T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 4 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çuvalın intikamı alkış aldı

"Kurtlar Vadisi Irak" Ankara galasında siyasilerden tam not aldı. Meclis Başkanı Arınç "muhteşem", Sanayi ve Bakanı Coşkun, "Film tarihe geçecek" dedi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise "Evimde olsam ağlardım" şeklinde konuştu.

Yakup
Bulut
Gündemdeki film "Kurtlar Vadisi Irak"ın Ankara galasında, ABD askerlerinden Türk askerlerinin başına çuval geçirmeleri olayının intikamının alınması protokol salonunda alkışlarla karşılandı. Gala gecesine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızlarının da bulunduğu sarı salonda, Polat Alemdar'ın (Necati Şaşmaz) filmdeki çuval olayını gerçekleştiren ABD'li komutan Sam William Marshall'i (Billy Zane) hançerleyerek öldürdüğü sahne alkışlandı. Eşi Münevver Arınç'la birlikte gala gösterimini izleyen TBMM Başkanı Bülent Arınç, zaman zaman diziyi de izlediğini belirtirken, "Film tek kelimeyle muhteşem. Eşim de, ben de çok etkilendik. Çok müthiş bir film " dedi. Arınç, ''Senaryo sizce gerçek hayattan alıntı mı?'' şeklindeki soruyu da, ''Evet, birebir aynı'' diye cevapladı.

EVDE OLSAM AĞLARDIM

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise ağlamaklı bir şekilde filmi izlediğini belirterek, galada yanında oturan filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'a "Evimde olsam ağlardım, gerçekten çok etkileyici. Çok başarılı bir yapıt"dedi. Emine Erdoğan filmin çıkışında filmin oyuncularına Türk sinemasının geleceğinde çok güvendiğini söyledi.

ALLAH TÜRKLERİ KORUSUN

Kabineden filmi izlemeye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun oldu. Coşkun çok güzel bulduğunu söylediği filmin galasından ayrılırken, "Türk sinemasında hakikaten tarihe geçecek bir film. Allah Türkleri korusun" şeklinde konuştu. Eski Kültür Bakanlarından Namık Kemal Zeybek, "Bütün insanlık izlemeli. Tüm dünya görsün tam da zamanında yapılmış bir film. Her anlamda mükemmel" derken, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç da filmi "Harika" diye değerlendirdi.

GAZ ALMA FİLMİ

İş dünyasından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Sinan Aygün de galaya birlikte geldiler. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Diziyi pek izleyememiştim ama Sinan Bey kaçırmıyordu" derken, Aygün filme ilgili görüşlerini, "Sanal alemde iki saatlik bir filmde çuvalın intikamı alındı. Ama gerçek hayatta duruyor'' sözleriyle dile getirdi. Aygün filmin psikolojik amaçlara hizmet ettiğini öne sürerek, "Anti-Amerikan sempatisini azaltacağını, Türk halkının gazını alacağını düşünüyorum" dedi.

Amerikalı generalle çuvalın rövanşı

Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapımı olan ''Kurtlar Vadisi-Irak'' filminin yönetmenliğini Serdar Akar yaptı. Senaryosunu Raci Şaşmaz ile Bahadır Özdener'in yazdığı filmin çekimleri Gaziantep'te 42 günde gerçekleştirildi. Necati Şaşmaz (Polat Alemdar), Gürkan Uygun (Memati), Erhan Ufak (Erhan) ile Kenan Çoban'ın (Abdülhey) yer aldığı filmde, ''Titanic'' ile tanınan ünlü Amerikalı oyuncu Billy Zane, Gary Busey ve ''Cennetin Krallığı'' filminde ''Selahaddin Eyyubi'' rolüyle büyük çıkış yapan Suriyeli oyuncu Ghassan Massoud da rol aldı.

Polat siyasete girmiyor

Filmi Necati Şaşmaz'la birlikte izleyen Emine Erdoğan, gözyaşlarını güçlükle tuttuğunu belirterek Necati Şaşmaz'ı tebrik etti. Necati Şaşmaz, gazetecilerin "Ankara'da siyasilerle birlikte filmi izlediniz. İleride siyasete atılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "İçeride sayın Meclis Başkanımıza da söyledim. Mecliste olmayan partilerin temsilcileriyle birlikte bu salonda oturmak büyük güzellik. Bir partiye girip de bu güzeliği bozmam"diye karşılık verdi.

  • ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi