T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 6 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Birbirlerine uydular

Cim Bom, ensesinden ayrılmadığı F.Bahçe'nin bir puanla kapattığı haftayı galibiyetle süslemek istiyordu. Ancak hesaplar tutmadı. Aslan liderle aynı kaderi paylaştı.

Fenerbahçe'nin Çaykur Rize ile 1-1 berabere kalmasıyla liderle aradaki puan farkını kapatma şansı yakalayan Galatasaray, mutlak 3 puan hedeflediği Malatya deplasmanında hesapta olmayan 2 puan kaybederek şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. 90 dakikası büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın 28. dakikasında G.Saray, Volkan Arslan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Daha sonra ataklarını sıklaştıran sarı-kırmızılılar'da Ümit net bir pozisyondan yararlanamazken, Hasan Şaş'ın ise bir topu direkten döndü.

TOTH 40 METREDEN AVLADI

Böylesine önemli bir karşılaşmada 90 dakika forma şansı bulan genç Aydın ise gol atamamasına rağmen başarılı futboluyla göz doldurdu. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Malatyaspor 55. dakikada Toth'un yaklaşık 40 metreden attığı muhteşem golü, G.Saray'da adeta soğuk duş etkisi yarattı. Golden sonra G.Saray'ın rakip kaledeki yoğun baskısı sonucu değiştirmedi ve maç berabere sona erdi.

Volkan sevinemedi

Bu sezon fazla forma şansı bulamayan Volkan, Malatyaspor maçında nefis bir gol atarak takımını öne geçirmesine rağmen attığı bu gole sevinemedi. Genç oyuncu, orta sahada eksik oyuncuların yokluğunu hissettirmezken başarılı performansıyla da göz doldurdu.

3. kez gülemedi

Malatyasporla berabere kalan sarı-kırmızılılar, deplasmanda ikinci kez berabere kalırken, zirve yarışında da fırsat kaçırdı.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan G.saray, Malatyaspor deplasmanından 1 puanla dönerek şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Bu sezon deplasmanda oynadığı 11 maçta sadece G.Birliği'ne yenilen, G.Antep ile berabere kalan sarı-kırmızılılar, dün gece Malatyaspor ile berabere kalarak zirve yarışında taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşattı. Lider F.Bahçe ile aradaki puan farkını 2'ye indiren sarı-kırmızılıların deplasman karnesi şöyle:

Ankaragücü 1-0, G.Antep: 2-2, V.Manisa: 4-1, Samsun: 2-1, Erciyes: 2-1, G.Birliği: 1-2, Ç.Rize: 3-0, Ankaraspor: 2-1, Kayseri: 3-1, Konya: 1-0.

'Şanssız bir golle galibiyeti kaçırdık'

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, 90 dakikası büyük çekişmeye sahne olan maçta galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. Maç boyunca sayısız gol fırsatları bulduklarını belirten Belçikalı teknik adam, "Golü bulduk. Bir topumuz direkten döndü. Farka gitmemiz gereken maçta girdiğimiz birçok pozisyonu değerlendiremedik. " diye konuştu.

İkinci yarıda kalelerinde hiç beklemedikleri bir gol gördüklerini vurgulayan Gerets, "Lider Fenerbahçe'ye yaklaşmak istiyorduk. Ancak bunu gerçekleştiremedik. Şampiyonluk yarışında şansımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Bu beraberlikten ders çıkarıp gelecek maçlara daha iyi hazırlanmalıyız" diye konuştu. Belçikalı hocanın maçtan sonra ise soyunma odasında futbolculara tepki göstererek "Maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Yakaladığımız bu fırsatı iyi değerlendirmeliydik" dedi.

Aydın ilk kez 11'de oynadı

Konyaspor ve Giresunspor maçlarında oyuna sonradan girip attığı goller ve yaptığı asistlerle müthiş bir çıkış yapan genç oyuncu Aydın, Malatyaspor karşılaşmasında dün sahaya ilk 11'de çıktı. Daha önceki açıklamalarında Aydın'ı ilk 11'de görev vermeyeceğini açıklayan teknik direktör Gerets, bu oyuncuyu dün akşam sürpriz bir şekilde 11'de sahaya sürdü. Giresunspor maçında 11'de sahaya çıkan Heinz ve Hakan Şükür'ü yedek soyunduran Belçikalı teknik adam, cezası sona eren Sasa İliç'e de ilk 11'de şans verdi.

Bu arada maç saati havaların eksi derecelere düşmesi nedeniyle her iki takımın taraftarları maça fazla ilgi göstermedi. Tribünlerin büyük kısmı boş kalırken İstanbul'dan gelen 1500 G.Saraylı taraftarlar takımlarını maç boyunca destekledi.

Song ve Saidou'ya 2 günlük kafa izni

Afrika Kupası maçları nedeniyle Kamerun Milli Takımı'yla Mısır'da bulunan Song ve Saidou, ülkelerinin kupadan elenmesiyle birlikte dönüş hazırlığına başladılar. İki oyuncunun da teknik direktör Gerets'ten izin alarak iki günlüğüne memleketleri Kamerun'a gidecekleri bildirildi. Song ve Saidou'nun çarşamba günü İstanbul'a gelecekleri ve daha sonra takımla birlikte çalışmalara katılacakları bildirildi. Konya, Giresun ve Malatya maçlarında forma giymeyen iki futbolcu, önümüzdeki hafta oynanacak Gaziantep maçında takımdaki yerlerini alacak.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi