T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 18 ŞUBAT 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bu adım Türkiye'yi parlatır

Hamas'ın Ankara ziyareti dünya basınında da yankı buldu. İsrail, ABD ve Avrupa basını Meşal'in gelmesiyle ilgili olumsuz bir yorumda bulunmazken, Türkiye'nin Hamas'a uluslararası toplumun talepleri doğrultusunda baskı yaptığını savundu

Hamas heyetinin Türkiye ziyareti, yabancı medyada ilgi ile izlendi. Yabancı basın Türkiye'nin, Hamas'a 'baskı' yaptığını yazdı. Arabuluculuk yapmanın Türkiye'nin prestijini parlatacağı yorumları yapan yabancı basın, Türkiye'nin, Hamas'a İsrail'in taleplerinin karşılanmaması halinde Filistin'e mali yardımın durdurulmasını destekleyeceği uyarısı yaptığını da öne sürdü.

HAARETZ: HAMAS'A BASKI YAPTI

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, "Türk Dışişleri Bakanı Hamas'a baskı yaptı" ifadesini kullandı. Türkiye'nin Hamas'a dünyanın beklentilerini karşılaması konusunda baskı yaptığını yazan gazete, Türkiye'nin Hamas'ı şiddetten vazgeçmeye çağırdığını belirtti. Gazete, Meşal'ın "Türkiye'yi bir model gibi gördükleri" ifadelerine de yer verdi.

TIMES: TÜRKİYE'NİN PRESTİJİNİ PARLATIR

İngiliz gazetesi The Times da, Türkiye ve Rusya'nın Arap dünyası dışında Hamas'a kapılarını ilk açan ülkeler olduğuna dikkat çekti. Gazete, Türkiye'nin, hem İsrail, hem de Filistin Yönetimi ile yakın bağlarının olduğunu belirterek "Diplomatik risklerin farkında olmasına karşın (Türkiye) Avrupa Birliği'ne katılmayı umuyor ve Hamas ile bir çözümde arabuluculuk yapmak uluslararası prestijini parlatır" dedi.

ŞARKUL AVSAT: HAMAS TECRİT ZİNCİRİNİ KIRDI

Londra'da yayımlanan Şarkul Avsat gazetesi Meşal'in ziyaretiyle Hamas'ın İsrail'in istediği tecrit politikasını deldiğini yazdı. Gazete ziyareti Hamas için büyük bir diplomatik zafer olarak niteledi. Filistin'in saygın gazetesi El Kuds da Erdoğan'ın Davos'daki konuşmasının bu ziyaretin alt yapısını hazırladığını yazdı.

WP: TÜRKİYE MEŞAL'İ UYARDI

ABD gazetesi Washington Post, Meşal başkanlığındaki bir Hamas heyetinin Türkiye'de olduğunu belirterek "Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, heyete Hamas İsrail'in taleplerini karşılamazsa Türkiye'nin Filistin Yönetimine mali yardımın durdurulmasını desteklediğini söylediği haber veriliyor" diye yazdı.

IHT: ANKARA DENGE KURMAK İSTİYOR

International Herald Tribune de İsrail, ABD ve AB'nin Hamas'ı terörist örgüt olarak gördüğünü ancak Hamas lideri Meşal'ın uluslararası destek sağlama çabası çerçevesinde Ankara'yı ziyaret ettiğini bildirdi. Türkiye'nin de 'diplomatik dengeyi' kurmaya çalıştığını açıkladığını kaydeden gazete, Abdullah Gül'ün 'barış süreci devam etmeli' sözüne de yer verdi.

  • ANKARA (ANKA)

    Türkiye'nin söz hakkı güçleniyor

    Türkiye'nin söz hakkı güçleniyor Çin Uluslararası Radyosu, Meşal'in ziyaretiyle ilgili yorumunda, "Türkiye ve Rusya'nın, Ortadoğu'daki söz hakkını güçlendirmek istediklerini'' iddia etti. 40'tan fazla dilde yayın yapan resmi radyo, "Hamas diplomatik tecritten kurtulmaya çalışıyor'' başlıklı yorumunda, "Türkiye ve Rusya'nın Hamas'la temas politikası izleyerek, ABD ve İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmazlıklardan faydalanmayı ve arabulucu sıfatıyla Ortadoğu işlerindeki söz haklarını güçlendirmeyi amaçladıklarını'' ileri sürdü.

    Yorumda, Rusya'nın da Hamas'ı davet ettiği hatırlatılarak, "Türkiye ve Rusya'nın Hamas ve politikasını kabul ettikleri veya destek verdikleri için değil, kendi Ortadoğu stratejileri için Hamas'a zeytin dalı uzattıkları'' görüşü savunuldu. Yorumda, "Türkiye ve Rusya'nın Hamas liderini davet etmelerinin amacının, yapıcı temas yoluyla Hamas'ın tutumunu yumuşatmasını sağlamak olduğu'' ifade edildi.

  • PEKİN (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi