T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 22 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bakanlar da limit olsun istiyor ama...

Bakanlar da kredi kartlarına bir düzenleme getirilmesini isteyerek, kart limitlerinin sınırlandırılmasını istediler.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek: Ne karar verecekse Meclis karar verecektir. Meclis, mevcut realiteleri dikkate alarak bir karar verir. Yasaları çıkarırken gündelik beklentilere göre çıkarırsanız yarın başka türlü sıkıntılar olur.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen: Kredi kartı kullanımı ekonomi için önemli, ancak herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Ödeme gücüne göre belli limitler dahilinde verilsin. Geçmişi düzeltmek zor. Geçmişle ilgili düzenleme yapamazsınız. .

Sanayi Komisyonu Başkanı Soner Aksoy: Geçmişe dönük düzenleme mümkün değil. Komisyondan çıkan tasarı iyi. Derde deva olan bir düzenlemedir. BDDK, kontrolü altına alıyor bütün sistemi. O nedenle son derece yararlıdır.

Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan: Türkiye'de bir kredi kartı faciası vardır. Olayı sadece mağdurlar açısından değil, bankalar açısından da değerlendirmek lazım. Tek taraflı düzenleme başka yanlışları gündeme getirir. Uygulanan faiz oranları gerçekten aile facialarına yol açacak boyutta. Bunu Türkiye'nin düzelen ekonomik şartlarına paralel hale getirmek lazım.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan: Tasarı görüşülürken faiz oranı ve taksitlendirme süresiyle ilgili değişiklik önergesi vereceğim. Yüzde 22 faizin sıfıra yakın değerlendirilmesini, ayrıca anaparanın düşük faizle hesaplanarak daha uzun taksitlendirilmesini istiyoruz. İcra takibine düşenler öncelikli... Ama bu borcu katlanarak büyüyen ve ödeme güçlüğü içine giren herkes bundan yararlansın istiyoruz.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi