T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 22 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Deli Dumrul cezası

Hiç bir yasal hak tanınmayan Guantanamo esirlerinin şimdi de aileleri mağdur ediliyor. Pakistanlı Hadr, Afganistan'da bir askeri öldürmek ve birini de yaralamakla suçlanan oğlu için 102,6 milyon dolar tazminata mahkum edildi

Düşman savaşçı olarak tanımladığı beş yüzü aşkın kişiyi hiçbir yasal hak tanımadan Guantanamo cezaevinde esir alan ABD şimdi de, tutuklu ailelerine tazminat davası açıyor. Amerikan terörle mücadele yasasına (Patriot Acte) dayanılarak açılan ilk tazminat davası dün rekor bir ceza ile sonuçlandı. Hala Guantanamo'da bulunan 19 yaşındaki Kanadalı esir Ömer Hadr'ın babası Afganistan'da öldürülen bir askerin karısı ile aynı saldırıda yaralanan bir askere toplam 102,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Utah Federal Mahkemesi yargıcı Paul Cassell'in kararına göre, Ahmed Said Hadr Temmuz 2002'de Afganistan'da ölen Christopher Speer'ın ailesine 94,5 milyon dolar, aynı saldırıda yaralanarak tek gözünü kaybeden Layne Morris'e de 8,1 milyon dolar tazminat ödeyecek.

GUANTANAMO OYUNCULARI GÖZALTINA ALINDI

Bu arada İngiltere'de, Guantanamo cezaevinin konu alındığı bir filmde El Kaide üyesi zanlıları canlandırılan iki erkek oyuncuyla yine filmde rol alan Guantanamo'da bir süre tutulan iki eski "zanlının", Almanya'daki film festivalinden İngiltere'ye dönüşlerinde güvenlik güçleri tarafından bir süre gözaltına alındığı açıklandı. Rizvan Ahmed ve Ferhad Harun sorgulamalarının ardından salıverildi. Londra'daki bir insan hakları örgütü ise, oyuncu Rizvan Ahmed'in gözaltında polisin kendisine küfrettiğini, dini amaçlar için mi oyuncu olduğunu sorduğunu ve bir polisin cep telefonunu almaya çalıştığını anlattı.

  • WASHINGTON

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi