T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 26 TEMMUZ 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ortadoğu'nun kötü kaderi

Kanal 7 'Kaderine Ağlayan Ortadoğu' belgeselini ekrana getiriyor. Belgeselde sene-lerdir süren çıkar çatışmaları ve Ortadoğu'nun kaderini karartan etkenler anlatılıyor.

Kanal 7 ekranlarında 'Kaderini Arayan Ortadoğu' isimli 2001 yapımı belgesel ikinci bölümüyle ekrana geliyor. Belgeselin yönetmenliğini Matthew Hal yapıyor. Çıkar çatışmalarının anlatıldığı ikinci bölümde, bölgede yaşanan ayak oyunları da gözler önüne seriliyor. İsrail'in Lübnan'a saldırdığı ve Ortadoğu'daki kaos ortamının hâlâ devam ettiği bugünlerde yayınlanan belgeselde, Ortadoğu'da yaşanan karışıklıklar anlatılıyor. Senelerdir yaşadıkları felaketten bir türlü kurtulamayan Ortadoğu'nun kötü kaderi ve talihsizlikleri tüm detaylarıyla aktarılıyor.

SENELERDİR SÜREN TALİHSİZLİK

İnsanlık tarihinden bu yana çatışmaların, savaşların eksik olmadığı Ortadoğu'nun anlatılacağı belgeselde ayrıca, 1. Dünya Savaşı'nın ardından Osmanlı'nın elinden çıkan ve Fransa, İngiltere gibi Batılı güçlerin etkisine giren, sömürgeci güçlerin çatışan çıkarları, bölgeyi etkileyen ayak oyunları, yükselen Nazizm, Siyonizm; Lübnan, Suriye, Süveyş Kanalı, Filistin davası ve petrolün merkezinde tutulan Ortadoğu'nun kaderini karartan bütün etkenler ekrana geliyor.
KANAL 7 / 23.45


Işıksız evin gizli misafirleri

Nicole Kidman'ın Altın Küre'de En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olmasını sağlayan Diğerleri adlı film ekrana geliyor. Güneş ışığına aşırı hassasiyetleri olan iki küçük çocuğuyla birlikte ışıksız yaşamaya çalışan Grace'in öyküsünün anlatıldığı filmin konusu kısaca şöyle: 2. Dünya Savaşı'nın bittiği sıralarda, Jersey adasında, büyük bir evde yaşayan Grace, çocukları gün ışığından rahatsız olduğu için evin tüm pencerelerini kalın perdelerle örter. Ev böylece, yoğun bir karanlığa giren, her tarafı gıcırdayan, eski ve tüyler ürpertici bir yer haline gelir. Bir gün, Grace' in kapısına, evin önceki sahipleri için çalışmış oldukları ve şimdi iş aradıklarını söyleyen üç yabancı gelir. Hizmetkara ihtiyacı olan Grace, ev hakkında ondan çok şey bilen bu kişileri işe alır. Savaşın bitmesine rağmen eve dönmeyen kocası, sürekli olarak çektiği migreni, evde yabancı bir oğlanın ağlamalarını duyduğunu iddia eden kızının mızıldanmaları Grace'i çileden çıkarmak üzeredir. Fakat Grace bir süre sonra duyduğu garip seslerden dolayı kızının gerçekten hayalet gördüğüne inanmaya ve eve yardımcı olarak aldığı hizmetçilerden de şüphelenmeye başlar.

Orj Adı:The Others Yön: Alejandro Amenabar Oyn: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Alakina Mam, James Bentley
TV 8 / 23.15


Dirsekbükü'nde çevre sohbeti

Gani Müjde'nin sunduğu Denizde Hayat programına bu akşam Aydın Boysan ve Fadik Atasoy konuk oluyor. Gani Müjde konuklarıyla birlikte çevre ve yapılaşma üzerine bir sohbet gerçekleştiriyor. Bodrum'dan demir alan Gani Müjde, Marmaris'in en güzel koylarından biri olan Dirsekbükü'nde konukları Aydın Boysan ve Fadik Atasoy ile projeleri ve beklentileri hakkında keyifli bir sohbet yapıyor. Müjde, karadan ulaşımı olmayan Dirsekbükü'nde konukları ile denize girip yemek yerken aynı zamanda çevre ve yapılaşma hakkındaki düşüncelerini de paylaşıyorlar.
NTV / 22.15


Diyardan Diyara türküler

Sunuculuğunu İzzet Altınmeşe'nin yaptığı program Türkiye'nin farklı yörelerinden yapılan canlı yayınlarla, türkü severleri Türk Halk Müziği'nin seçkin sanatçılarıyla buluşturuyor. Diyardan Diyara programı bu akşam izleyiciye Beykoz'dan sesleniyor. Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçıları İbrahim Can, Sevcan Orhan, Güler Işık'ın konuk olacağı programda ayrıca yöresel halkoyunları da yer alıyor.
TRT 1 / 21.05


SAHTE PRENSES
Ceylan'la Kerem'in sürpriz karşılaşmaları

Deniz Uğur Sunat ve Haluk Piyes'in rol aldığı dizide Kerem emniyet müdürü arkadaşıyla konuşunca Ceylan'ın sivil polis olmadığını anlıyor. Ceylan'ın ablası, kardeşini kocasının arkadaşıyla tanıştırmak için piknik düzenliyor. Ceylan piknikte golf oynayan Kerem ile karşılaşıyor.
SHOW / 20.40


EN SON BABALAR DUYAR
Engin Kadir'i çökertmek için uğraşıyor

Başrollerinde Levent Ülgen ve Hatice Aslan'ın oynadığı dizide Kadir Bey Kamping ve Suna Otel rekabeti devam ediyor. Engin Kadir'i çökertmek için indirim kampanyası yapıyor. Bu arada herkes Kudret'in sandığının peşindeyken Kudret sandığı, sakladığı yerde bulamıyor.
STAR / 20.00


KİMSE YOK MU
Eskişehir ve Konya'daki yaşlılara yardım eli

Ceren Abdullah'ın sunduğu programda bu akşam Konya ve Eskişehir'de yapılan yardımlar ekrana geliyor. Program ekibi Konya'nın Akşehir ilçesindeki yaşlı bir çifte yardım ediyor. Programda ayrıca Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bir ninenin evine konuk olunuyor. Beş çocuğundan sadece biriyle görüşen 90'lık ninenin imdadına Sivrihisar esnafı koşuyor.
SAMANYOLU / 22.45


Tek
Quantum tünelleri adı verilen bir teknoloji sayesinde insanların paralel evrenlere gitmeleri mümkün olur. Yulaw, farklı evrenlerde yaşayan diğer Gabriel Yulaw'ları öldürüp, böylece olağanüstü bir güce ulaşmayı hedeflemektedir.
Orijinal Adı: The One Yönetmen: James Wong Oyuncular: Jet Li, Carla Gugino, Jason Statham, Deiroy Lindo
KANAL 7 / 20.00

New York, New York
Yönetmenliğini Martin Scorsese'nin yaptığı film, 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde tanışan saksofoncu Jimmy Doyle ile şarkıcı Francine Evans'ın ilişkisini anlatıyor. İki müzisyen Jimmy ve Francine'in aşk hayatı sürekli çalkantılarla geçmektedir.
Orijinal Adı: New York, New York Yön: Martin Scorsese Oyn : Liza Minnelli, Robert De Niro, Lionel Stander, Barry Primus CNBC - E / 22.00

Atlara Fısıldayan Adam
Bir kamyona çarpan Grace'in bir bacağı ciddi ölçüde zedelenir. Titizlik hastası annesi Annie, kazada yaralanan atı Pilgrim'i Montana'ya yollamaya karar veriyor. Atları terbiye etmekle ünlü Tom Booker burada Pilgrim'i yaşama döndürür.
Orijinal Adı: Horse Whisperer Yön: Robert Redford Oyn: Robert Redford, Kristin Scott Thomas, Scarlett Johanssonn
SHOW / 23.45

Yaratık Avcısı
NASA'nın araştırma takımının iletişim uydusu esrarengiz sinyaller almaya başlar. Bu sinyaller buzulların metrelerce altında takılıp kalmış yabancı bir cisimden gelmektedir. Julian Rome bu mesajın aslında bir uyarı olduğunu keşfeder.
Orjinal adı: Alien Hunter Yönetmen: Ron Krauss - Oyuncular: James Spader, Janine Eser, John Lynch, Nikolai Binev
KANAL D / 00.30

Dört Cesur Arkadaş
Başarılı İngiliz subayı Harry, Sudan'da İngiliz kuvvetlerine karşı isyan başlatılınca Kuzey Afrika'ya gönderilir. Ancak Harry savaş esnasında ordudan ayrılarak ülkesine geri döner. Bu arada en yakın arkadaşı Jack esir düşmüştür ve Harry onu kurtarmak için hazırlıklara başlar.
Orj. Adı: The Four Feathers Yön: Shekhar Kapur Oyn: Wes Bentley, Kate Hudson
TRT 1 / 00.45


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi