T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Çirkin saldırı'ya çığ gibi protesto

Peygamberimize ve onun şahsında tüm müslümanlara, Danimarka başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde 12 karikatür aracılığıyla yapılan 'çirkin saldırı' dün tüm Türkiye'de protesto edildi

İslam dünyasını rahatsız eden karikatürler, dün yurt genelinde protesto edildi. Diyarbakır'da 30 kişilik bir grup, Hz. Ömer Camii'nin avlusunda toplanarak, Danimarka başta olmak üzere söz konusu karikatürlerin yayınlandığı ülkeleri protesto etti. Gazi Caddesi'ndeki Ulu Cami'de de cuma namazı sonrası toplanan grup, Fransa bayrağını yırttı. İzmir'de, Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi bir grup, Danimarka'nın İzmir Konsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. Grup adına basın açıklaması yapan İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, ''Müslümanlara hakarette sınır tanımayanların, çirkin saldırılarına bir yenisini eklediklerini'' söyledi.

İLK SAYGISIZLIK DEĞİL

Kılıç, ''Guantanamo'da tuvaletlere Kuran sayfaları atılması, Irak'ın camilerinde namaz kılanların öldürülmesi, Afganistan ve Irak'ın işgali, işgal altındaki Filistin'de masumların öldürülmesi, Ebu Gureyb Cezaevi'ndeki akıl almaz işkenceler gibi olaylar, kimin terörist ve kötü olduğunu açıkça ortaya koyuyor''dedi. Elazığ'da ise Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi üyesi bir grup, PTT Meydanı'na gelerek karikatürleri protesto etti.

ÖZÜR DİLENENE KADAR BOYKOT

Konya'da da Hacıveyiszade Camii'nde kılınan cuma namazının ardından karikatürleri protesto etmek için bir araya gelen grup, slogan atarak Danimarka bayrağını yaktı. Daha sonra cami avlusunda bir basın açıklaması yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Erol Uğraşkan, tüm Müslümanları, Danimarka'yı ve bu ülkenin mallarını özür dilenene kadar boykot etmeye davet etti.

DİYANET'TEN İTİDAL ÇAĞRISI

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanması ile ilgili yaşanan gerilim konusunda "itidal" çağrısı yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Hazreti Peygamberin sözde karikatürüyle ilgili gelişmelerin derin bir üzüntüyle izlendiği ifade edilerek şöyle denildi:

"Batılı siyaset ve devlet adamlarına, basın mensuplarına bu safhada düşen görev, yanlışların birbirini izlemesine fırsat vermemek, gerekli basireti göstermek, gerilimi azaltıcı, ortak barışı güçlendirici adımlar atmaktır. Bu konuda haklı olarak tepki gösteren bütün dünya Müslümanlarını da Sevgili Peygamberimizin en büyük ahlaki mirası olan vakar ve itidale davet ediyoruz."

  • ANKARA

    DANİMARKA'YA YUMURTA

    Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, karikatürlerin yayınlandığı Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı. Protesto gösterisinin organizasyonunda görevli kişilerce gruptakilere, ''bayrak yakılmaması ve başkonsolosluk binasına yumurta atılmaması'' konusunda sık sık megafonla uyarıda bulunuldu. Ancak basın açıklaması yapılırken, başkonsolosluk tabelasının bulunduğu direğe yumurta atıldığı görüldü.

    KARİKATÜR TEPKİSİNE GÖZALTI

    Bu arada gruptan bağımsız olarak hareket eden bir kişi, yumurta dolu poşeti başkonsolosluk tabelasının bulunduğu direğe attı. Daha sonra, Saadet Partisi Ümraniye Gençlik Kolları üyesi Ömer Sönmezışık, Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun tabelasını direkten kırarak söktü. Sönmezışık, gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü. Öte yandan Bağcılar Alperen Ocakları üyesi 20 kişilik grup da karikatürlerle Müslümanlara karşı terbiyesizlik yapıldığını belirterek olayı protesto etti.

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi