T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 18 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Aytaç öğretmen, karar düzeltmeye gidiyor

Avukat Muzaffer Kaplan, Danıştay'ın Gölbaşı'ndaki Bayrak Garnizonu içindeki anaokuluna müdür olarak atanan öğretmen Aytaç Kılınç hakkındaki kararına karşı "karar düzeltme" yoluna gideceklerini bildirdi. Müvekkilesinin Bayrak Garnizonu içindeki anaokulunu tercih etmesinin "tamamen zorunluluktan kaynaklandığını" belirten Kaplan, "Bazı kesimlerce art niyet aranmasını ve müvekkilesinin provokatörlükle itham edilmesini anlayamadıklarını" kaydetti. Kaplan müvekkilesinin daha önce görev yaptığı diğer okullarda başı açık olarak görev yaptığını, halen de aynı şekilde görev yapmaya devam ettiğini belirtti.

  • ANKARA


    İçişleri'nden anket uyarısı

    İçişleri Bakanlığı, vatandaşlara, bazı art niyetli kişilerce "Ankara-Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) ile Vergi Numarası Sistemi 2006 Yılından İtibaren Birleştiriliyor" başlıklı yazı ve anket formu doldurtularak ücret talep edildiğinin ortaya çıktığını bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili Bakanlığın herhangi bir çalışma yürütmediği gibi bu konuda düzenlenmiş bir anket formunun da bulunmadığı belirtildi.

  • ANKARA


    'Yargıtay'da rüşvet' davasında beraat

    Eski hakim Selami Bereket'in "rüşvet almak", Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Hayrettin Cevheroğlu'nun avukat oğlu Şükrü Ömür Cevheroğlu'nun "rüşvete aracılık etmek", işadamı Yusuf Bayrak'ın ise "rüşvet vermek" suçlamasıyla yargılandığı davada karar verildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ndeki duruşmada eski hakim Bereket "rüşvet almak", işadamı Bayrak ise "rüşvet vermek"ten beraat etti. Şükrü Ömür Cevheroğlu ise eski TCK 232. maddesi uyarınca 6 ay hapis ve 3 ay memuriyetten men cezasına çarptırıldı. Ceza 1350 YTL para cezasına çevrilerek ertelendi. Memuriyetten men cezası da 3 aydan 2 ay 15 güne indirildi. Eski TCK'nın 232. maddesi, "Görülmekte olan bir davada hakimleri çeşitli yollarla etkilemeyi" ceza kapsamına alıyor. Karar temyiz edilirse, dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca ele alınacak

  • ANKARA (A.A)


    Trafik magandası dört kardeşi bacağından vurdu

    Gaziosmanpaşa'da, trafikte yol vermeme nedeniyle çıkan tartışmada tabancayla bacaklarından vurulan 4 kardeş yaralandı. Bacaklarından ikişer mermi ile yaralanan Ali, Abdullah ve Bilal Yıldırım Küçükköy'deki Özel Bilgi Hastanesi'ne, ayak kemiğinde ciddi parçalanma olan Suat Yıldırım da tedavi edilmek üzere Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri Yıldırım kardeşleri silahla vuran ve daha sonra kaçan şahsın kullandığı aracın çalıntı olduğunu tespit ettiler.

  • OKTAY MEHMET /İSTANBUL


    Reha Muhtar'a gözaltı

    Beşiktaş'tan Dolmabahçe istikametine giden gazeteci Reha Muhtar'ın kullandığı Mercedes'in dikiz aynasının kırık olduğu ihbar edildi. Polisler aracı durdurmak istedi ancak inmek istemeyip alkolmetreyi üflemeyen Muhtar'la polisler arasında tartışma çıktı. Polisler şikayetçi olunca Muhtar gözaltına alındı. 7 saat sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

  • SALİH AYDIN


    AK Partili başkana saldırı

    İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Asarlık Belde Belediye Başkanı Alaattin Aksak, Menemen Devlet Hastanesi önünde kimliği belirsiz bir şahsın bıçaklı saldırısına uğradı. Vücudunun 4 yerinden yara alan başkan Aksak, Menemen Devlet Hastanesi acil servisinde ameliyata alındı.

  • İBRAHİM KUL / MENEMEN


    Gökdeniz ifade verdi

    Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve işyerlerine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Özcan Küçüköz, Gökdeniz Karadeniz'in bilgisine başvurdu. Milli futbolcu ifade vermeye korumasız geldi.


    'Buldozer'de gözaltı bereketi

    İstanbul'da uyuşturucu ticareti, hırsızlık, gasp ve adam kaçırma suçlarına karşı yürütülen 'Buldozer Operasyonu'nda, 13 günde 2 bin 536 kişi 168 silah ve 4 ton uyuşturucu ile yakalandı. İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın operasyonla ilgili yaptıkları ortak açıklamaya göre, 2 Şubattan bu yana 24'ü cinayet, 131'i yaralama, 20'si adam kaçırma olmak üzere toplam bin 636 suç aydınlatıldı. 168 tabanca, 35 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği, bir Kalaşnikof tüfek ve çeşitli kesici aletlerin ele geçirildiği aramalarda 4 bin 440 kilo uyuşturucu da ele geçirildi.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL


    BTP ve Alperen Ocakları'na bomba

    Erzincan'da, Fevzipaşa İş Merkezi'nde, BTP ve Alperen Ocakları'nın bulunduğu katta patlama meydana geldi. Maddi hasarın oluştuğu patlama sonrası olay yerine gelen bomba uzmanlarınca yapılan incelemede, patlamanın parça tesirli ve zaman ayarlı el yapımı bir bombadan kaynaklandığını belirlediler. Bekçi Hayrettin Yeniçeri, patlama öncesinde veya sonrasında bölgede hiçbir vatandaş görmediğini söyledi.

  • ERZİNCAN


    Toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Gaziosmanpaşa'da toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti. Sultançiftliği'nde boru döşeme çalışmaları sırasında toprak kayması oldu. Bu sırada çukurda çalışan Bekir Onar, toprak altında kaldı. Onar'ın cesedi, işçiler ve itfaiyenin çalışmalarıyla çıkarıldı.

  • İSTANBUL (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi