T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 18 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Elde kalan TBMM lojmanları 'akıllı konaklara' dönüşüyor

TOKİ'ye devredilecek olan TBMM lojmanlarındaki 400 villa yıkılarak yerlerine "akıllı konaklar" inşa edilecek

Maliye Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredilmesi kararlaştırılan TBMM Lojmanları, "Akıllı Konaklara" dönüşüyor. Maliye Bakanlığı ve TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2003 yılında Türkiye Ticaret Merkezi adı altında mağaza ve ofis olarak satışa sunulan TBMM Lojmanlarının, imzalanan bir protokol ile Toplu Konut İdaresi'ne devri öngörüldü. TOKİ, devir tamamlandıktan sonra, ilk olarak 177 dairenin bulunduğu çok katlı 2 bloğu, satışa çıkarılacak.

PROJE İKEN SATIŞ YAPILACAK

Ardından da 400 villanın değerlendirilmesine geçilecek. TOKİ, 400 villayı yıkarak, burada İstanbul'da My World, Şehribahçe ve Ataköy Konakları'nda olduğu gibi hasılat paylaşımı yoluyla modern konaklar inşa ettirecek. 6 ile 8 kat arasında düşünülen ve her türlü donanımı ile "Akıllı Ev" özelliği taşıyacak olan konaklarda, her katta 2 daire yeralacak. Son derece modern bir site şeklinde dizayn edilecek olan konaklar, diğer mega projelerde olduğu gibi inşaatın başlamasıyla birlikte satışa çıkarılacak. Proje 1.5 ile 2 yıl içerisinde tamamlanacak.

  • ANKARA

    Hazine'ye 300 katrilyon lira kaynak aktarılacaktı

    TOKİ tarafından çok katlı konut ve akıllı konaklar şeklinde değerlendirilecek olan TBMM lojmanlarının satışı, 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından gündeme geldi. Başbakan Erdoğan'ın o tarihte AK Parti Genel Başkanı olarak açıkladığı karar çerçevinde, TBMM Başkanlık Divanı, 400 villa, çok katlı 2 bloktaki 177 daire ve alışveriş merkezindeki dükkanların bulunduğu TBMM Lojmanları, Maliye Bakanlığı'na devrettti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bu alana Türkiye Ticaret Merkezi'nin kurulacağını ve bir yapı ve hipermarket ile otel ve kültür merkezi inşa edileceğini açıkladı. Bakan Unakıtan, 1 yıl içinde bitecek satış sonucu Hazineye 300 trilyon liranın üzerinde bir kaynak sağlanacağını bildirdi. Ancak satışlardan yalnızca 8 milyon dolarlık bir gelir elde edilebildi.

    Ruhsat alınamıyor

    Bu defa Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca gerçekleştirilen imar planı değişikliğiyle lojmanlar, yeniden işyeri ve konuta dönüştürüldü ve bu haliyle parça parça satılması kararı alındı. Bu çerçevede, ilk etapta 11'inci bloktaki 79, 12'nci blokta da 85 villanın toplu halde işyeri veya konut olarak satışı için ihaleye çıkıldı. İhale günü yaklaşırken, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nün bütün girişimlere rağmen projeye ruhsat vermemesi sonucu, bu ihale de iptal edildi.

    Daire ve villa alanlar ne olacak?

    Alınan bilgiye göre TOKİ, Türkiye Ticaret Merkezi adı altında mağaza ve showroom olarak düzenlenen villaları satın alanlarla da tek tek görüşme yapacak. Villa sahiplerine, geri alma önerisi götürecek olan İdare, aksi halde buraları kamulaştıracak.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi