T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 31 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sivillerin katliamına üzülmekle yetindiler

BM Genel Sekreteri Annan'ın acil çağrısı üzerine toplanan Güvenlik Konseyi, İsrail'in Kana'da gerçekleştirdiği sivil katliamı kınamakta aciz kaldı. Sivil kayıpların üzücü olduğunu dile getiren temsilciler, ateşkesin sağlanmasını istedi

İsrail'in Kana'da gerçekleştirdiği sivil katliamından sonra BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın çağrısı üzerine dün acilan toplanan Güvenlik Konseyi, korkunç katliama 'üzülmekle' yetindi. Annan'ın, "Bu saldırıyı en güçlü şekilde kınamalıyız" sözlerine rağmen, Güvenlik Konseyi üyeleri sadece 'üzüntülerini' dile getirebildi.

BM Güvenlik Konseyi, Annan'ın çağrısı üzerine, Lübnan'daki krizi görüşmek üzere acil toplandı. Annan, toplantıda, BM Güvenlik Konseyi üyelerinden İsrail'in Kana'ya yaptığı saldırıyı kınamasını ve tarafları acilen bir ateşkese çağırmasını istedi. Annan, ''Bu saldırıyı en güçlü şekilde kınamalıyız. Maalesef daha önce saldırıların bir an önce durması için yaptığım çağrılar dikkate alınmadı. Burada yeniden bu çağrıyı yapıyorum ve Konsey üyelerinden de aynı çağrıyı yapmalarını bekliyorum'' diye konuştu.

LÜBNAN'I DA SUÇLADI

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın kendisine şiddet durana dek herhangi bir diplomatik tartışmaya katılmayacağını da söylediğini belirten Annan, iki tarafın da olaylardan sorumlu olduğunu, muhtemelen iki tarafın da uluslararası hukuk kurallarını çiğnediğini öne sürdü. Hiç kimsenin İsrail'in kendini savunma hakkını tartışmadığını ifade eden Annan, ''Ama İsrail'in bunu yapış şekli ölümlere ve acılara yol açıyor'' diye konuştu.

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Jean-Marc de la Sabliere ise İsrail'in Kana'ya saldırısının haklı gösterilemeyeceğini vurgulayarak, Fransız hükümetinin saldırıların derhal sona ermesi yolundaki çağrısını yineledi. Fransız Büyükelçi, Güvenlik Konseyi'nin hem bu krizi çözmek için bir plan üzerinde çalışması hem de İsrail'in Kana'ya saldırısına tepki göstermesi gerektiğini bildirdi.

İNSANLIK SUÇU İŞLENDİ

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Emry Jones Parry ise İsrail'in hava saldırısının, şiddetin derhal sona ermesi ve Güvenlik Konseyi'nin bu konuda derhal bir karar alması gerektiğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Güvenlik Konseyi'ni harekete geçmediği için eleştiren Lübnan'ın BM Temsilcisi Nuhad Mahoud ise ''İsrail insanlık suçu işliyor. Bu katliamların Güvenlik Konseyi tarafından hala ele alınmamış olması bu gerçeğin gizli kalacağı anlamına gelmiyor'' diye konuştu.

İSRAİL ELÇİSİNDEN KÜSTAH AÇIKLAMA

İsrail ise Lübnan'ın Kana köyünde işlediği vahşi katliamı Hizbullah'ın üzerine atmaya çalışıyor. İsrail'in BM Temsilcisi Dan Gillerman ise toplantıda yaptığı konuşmaya ''Bu pazar korkunç ve kanlı bir pazar'' diye başlayarak Kana'da sivillerin ölümünden dolayı üzgün olduklarını söyledi. Gillerman, saldırıda ölenlerin aslında Hizbullah'ın ve terörün kurbanı olduklarını savundu. "Eğer Hizbullah olmasaydı bugün olanlar da yaşanmayacaktı'' diyen İsrailli temsilci, Hizbullah'ın sivilleri kalkan olarak kullandığını da ileri sürdü.

  • NEW YORK

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi