T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 24 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Emekli zamlı maaşı ve iadeyi bir alacak

Çalışma Bakanı Başesgioğlu: "SSK ve Bağ-Kur emeklisi, gelecek ay hem iadesini hem de zamlı aylığını alacak."

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, muhtemelen gelecek aylık döneminde hem vergi iadelerini hem de zamlı aylıklarını alma imkanına kavuşacaklarını söyledi.

Emekli aylıklarına ilişkin yasa tasarısının, TBMM'de bulunduğuna işaret eden Başesgioğlu, şunları kaydetti: "Emekli aylıklarının artışı ve vergi iadesinin yüzde 4 oranında aylıklara yansıtılması nedeniyle bir değişiklik söz konusu. Kurban Bayramı'nın araya girmesi dolayısıyla, yasayı emekli aylıklarının ödeme zamanına yetiştiremedik. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, muhtemelen önümüzdeki aylık döneminde hem vergi iadelerini hem zamlı aylıklarını alma imkanına kavuşacaklar."

SOSYAL GÜVENLİK REFORMU

Bakan Başesgioğlu, hükümetin sosyal güvenlik reformu çerçevesinde hazırlanan ve halen TBMM'de bulunan yasa tasarılarını çıkarma konusundaki kararlılığının da devam ettiğini vurguladı. Emeklilik Sigortaları ve Genel Sağlık Sigortası ile üç sosyal güvenlik kurumunun kaldırılarak, yerine yeni bir kurum oluşturulmasını öngören Sosyal Güvenlik Kurumu yasa tasarılarının parlamentoda bulunduğuna işaret eden Başesgioğlu, şöyle devam etti: "Tasarıların komisyondaki görüşmelerini izliyoruz. Meclis'teki yasalaşma süreci, tamamen komisyonların inisiyatifinde. Komisyonumuz, tasarının alt komisyona sevk edilerek, ayrıntılı görüşülmesini arzu ediyor. Ayrıca sadece parlamento düzeyinde değil, sosyal taraflardan herkesin de alt komisyonda dinlenilmesi gerekiyor. Katılımcı bir anlayışla bu yasama prosedürünü tamamlamak istiyoruz." Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, komisyonun, gelecek hafta çalışmalarını bitireceğini tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

  • ANKARA

    Tasarı Genel Kurul'da

    Başesgioğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bulunan Emeklilik Sigortaları ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı, gelecek ay sonu itibariyle Genel Kurul'dan geçirmeyi hedeflediklerini ancak yasaların Meclis'teki görüşme sürecinin de önemli olduğunu söyledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi