T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 6 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Silah ucunda çözüm olmaz

Başbakan Erdoğan, bir peygambere kimsenin saldırma hakkı olmadığını belirterek, bu yanlışı düzeltmenin yolunun yakıp, yıkmak olmadığını söyledi. Erdoğan, "Silah ucunda çözüm olmaz. Medeniyetler çatışması isteyenlerin de istediği bu" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'kendini bilmez bir karikatüristin İslam Peygamberi'ne saldırmaya hakkı olmadığını belirterek, bu yanlışı düzeltmenin yolunun yakıp yıkmak olmadığını söyledi. Erdoğan, "Silah ucunda çözüm olmaz. Zaten medeniyetler çatışmasını arzu edenlerin hedefi, arzusu bu. Böyle bir ayrımcılığa düşmeyi Türkiye olarak asla arzu etmiyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, Kaya Ramada Otel'de partisinin Büyükçekmece İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Otel girişinde mehteran gösterisiyle karşılanan Erdoğan'a, partililer sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirerek, "Bizim lügatımızda değişim, dönüşüm ve gelişim var. Bizim lügatımızda asla düşmanlık, kin, nefret üzerine siyaset yoktur. Siyaset, kin ve nefret kabul etmez. Bunlar 2 kere 2'ye 4 değil, 5 diyorlar. Bunlar matematiği, hakikati, gerçeği zorluyorlar. İşte burayı çözmek lazım" dedi.

BANKA SAHİBİ MEMNUN

Başbakan Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri anlatırken de 'Faize halkı ezdiriyorlar' sözünü iktidarları için kullanamayacağını kaydetti. Erdoğan, eskiden Türkiye'de her önüne gelenin bakkal dükkanı gibi banka açtığını hatırlatarak, korkunç faizler nedeniyle vatandaşların da paralarını buraya yatırdığını ifade etti. Erdoğan, "Hatta bazı dinci holdingler çıktı ya... İşte orada döviz bazında yüzde 30-35 nema dağıtıyor. Adını da faiz koymuyor. Nema...'' diye konuştu.

Erdoğan, geçenlerde özel bankası bulunan birinin yanına geldiğini ve bu kişinin zevkten dört köşe olduğunu söyledi. Erdoğan, "Milyar doların altında rakamla kurduğu bankasının şu anda 4, 4.5, 5 milyar dolara piyasa bulduğunu söylüyor.''

DİNDE YOBAZLIĞA RET

'Türkiye bir medeniyetler ittifakının adımını atıyor' diyen Erdoğan, "Bir kendini bilmez karikatürist çıkıyor, benim peygamberime saldırıyor. Buna hakkı yok" dedi. Bu uyarıyı aylar önce Danimarka Başbakanı'na yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Bu konuda siz tavır almalısınız. Almadığınız takdirde bu medeniyetler ittifakına gölge düşürür'' diye konuştu. Erdoğan, bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini, ancak bunun yolunun da yakıp yıkmak olmadığını söyledi.

Burada çözüm yolunun masada, diplomaside olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Silah ucunda çözüm olmaz. Zaten medeniyetler çatışmasını arzu edenlerin hedefi, arzusu bu. Böyle bir ayrımcılığa düşmeyi Türkiye olarak asla arzu etmiyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, bu tip provokatif eylemlerin içine girilmesini de arzu etmediklerini belirterek, dinde yobazlığı asla kabul etmediklerini ifade etti. Erdoğan, yanlışa düşmemek için dini, değişik anlamda anlatan, anlatacak, onu iyi öğretecek olan hocalardan, öğretmenlerden öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Ama bunun engellenmesini de adeta bunu bombalamak olarak görüyorum. Yavrularımız, bırakalım bunu öğrensin. Yaşar ya da yaşamaz, o ayrı konu. Ama bizim öğretememe sorunumuz var'' diye konuştu.

VİCDAN BORÇLARI VAR

Erdoğan, iktidarları döneminde düşünce özgürlüğü için önemli adımlar atıldığını belirterek "Düşünce özgürlüğünden yana olanların AK Parti'ye bir vicdan borcu var'' dedi. Erdoğan, Türkiye'de gerilime prim vermek istemediklerini belirterek, toplumsal mutabakat olan konularda kurumsal mutabakatı da sağlayarak çözeceklerini anlattı. Zaman zaman argo konuştuğu gerekçesiyle kendisine yönelik eleştiriler olduğunu belirten Erdoğan, halkın dilini konuştuğunu söyledi.

AB ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, ''(Kıbrıs elden gidiyor) diyorlar. Ne gidiyor be? Neyi aldılar elimizden? Biz şehit kanlarıyla kurulmuş olan Kuzey Kıbrıs'ta en ufak bir taviz vermeyiz'' diye konuştu.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL

    Böyle karikatürlerle ifade özgürlüğü olmaz

    Başbakan Erdoğan ile İspanya Başbakanı Zapetero'nun ortak imzasıyla İnternational Herald Tribün'de bugün yayınlanacak ilanda Medeniyetler İttifakı'nın önemine dikkat çekilecek. İlanda, önce Danimarka gazetelerinde yayınlanan ardından bazı Avrupa ülkelerine taşınan ve Hz. Muhammed'i hedef alan karikatürlere tepki gösterilirken, tüm kesimlere sağduyu çağrısı yapılıyor. "Bu tür karikatürlerin medeniyetler itfakına değil çatışmaya yaradığı"na dikkat çekilen metinde, böylesi yayınların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında sayılamayacağının altı çiziliyor. Karikatürlerin hak ve özgürlükler sınırını aştığı belirtilen ilanda "Düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı duymakla sbirlikte bu tür karikatürlerin manevi ve ahlaki değerler açısından kabul edilemeyeceği bilinmelidir" deniliyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi