah'ın golü seçildi. UEFA'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Appiah'ın düzgün bir vuruşla Schalke filelerine gönderdiği gol, '2005 UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en iyi golü' sıralamasında birinci olarak gösterildi. Grup 3. maçında Fenerbahçe, kendi sahasında Schalke karşısında 3-2 gerideyken karşılaşmanın 77. dakikasında Appiah düzgün bir şutla kaleci Frank Rost'u avlamış ve karşılaşmada eşitliği sağlamıştı. Fenerbahçe'yi yenilgiden kurtaran gol 2005 Şampiyonlar Ligi'nin en iyisi olarak değer kazandı. Appiah'ın Schalke ağlarına gönderdiği bu güzel gol, Barcelona-Chelsea maçında Ronaldinho'nun şık bilek hareketleriyle Chelsea'ye attığı golden bile daha çok beğeni topladı.

    'En pahalı yedek' eleştirisine tepki

    F.Bahçe'nin lig ve Avrupa maçlarında şans bulamadığı için "En pahalı yedek" eleştirilerine hedef olan Rüştü, kendisini savundu. Milli kaleci, "Eğer bir sıralama yapılırsa ücret konusunda 10. sırada olurum. Ayrıca önemli olan F.Bahçe için neyin iyi olacağıdır" dedi. Volkan ya da kendisinin kalede görev yapmasının önemli olmadığını belirten Rüştü, "Ben Volkan'a güveniyorum. Ne kadar çok çalıştığını da biliyorum. Onun ya da benim başarım gibi bir şey yok. F.Bahçe ve takımın başarısı var. Biz bu esas üzerinde çalışıyoruz. Ben yarın maça çıkacakmış gibi hazırlanıyorum. Son kararı hocamız Daum verir" açıklamasını yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi bir performans sergilediklerini vurgulayan Rüştü, F.Bahçe'nin her geçen gün güçlendiğini ve zamanla beklenen başarıyı gerçekleştireceğine inandığını belirtti.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi