T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Riva mahkûmu değiliz

G.Saray'ın bel bağladığı Riva Projesi'ni cazip bulmadığını açıklayan Toplu Konut İdaresi'nin vazgeçmesinin önemli olmadığını söyleyen Beyazıt, "Mal varlığımız yeter" dedi.

Maddi sıkıntı içindeki G.Saray'ın kurtuluş yolu olarak gördüğü Riva Projesi'ni üstleneceği belirtilen Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) projeyi cazip bulmadığı ve bir anlaşma da yapılmadığı açıklaması, sarı-kırmızılı camiada şoka neden oldu. Ancak projenin hayata geçirilmesi için araştırma yapmak üzere kurulan komisyonun başkanı, eski kulüp başkanlarından Selahattin Beyazıt, bu açıklamanın morallerini bozmadığını söyledi. Beyazıt, Riva'ya yapılacak villalar için yurt içi ve dışından bir çok firmanın istekli olduğunu ifade etti.

'BİR RİVA YETMEZ'

Beyazıt, istekli firmalarla görüşmelerin süreceğini belirtirken, kulüpteki maddi sıkıntının da abartıldığından yakındı, "G.Saray'ın mal varlığı herşeyin üstündedir" dedi. TOKİ'nin son açıklamasının çalışmalarını etkilemeyeceğini kaydeden Beyazıt, "Komisyon üyeleri kulübün 200 milyon dolara yakın borcu olduğunu biliyor. Tamam söylendiği kadar kötü durumda değiliz ama kara bir tablo da var. Riva'dan gelecek para bu tabloyu tamamen ortadan kaldırmaz. Yeni arayışlara girmeliyiz." diye konuştu. Başka şirketlerle görüşmeler olabileceğini söyleyen Beyazıt, bugün ya da yarın Avrupa ve ABD'ye gidip bazı şirketlerle masaya oturacağını açıkladı.

AYSAL'I İKNA TOPLANTISI

Beyazıt'ın, mali konularda önceliği futbolculara ödeme yapma konusuna vermeleri gerektiğini de belirterek, "Alacakları ödeyecek parayı bulmaya çalışıyoruz. Ben şahsen 900 bin dolar veriyorum" dediği öğrenildi. Öte yandan, Selahattin Beyazıt, başkan Özhan Canaydın ve işadamı Ünal Aysal'ın bugün bir araya gelerek gelişmeleri değerlendireceği belirtiliyor. Görüşmede, TOKİ'nin son açıklamasının yanı sıra, Aysal'ın vermeyi taahhüt ettiği 30 milyon doların akıbeti de konuşulacak. Bu parayı alıp 7 milyon doları ile futbolcu alacaklarını ödemek isteyen Canaydın, TOKİ'nin son açıklamasıyla endişelenen Aysal'ı ikna etmeye çalışacak.

  • Savaş ÇORLU

    Gerets serbest bıraktı!

    Paraların bugün de ödenmemesi halinde G.Saraylı futbolcuların idmana çıkmamak, kampa gitmemek gibi seçenekleri değerlendirebileceği belirtilirken, teknik direktör Gerets de, herkese hareket serbestliği tanıdı. Bu konuda yakın çevresine açıklamalarda bulunan Belçikalı hocanın, bugün toplanacak futbolculara da, "Yaşadığınız sıkıntılar ortada. Bundan sonra nasıl istiyorsanız öyle davranın" diyeceği öğrenildi. Uzun süredir para alamayan ve ellerindeki çeklerin de karşılığı çıkmadığı için iyice umutları kırılan G.Saraylı bazı futbolcuların başka kulüplerle transfer görüşmesine başladığı ise camiada artık biliniyor. Ümit Karan, Tomas, Song, Saidou ve Necati gibi futbolculara teklif üstüne teklif yağarken, maddi kriz nedeniyle kopma noktasına gelen futbolcuların para garantisi alamamaları halinde ne yapacakları endişeyle bekleniyor.

    'Canaydın hangi sözünü tuttu ki!'

    G.Saray Başkan Yardımcısı Turgay Kıran, "Özhan Canaydın, yönetiminde sevgi ve saygı kalmamış" dedi. Canaydın'ın verdiği hiçbir sözü yerine getiremediğini savunan Kıran, "Yönetim de G.Saray ruhu bitmiş. Mutlaka yeniliğe ihtiyaç var. Başkan vermiş olduğu sözlerin hiçbirisini yerine getiremedi. Riva'yı bizim kurduğumuz ekip piyasaya çıkardı. Sonra da Refik Arkan'a devretti" diye konuştu.

    Yabancılar için papatya falı

    Maddi kriz yaşayan G.Saray'da yabancı oyuncuların ülkelerinden dönüp dönmeyecekleri belirsizliğini koruyor. Mondragon ve Song'un yarın İstanbul'a geleceği açıklanırken çeşitli kulüplerden teklifler alan İliç, Saidou, Heinz ve Tomas'ın durumları düşündürüyor. Tomas ve İliç yılbaşı tatiline dönmeyebilecekleri sinyali vererek çıkmış, 3 Ocak tarihli uçak biletlerini de daha sonra açığa almıştı.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi