T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Saygılı ol Avrupa!

İslam dünyasını rahatsız eden karikatürler, Türkiye'nin batısından doğusuna birçok ilde protesto edildi. "Hz. İsa sizden utanıyor, Hz. Huhammed, Hz. Musa, Hz. İsa bizim peygamberimiz" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler Avrupa'ya saygılı ol çağrısı yaptı

Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren karikatürler dün Türkiye'nin batısından doğusuna birçok ilde protesto edildi. İstanbul Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 700 kişilik grup, Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde, "Saçının teline kurban Müslümanlar, Sana hakaret edenlerin dünyayı başlarına yıkarız, " yazılı dövizler taşıyan grup adına basın açıklaması Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Yüksel Kaleci tarafından yapıldı.

YENİ 11 EYLÜL SENARYOSU

Ülkücü gençlik olarak Türk milletini ve İslam alemini, yeni bir 11 Eylül senaryosu olarak değerlendirdikleri bu ağır tahrik karşısında itidalli davranmaya davet eden Kaleci, olayın ardından özür dilemek yerine bu saygısızlığı devlet koruması altına alan Danimarka Başbakanı Rasmussen olmak üzere bu kasıtlı tahrik operasyonunun parçası olan Avrupa devletlerini kınadıklarını dile getirdi. Erzincan'da da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen gösterilerde, Danimarka mallarının boykot edilmesi kararı alınırken, Danimarka ve Avrupa Birliği bayrakları yakıldı.

Kayseri'de ise Saadet Partisi Gençlik Kolları'na üye yaklaşık 50 kişilik grup, karikatürleri protesto etti. Saadet Partisi Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kabak, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, bu gelişmelerin Haçlı zihniyetinin yeniden hortlatıldığı anlamına geldiğini savundu. Adapazarı'nda da Saadet Partisi ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katıldığı protesto gösterisinde karikatürlerin yayınlanmasına izin veren ülkeler protesto edildi.

OTURMA EYLEMİ

Batman'da ise karikatürleri yayınlayan ülkelere kınama mektubu göndermek üzere tekbir getirerek, PTT'ye doğru yürüyen grup, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Şırnak'ta da öğlen namazından çıkan bir grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, karikatürleri yayınlayan ülkeleri protesto etti. Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz, Ofis semtinde toplanan bir grup dernek üyesiyle yaptığı açıklamada, Müslümanlara karşı yürütülen savaşın ikinci örneğinin, Danimarka'da yayınlanan karikatürler olduğunu savundu.

Protesto mektubu kampanyası

Türkiye Kamu-Sen, İslam dünyasını rahatsız eden ve protestolara neden olan karikatürleri yayınlanlayan basın kuruluşlarına protesto mektupları gönderme kampanyası başlatma kararı aldı. Açıklamada, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kınama mektuplarının, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar, sendika şubeleri ve üyeleri aracılığıyla, sözkonusu yayınları yapan basın kuruluşları ile bu ülkelerin büyükelçiliklerine gönderileceği ifade edildi.

Tüketim gücünü kullanın

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER), Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerle ilgili olarak tüketicilere, "Yabancı malları tüketmeme gücünü kullanalım" çağrısı yaptı. TÜ-MER Genel Başkan Ömer Keser, "Derneğimiz, tüketimden gelen tüketmeme gücünü kullanmak isteyenler için ülkemizde faaliyet gösteren tüm yabancı firmaların listesini, hangi firmanın hangi ülke merkezli olduğunu gösteren dosyayı www.tumer.org ve www.tuketici.org resmi internet sitemizde yayınlanmaktadır" dedi.

Kutan'dan 'gül'lü protesto

Saadet Partisi il teşkilatı dün Eyüp Camii'nde karükatürleri protesto etmek için eylem düzenledi. İkindi namazı sonrasında cami bahçesinde basın açıklaması yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, önce Danimarka'da sonra birçok Batı ülkesinde yayınlanan bu karikatürün sadece İslam'a değil bütün insanlığa ve bütün dinlere yapılan alçakça bir saldırı olduğunu belirterek bu saldırının yeni bir haçlı seferinin öncüsü olduğunu söyledi. Eyüp Sultan Camii'nin önünde toplanan 500 kişiye Hz.Muhammed'in sembolü olan gül dağıtıldı. Kalabalık dağıldıktan sonra bir grup genç Danimarka bayrağını yakmak istedi. Fakat bu girişim Saadet Partisi yetkilileri tarafından engellendi ve halkı yatıştırmaya çalışıldı ve kalabalık dağıldı.

Tepkimizi boykotla gösterelim

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Mehmet Emin Parlaktürk, "Batı'nın tuzağına düşmeyelim. Tepkimizi yakarak, yıkarak değil, Peygamber ahlakıyla gösterelim" dedi. Parlaktürk, İslam dünyasının yapabileceği en etkili tepki yollarının, söz konusu ülkelerle siyasi ve ekonomik ilişkileri dondurmak ve ürettikleri mallara boykot uygulamak olduğunu vurguladı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi