|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| E K O N O M İ | 24 OCAK 2006 SALI | ||
|
|
Emekli zamlı maaşı ve iadeyi bir alacak
Çalışma Bakanı Başesgioğlu: "SSK ve Bağ-Kur emeklisi, gelecek ay hem iadesini hem de zamlı aylığını alacak."
Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin, muhtemelen gelecek aylık döneminde hem vergi iadelerini hem de zamlı aylıklarını alma imkanına kavuşacaklarını söyledi. Emekli aylıklarına ilişkin yasa tasarısının, TBMM'de bulunduğuna işaret eden Başesgioğlu, şunları kaydetti: "Emekli aylıklarının artışı ve vergi iadesinin yüzde 4 oranında aylıklara yansıtılması nedeniyle bir değişiklik söz konusu. Kurban Bayramı'nın araya girmesi dolayısıyla, yasayı emekli aylıklarının ödeme zamanına yetiştiremedik. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, muhtemelen önümüzdeki aylık döneminde hem vergi iadelerini hem zamlı aylıklarını alma imkanına kavuşacaklar." SOSYAL GÜVENLİK REFORMU Bakan Başesgioğlu, hükümetin sosyal güvenlik reformu çerçevesinde hazırlanan ve halen TBMM'de bulunan yasa tasarılarını çıkarma konusundaki kararlılığının da devam ettiğini vurguladı. Emeklilik Sigortaları ve Genel Sağlık Sigortası ile üç sosyal güvenlik kurumunun kaldırılarak, yerine yeni bir kurum oluşturulmasını öngören Sosyal Güvenlik Kurumu yasa tasarılarının parlamentoda bulunduğuna işaret eden Başesgioğlu, şöyle devam etti: "Tasarıların komisyondaki görüşmelerini izliyoruz. Meclis'teki yasalaşma süreci, tamamen komisyonların inisiyatifinde. Komisyonumuz, tasarının alt komisyona sevk edilerek, ayrıntılı görüşülmesini arzu ediyor. Ayrıca sadece parlamento düzeyinde değil, sosyal taraflardan herkesin de alt komisyonda dinlenilmesi gerekiyor. Katılımcı bir anlayışla bu yasama prosedürünü tamamlamak istiyoruz." Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, komisyonun, gelecek hafta çalışmalarını bitireceğini tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.
Tasarı Genel Kurul'da Başesgioğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bulunan Emeklilik Sigortaları ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı, gelecek ay sonu itibariyle Genel Kurul'dan geçirmeyi hedeflediklerini ancak yasaların Meclis'teki görüşme sürecinin de önemli olduğunu söyledi.
|
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |