T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 4 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bu ligi bitti mi sandın

Ligin tartışmasız önderi kabul edilen sarı-lacivertli takım, Rizespor'dan, hem de Şükrü Saracoğlu'nda kocaman bir ders aldı. Yarın G.Saray kazanırsa puan farkı 2'ye inecek.

Lider Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak zirve yarışında çok önemli 2 puan kaybetti. Kupada Erciyes'le berabere kalan sarı-lacivertliler ligde de Karadeniz ekibine takılarak gelecek maçlar öncesi kötü sinyaller verdi. 55 dakika sahada gezinen Fenerbahçe, son 35 dakikada rakip sahada müthiş bir baskı kurmasına rağmen yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremeyince 1 puana razı oldu.

SERKAN GİRDİ GOLÜ ATTI

55'te oyuna giren Serkan Özdemir, 38 saniye sonra ilk topla buluşmasında Çaykur Rizespor'u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe, beklediği gole 70. dakikada Tuncay'la kavuştu. Tuncay, Anelka, Alex, Mehmet ve Nobre ile birçok pozisyonu cömertçe harcayan Fenerbahçe beklediği ikinci golü bulamayınca sahadan berabere ayrıldı. Sarı-lacivertliler, D.Bakır ve Trabzon'dan sonra Ç.Rize'yle de yenişemeyerek sahasında 3. kez berabere kaldı.

Rüştü ayakta tuttu

Volkan'ın yerine kaleyi tapulayan Rüştü Reçber, Rizespor maçında takımının en başarılı ismiydi. Bir çok tehlikeyi başarıyla önleyen tecrübeli futbolcu özellikle iki kez Rizespor forvetiyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı kurtarışlarla F.Bahçe'yi ayakta tutan isimi olarak alkışlandı.

Anelka'dan Fener'e yine hayır yok

Haftalardır F.Bahçe'nin en etkisiz isimlerinden biri olan, buna karşılık verdiği demeçler ve transfer haberleriyle sürekli gündemde olan Nicolas Anelka, dün de beklentileri karşılaşamadı. Fransız oyuncu, orta sahaya katkı göreviyle oynadığı maçta çok top kaybetmesiyle dikkat çekti. Maçın ilk yarısında bir kaç pozisyonda estetik hareketler yapan Anelka, sert faullerle durdurulduktan sonra etkisizleşti. Bu futbolcuya büyük sempati besleyen F.Bahçeli taraftarların maçın ikinci yarısında kaybettiği toplar nedeniyle homurdanmaya başladığı gözlerden kaçmadı. Alex de oldukça etkisizdi.

Kötü futbola anlamlı protesto

F.Bahçe'nin son dönemdeki kötü futbolu, taraftarın tribünleri boş bırakması sonucunu doğurdu. Ligin ilk yarısında genellikle dolu olan Şükrü Saracoğlu Stadı'nda dün çok büyük boşluklar vardı. Sarı-lacivertliler, maça gelmeyerek bir anlamda futbolcularını uyarmış oldu. Bu arada, dün hizmete sokulacağı açıklanan yeni yapılan Fenerium numaralı tribününe yine seyirci alınmadı.

Bu ne yaman çelişki Daum!

İkinci yarının ilk maçında oynaması için Mısır'a özel uçak gönderilip Afrika Kupası'ndan getirtilen Stephen Appiah, milli takımının maçları biteli 3 gün olmasına karşın, dün sahaya sürülmedi. Teknik direktör Daum, bu futbolcunun dün öğleden sonra İstanbul'a gelmesini gerekçe göstererek kadroya almadı. Ganalı futbolcu, maçı kulübe ait locadan, sakat Selçuk'la birlikte izledi.

Yıldırım yerinde hop oturdu, hop kalktı

Maçın en heyecanlı izleyicilerinden biri tartışmasız F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'dı. Özellikle Rizespor'un golünden sonra büyük stres yaşamaya başladığı gözlenen Yıldırım, takımının her atağında koltuğundan kalktı. Yıldırım'ın yanındakilere bir şey hissettirmeme çabasıyla dudaklarını ısırdığı dikkat çekti. Maçın son dakikalarında protokol tribünündeki F.Bahçeli yöneticilerin büyük bölümü de yerlerinden kalkarak, karşılaşmayı ayakta izledi.

İslam Çupi basın tribünü açıldı

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın spor yazarı İslam Çupi'nin ismi verilen basın tribününün açılışı yapıldı. Açılışa başkan Aziz Yıldırım, TSYD Başkanı Onur Belge, Çupi'nin eşi, kardeşi, kızı ve torunu katıldı.

Böyle devam etmez

Daum, futbolcularının performansı karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirterek, "Çok hata yapıyoruz. Bazı oyuncuları özellikle uyaracağım" dedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Çaykur Rizespor karşısında ummadıkları bir beraberlik aldıklarını söyledi. İlk yarıda oynadıkları futbolla kendisinin de hayal kırıklığına uğradığına dikkat çeken Alman teknik adam, takım olarak ancak yedikleri golden sonra kendilerine geldiklerini vurguladı. İlk yarı ve ikinci yarının başlarında Rüştü'nün inanılmaz kurtarışlar yaptığına dikkat çeken Daum, "Rüştü ne kadar önemli olduğunu bu maçta bir kez daha gösterdi" dedi. İkinci yarıda rakibi baskı altında tutmaya çalıştıklarını dile getiren Alman teknik adam, "Rakibin presi bizi orta sahada top kullanmakta çok zorladı. Bunun sonucunda da istediğimiz oyunu bir türlü kuramadık. Yediğimiz golden sonra takım olarak silkindik ve oyuna hakim olduk. Kolay pozisyonları cömertçe harcadık. Zor olanı gole çevirdik" diye konuştu. Daum, bu beraberliğin maçlara motive olmakta zorlanan oyuncularına ciddi bir uyarı olduğunun da altını çizerek, futbolcularıyla bu konuyu ayrıca göreşeceğini, bazı isimlere özellikle uyarıda bulunacağını da sözlerine ekledi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi