T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Okullar açılıyor

Yaklaşık 1 aylık tatilin ardından ilköğretim ve ortaöğretim okulları bugün açılıyor.

Yaklaşık 1 aylık tatilin ardından ilköğretim ve ortaöğretim okulları bugün açılıyor. 13.5 milyon öğrenci ve 575 bin öğretmen, ders başı yapacak. Liselerin son sınıflarında okuyan öğrenciler 18 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS'ye hazırlanacak. Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitim ve öğretime 3 gün daha ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hekim Turgut, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığını belirtti. Turgut, bu nedenle Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığındaki İl Kriz Merkezi'nin kent genelindeki okullarda eğitim ve öğretime 3 gün geç başlamasına karar verildiğini dile getirdi.

KAR GERİ GELİYOR

Türkiye geneli yeni bir karlı ve soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Marmara Bölgesi'nin dün yağışlı havanın etkisine girdiğini, önce yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Trakya'da etkili kar yağışına dönüşeceğini ve Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ'da hayatı olumsuz şekilde etkileyeceğini kaydetti. Marmara Bölgesi'nde kuvvetli olarak esecek poyrazın, bugün ve yarın etkisini artırarak fırtına şekline dönüşeceğini ifade eden Yıldırım, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazın etkisi ile hava sıcaklığının 6-8 derece azalacağını bildirdi. Yıldırım, kar yağışının özellikle pazartesi akşam saatlerinden sonra etkisini artıracağı ve salı günü akşam saatlerine kadar il genelinde etkili olacağının tahmin edildiğini kaydetti. Bu arada Güney Ege ve Batı Akdeniz'de etkili yağmur ve sağanak yağış beklendiğinden, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekiyor. Yetkililer İç Ege, Marmara'nın Güneydoğusu ve İç Anadolu'da beklenen kuvvetli lodos nedeniyle vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

Kardan adam yarışması

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde esnaf, "En büyük kardan adam yapma" yarışması düzenledi. Yüksekova Esnaf Odası Başkanı İrfan Sarı'nın dükkan önlerindeki karın temizlenmesi amacıyla başlattığı yarışmaya esnaf rağbet gösterdi. En büyük kardan adamı yapan esnafa kitap hediye edileceğini ifade eden Sarı, "Hemen hemen her dükkanın önünde bir kardan adam yapma çalışması var. Böylece karı eğlenceli hale getirerek keyfini çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaçkar'da heliski keyfi

Kayakçıların helikopterlerle zirveden aşağıya bırakılması sporu olan heliski, artık Kaçkar Dağları'nda da yapılıyor. Türkiye heliksi firmasi yetkilisi ve organizator Moris Kasar, heliskinin dünyada sınırlı bölgelerde yapılabilgidiği, Türkiye'de bu spora uygun bir dağ olmasının avantaj olduğunu söyledi. Bölge turizmine katkı sağlayacak olan heliski bu yıl mart ayı sonuna kadar Kaçkar Dağları'nda devam edecek.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi