T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 18 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ben vesileyim ilgi Peygamber'e

Reyting listelerinde ilk 30'larda seyreden Dosta Doğru'yu sunan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, Star'daki programın başarısının sırrını, "Ben işimi yapıyorum. İlgi, peygamber'edir" şeklinde açıklıyor.

Gülden
Tümer
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun sunduğu ve reyting listelerinde ilk 30'a giren Dosta Doğru'nun başarısı, şimdiye dek bir dini programın reyting listelerine hiç girmemiş olması nedeniyle dikkat topluyor. Ramazan'da Star'da yaptığı sahur programı tutunca, Dosta Doğru adıyla devam ettirilen programın bu kadar beğenilmesinden dolayı mutlu olduğunu ancak, başarının kendisine mal edilmemesi gerektiğini ifade eden Doç Dr. Hatipoğlu, "Ben kendi işimi yapıyorum. Aslında ilgi, peygambere ilgidir. Bizimkisi vesile sadece. Halk peygamberini seviyor, kendini peygamberiyle buluşturana sahip çıkıyor. İşin şerefi İslam'a aittir" diye konuşuyor.

GÜNDE BİN MAİL ALIYOR

Kadir Gecesi Özel programıyla altıncılığa yükselen, Dosta Doğru'yla da yüksek reyting toplayan Doç. Dr. Hatipoğlu programında, menkıbeler anlatıyor, peygamberlerin, sahabelerin ve Türk-İslam büyüklerinin yaşamlarından örnekler veriyor. Her programında konuk ağırlayan Doç. Hatipoğlu, ayrıca e-mail yoluyla gelen soruları da cevaplandırıyor. İnternet sitesini günde 4 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Hatipoğlu, "Günde bine yakın mail alıyorum. Programımda özellikle de farklı kesimlerden gelen sorulara cevap vermeye özen gösteriyorum." diyor. Saç ektirmekten estetiğe, modern hayata ilişkin pek çok soru aldıklarını belirten Hatipoğlu, " Bizim mesleğimiz fetvayla ilgili, zaten toplumla içli dışlıyız. Nelerin sorulduğunu, nelerin merak edildiğini biliyorum. Ve sorulara cevap vermeye çalışıyorum." şeklinde konuşuyor. Hatipoğlu gençlerden ve dine yakın olmayanlardan mail gelmesine sevindiğini belirterek, "Sorular dışında kendilerini de anlatıyorlar. 'Misyonerdim, ateisttim, eşimi dövüyor ya da içki içiyordum, programınızı izleyince değiştim' gibi mailler alıyorum. Aslında bunlar toplumun ortak yarası Tabi çözüm dindedir" diyor. Bugüne kadar dini programların pek ilgi görmediğini belirten Hatipoğlu, "Biz İslam'ın temelini taviz vermeden ama dayatmadan anlatmaya gayret ediyoruz" diyor. Bunun Hz. Muhammed'in üslubu olduğunu belirten Hatipoğlu, "Doğruyu, kuşatan, rahmet eden, merhamet eden, yargılamayan ama kendinden de emin olan her şeyi ortaya koyan bir üslupla söylemek gerekiyor." şeklinde konuşuyor.

Magazin 'hoca'sı olmayacak

Bugüne kadar politikadan ve magazinden uzak durmaya çalıştığını söyleyen Doç. Dr. Hatipoğlu, "Magazin programlarına gitmiyorum. Televizyoncular iki kişiyi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Ben bunun bir tarafı olmak istemem" diyor. Politikadan da uzak durduğunu söyleyen Hatipoğlu, dini hizmet tüm hizmetleri toparlayan, hepsinin üzerinde bir hizmettir, şeklinde konuşuyor.


Radyo 7'ye dinleyici özel ödülü

Radyo Yayıncıları Derneği (RAYAD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Radyonun Yıldızları Dinleyici Oylaması sonuçlandı. RAYAD'ın www.rayad.org adresinden gerçekleştirdiği, 118 bin 181 kişinin oy kullandığı oylamada Radyo 7, Dinleyici Özel Ödülü'nü kazandı. Dernek yetkililerinin ilk kez bu kadar geniş katılım olduğunu ifade ettiği oylama sonucunda ödüller, dün Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Oylamada ayrıca TRT FM ve radyo programcısı Bedirhan Gökçe de özel ödüle layık görüldü.


4 Gine'den biri Ayna'da

Saim Orhan'ın hazırladığı Ayna'da bu hafta, Batı Afrika ülkesi Gine Cumhuriyeti ekrana getiriliyor. Programda, dünya üzerinde Gine ismini taşıyan 4 ülkeden biri olan Gine Cumhuriyeti'nden farklı yaşam kesitleri sunuluyor. Gündüzleri hiç elektriğin olmadığı, gazetelerin haftalık basıldığı, şebeke suyu olmadığı için su ihtiyacının çoğunlukla kuyulardan karşılandığı Gine'de vazgeçilmez olan ritm ve dans gösterileri de ekrana taşınıyor.
SAMANYOLU / 23.10


CENNET MAHALLESİ
Beter Ali'ye köyden kısmet çıkıyor

Melek Baykal ve Özkan Uğur'un rol aldığı dizide, Beter Ali Pembe tarafından reddedilince dedesinin köyden bulduğu kızla evlenmeye karar veriyor. Pembe kıskançlık krizleri geçirirken, kızı çirkin bulan Beter Ali evlilikten kurtulmak için planlar yapıyor.
SHOW / 20.00


DİKKAT ŞAHAN ÇIKABİLİR
Şahan, Okan'ı ti'ye almaya devam ediyor

Şahan Gökbakar hazırladığı Dikkat Şahan Çıkabilir'de, televizyon programlarını ti'ye almaya devam ediyor. Programda bu hafta, Orko Bayıltan'ın sunduğu Televizyon Matinası'na, Aşk Şatosu'na katılan Banu ve Murat ile Melissa Pi isimli yazar konuk oluyor.
ATV / 00.45


HAYAT TÜRKÜSÜ
Hayat ile Yusuf birbirine yakınlaşıyor

Devin Özgür Çınar ve Tolga Evren'in rol aldığı dizide, Hayat Öğretmen, ailelerle görüşmeye devam ediyor. Deniz hastalanınca Hayat onu hastaneye götürür ve yolda Yusuf'la karşılaşıyor. Deniz'i beklerken, aralarında bir yakınlaşma oluyor. TRT 1/20.05


Bir Genç Kızın Romanı
Selma henüz bebekken ailesi tarafından terk edilir. Kendisini bulan aile 6 yaşına geldiğinde onu yatılı okula verir. Gerçek ailesini bulma isteği sürekli içini kemirir. Yıllar sonra büyüdüğü çiftliğe geri döner ve çiftlikte garip olaylar döndüğünü anlar. Bu sırada kuzeni Fuat'ın yanı sıra hayatını kurtaran doktor da Selma'ya aşık olur.
Yön: Sefa Önal Oyn: Türkan Şoray, Ediz Hun, Salih Güney, Gülistan Güzey
KANAL 7 / 14.30

Dokunma Gıdıklanırım
Ölen babasının cesedini almak üzere Ischia adlı İtalyan adasına giden Wendell Armbruster Jr., tuhaf bir rastlantı sonucu babasının sevdiği kadının kızı Pamela ile tanışacak ve adadaki günlerini onunla geçirecektir. Kara bir romantik komedi.
(Avant) Yön: Billy Wilder Oyn: Jack Lemmon, Juliet Mills, Clive Revill, Edward Andrews, Gianfranco Barra (1972)
Cnbc-e / 19.00

Papaz Hikayesi
Los Angeles'ta rahip olan Tim, suya sabuna dokunmayan meseleler üzerine vaaz vererek cemaati idare etmektedir. Kilisesine atanan yeni rahibin gelişi huzurunu bozsa da onu kendisine çevirecektir. Ancak tahminlerinde yanılacak, Dolson O'nu değiştirecektir.
(Mass Appeal) Yön: Glenn Jordan Oyn: Jack Lemmon, Zeljko Ivanek, Charles Durning, Louise Latham Yapım: 1984
Cnbc-e / 21.00

Ejderyürek
Köylülerin isyanı sırasında yaralanan Prens Einon, Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri'nin Kadim Yasası'na bağlı bir ejderha tarafından kurtarılır. Prense fazilet yolunda rehberlik eden Bowen da aynı yasaya bağlıdır. Ancak Einon kral olduktan sonra değişecektir.
(Dragonheart) Yön: Rob Cohen Oyn: Dennis Quaid, D. Thewlis (Fantastik)
TRT 1 / 00.40

Elmas Hırsızları
Lana Köln'de her sene düzenlenen mücevher kongresinden değerli parçaları çalar. Fakat, yakalanır. Sigorta şirketinin ise 48 saat içinde onları geri alması, aksi takdirde 21 milyon dolar tazminat ödemesi gerekmektedir. Lana'ya özgürlüğüne karşılık mücevherleri vermesi teklif edilir.
(Ms Diamond) Yön: Michael Karen Oyn: Sandra Speichert, Thomas Kretschmann
STAR / 00.40


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi