T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 31 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İran'da kadın siyasi arenada çok aktif

İran'ın ilk kadın bakanı Ektekar, ülkesinde kadınların siyasete yoğun ilgi gösterdiğini ve bu konuda desteklendiklerini söyledi

Reformist hareketin içinde yer alan ve öğrencilik yıllarında bir grup arkadaşıyla birlikte ABD Konsolosluğu'na düzenledikleri baskınla tanınan Prof. Dr. Massoumeh Ektekar, Hatemi döneminde Başkan Yardımcılığı yapmış İran'ın önemli siyasi isimlerinden. Geçtiğimiz hafta sonu dünya kadınlarını buluşturan "Medeniyetler İttifakında Kadın" başlıklı kongreye katılan Ektekar'la, İran'da siyaset içindeki kadın üzerine konuştuk.

BİZ ŞANSLIYIZ

İran'ın hem Doğu'ya hem de Batı'ya bağlı olmadan kendi ayakları üzerine duran tek ülke olduğunu söyleyen Ektekar, İran'ın devlet yönetiminde İslam ve demokrasiyi birliştirmiş en iyi örnek olduğunu ifade etti. Devlet Başkanı Yardımcılığı yaptığı dönemde kabinedeki ilk kadın bakan olarak görev yaptığını dile getiren Ektekar, kendinden yola çıkarak İran'da kadının siyasetin içinde aktif görevde olduğunu söyledi.

İran'da kadınların siyasete yoğun ilgi gösterdiğini belirten Ektekar, kadınların siyaset yapma konusunda önlerinin açık olduğunu ve bu açıdan şanslı olduklarını ifade edierek şöyle konuştu: "Kadınlar seçimlerde bütün haklara sahipler. Kabinede, konseyde, parlamentoda, bakanlıklarda seçimlere katılma ve görev yapma şansları oldukça yüksek. Kadınlarımız siyasette çok aktif."

  • AYŞE OLGUN-ZEYNEP SANDIKÇI


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi