T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Selde kaybolan kadının cesedi bulundu

Kırklareli merkeze bağlı Dereköy'de meydana gelen taşkında ahırdaki hayvanını kurtarmaya çalışan Beyhan Erdem (30) adlı bir kadın sele kapılarak kayboldu. Erdem'in cesedi uzun aramalardan sonra bulundu.

Dereköy Muhtarı Yaşar Baki Yarar, dün öğleden sonra şiddetini artıran şiddetli sağanak yağış nedeniyle 100'e yakın ev ve 50 civarında ahırın su altında kaldığını bildirdi.

Dereköy'de bulunan derenin sürüklediği ağaç ve diğer bazı parçaların köprü ayaklarında tıkanmaya yol açarak taşkın oluşturduğunu anlatan Yarar, "Taşkın dolayısıyla ev, ahır ve işyerleri büyük oranda sular altında kaldı ve kullanılamaz hale geldi.

Evleri sular altında kalan ailelerin Dereköy'ün daha yüksek kesimlerinde bulunan ve su taşkınından etkilenmeyen evlere yerleştirildiğini bildiren Yarar, taşkından etkilenenlere Kırklareli Valiliği, belediye başkanlığı ve jandarmanın destekleriyle gıda ve battaniye yardımı yapıldığını söyledi.

Dereköy'de alabalık üretim çiftliği bulunan Nevzat Kurt da 100 bin adet balığın bulunduğu üretim çiftliğinin su taşkını nedeniyle tamamen yıkıldığını bildirerek, yaklaşık 200 bin YTL zararının olduğunu söyledi.

Bu arada, taşkın nedeniyle kapanan ve Bulgaristan ile bağlantıyı sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Öte yandan taşkın dolayısıyla Dereköy'e elektrik verilemiyor, telefon bağlantıları sağlanamıyor.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, merkeze bağlı Dereköy'de meydana gelen taşkında ahırdaki hayvanını kurtarmaya çalışırken sele kapılarak kaybolan kadının cesedinin bulunduğunu belirtti.

Coş, dün öğleden sonra şiddetli sağanak yağış nedeniyle sel sularının sürüklediği ağaç dalları ve saman balyalarının köprü ayaklarını tıkaması sonucu çok sayıda ev, işyeri, ahır ve araçların su altında kaldığını söyledi.

Bölgeye gönderdikleri iş makineleriyle köprü ayaklarının temizlenmesiyle suyun yerleşim yerlerinden çekildiğini ifade eden Coş, taşkın sırasında ahırdaki hayvanını kurtarmaya çalışırken sele kapılarak kaybolan Beyhan Erdem'in cesedinin bulunduğunu bildirdi.

Ev, işyeri ve araçlarda büyük maddi hasar meydana geldiğini belirten Coş, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz, Dereköy'de zarar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Selden zarar gören vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bölgeye çok sayıda battaniye de gönderildi. Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz, sağlık taraması ve su kaynaklarında incelenmelerde bulunuyor."

Dereköy'deki sel felaketinde devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini hatırlatan Coş, köprüde yeniden bir tıkanma olmaması için Devlet Su İşleri ekiplerinin incelemelerde bulunduğunu bildirdi.

Bu arada, Dereköy'de iş makineleri selin getirdiği toprak ve ağaç kütüklerini temizleme çalışmalarına başladı. Köye elektrik enerjisi verilemediği gibi telefon görüşmesi de yapılamıyor.

  • KIRKLARELİ (A.A)


    Kızılay, Çaldıran'a yardım ekibi gönderdi
    Sel başkanı yuttu
    Operasyon Habur'u kilitledi
    Bıçaklanan rahip, taburcu oldu
    İzmir milletvekili ve belediye başkanına bıçaklı saldırı
    Bingöl'deki depremde can kaybı yok

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi