T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Temiz İstanbul harekatı

Operasyonlara hız veren İstanbul Polisi, son bir haftada 13 cinayet, 48 gasp, 103 hırsızlık, 52 kapkaç ve 28 oto hırsızlığı olayının faaillerini yakaladı. Operasyonlarda binlerce YTL değerinde çalıntı mal ve uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul Polisi, son bir hafta içinde yaptığı operasyonlarda, 13 cinayet, 48 gasp, 103 hırsızlık, 52 kapkaç ve 28 oto hırsızlığı olmak üzere toplam 244 olayın failini yakaladı. Operasyonlarda binlerce YTL değerinde çalıntı eşya ile çok sayıda otomobil ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

İstanbul Polisi tarafından son bir hafta içinde yapılan operasyonlarla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Gayrettepe'deki Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde kurulan dev çadırda suç malzemelerini inceledi.

169 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fatih, Kadıköy, Bağcılar ve Eminönü semtlerinde meydana gelen hırsızlıklarda çalınan mallar arasında kaset çoğaltma cihazları, laptop bilgisayarlar, çocuk giyim eşyaları, dikiş makineleri, oto teypleri ve uyuşturucu maddeler bulunuyor. Operasyonlarda aydınlatılan 244 olayla ilgili 169 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Baskınlar sırasında aralarında İspanya'dan çalındığı belirlenen son model bir cipin de bulunduğu 4 otomobil ele geçirildi. Öte yandan İstanbul'da 22 Ocak'tan bu yana yapılan "Önleme aramaları"nda, 99 ruhsatsız silah ile 24 kurusıkı ele geçirildiği belirtildi. Aramalarda ayrıca, 44 çalıntı otomobil ile 4 av tüfeği, 26 delici ve kesici alet, 602 fişek, 147 gram esrar, bin 812 adet uyuşturucu hap, bir miktar hint keneviri, 12 gram eroin, 165 şişe sahte rakı, bin 20 şişe sahte şampanya bulundu. Yakalanan 408 kişi hakkında işlem yapılarak mahkemeye sevk edildi.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL

    Oto çetesine suçüstü

    Maltepe'de bir binanın bodrum katında çalıntı otoları parçalayarak piyasaya süren çete yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Maltepe Asayiş Büro Amirliği ekipleri Fındıklı Hancılar Caddesi'nde bulunan binanın bodrum katına baskın düzenledi. Baskın sırasında depoda bulunan işyeri sahibi H. Güven ve otoları parçalama işini yaptığı öğrenilen K. Yalçın gözaltına alındı. Depoda yapılan aramada 3 kamyonet ile 2 otomobilin parçalandığı 4 otomobilin ise parçalanmak üzere bekletildiği görüldü.

  • MURAT PALAVAR

    Kadınların korkulu rüyası yakalandı

    Büyükçekmece'de özellikle duraklarda kadınların çantalarını otomobille kapkaç yapan ve kendisine direnen kadınların kollarını kıran kapkaççı Muhterem K. yakalandı. Büyükçekmece Kıraç Beldesi otobüs durağında bekleyen Fatma A. durağa yanaşan bir otomobilden sarkan bir kişi tarafından çantası alındı. Bu olay sonrası hemen soruşturma başlatan Jandarma Komutanlığı ekipleri, kapkaç olayında kullanılan otomobili ele geçirdi. Otomobilde yapılan parmak izi çalışmasında, kapkaç olayına karışan kişileri daha önce de aynı suçtan sabıkalı olan İslam E. ve Muhterem K. olduğu belirlendi. Adliyeye çıkarılan kapkaççılardan Muhterem K. tutuklan

    10 kişilik haraç çetesi çökertildi

    Şişli'de bir temizlik şirketi bulunan işadamı Alpay Güner, bazı silahlı kişiler tarafından kaçırılarak alıkonuldu. Güner'i kaçıran silahlı çete "Git bize 100 bin YTL bul yoksa seni öldürürüz" tehdidiyle serbest bıraktı. Çete tarafından şartlı olarak serbest bırakılan Güner polise başvurarak durumu bildirdi. Bunun üzerine hemen harekete geçen İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri operasyona başladı. Beşiktaş, Bağcılar, ve Şişli'de düzenlenen operasyonlarda, liderliğini Yavuz Mayda'nın yaptığı 10 kişilik haraç çetesi çökertildi.

    Mutafyan: Ahlak sınırları aşıldı

    Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, bazı Avrupa ülkelerinde çeşitli basın yayın organlarında yayınlanan ve İslam dünyasında tepkilere yol açan karikatürlere ilişkin, "İfade özgürlüğünün sınırları değil, ahlak sınırları aşılmıştır" açıklamasında bulundu. Patrik Mesrob II, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, karikatürleri yayınlayanları şahsı ve Patriklik Ruhani Meclis üyeleri adına kınadığını vurguladı.

  • İSTANBUL

    Barthalemeos: Büyük çirkinlik

    Panama Metropolit'i ve Meksika Cumhurbaşkanı'nın resmi davetlisi olarak İstanbul'dan Panama'ya giden Fener Rum Patriği Barthalemeos, karikatür krizi ile ilgili, "Bunlar ayıp şeyler. İnşallah bu büyük çirkinlik biter. Önceki gün İstanbul'da dini temsilciler olarak ortak bir bildiri yayınladık. Bunu esefle karşıladığımızı söyledik. Hepimiz karşıdakilerin dinine, imanına saygı duymalıyız" dedi.

  • SIRRI BIYIK / İSTANBUL

    Haleva: Ayıbın karşısındayız

    Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva ve Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, İslam dünyasında tepkilere yol açan karikatürlere ilişkin ortak basın bildirisi yayınladı. Haleva ve Ovadya'nın bildirisinde şunlar kaydedildi: "Karikatürü, çizeri ve yayıncısıyla kınıyor, olayı büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Dini değer ve inançlara yapılacak her türlü aşağılama ve saldırının karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz."

  • İSTANBUL


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi