T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 31 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kana katliamına dünyadan çığ gibi tepki yağdı

TÜRKİYE: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıyı "şiddetle" kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, sivillerin yaşamını kaybetmesinin "derin üzüntüyle" karşılandığı ve saldırının "şiddetle kınandığı" belirtildi. Açıklamada, İsrail'in Lübnan'da uygulamakta olduğu orantısız ve ayrımsız güç kullanımı sonucu ölen Lübnanlı sivillerin sayısının 600'üaştığı, toplam nüfusun beşte birini oluşturan 750 binden fazla Lübnan vatandaşının yerlerinden edildiği, alt yapının tahrip edildiği ve ülkenin büyük bir insani krizin eşiğine getirildiği kaydedildi.

SURİYE: DEVLET TERÖRÜ UYGULUYOR

Kana'da korkunç bir kıyım işlendiğini söyleyen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad İsrail'i "devlet terörizmi" uygulamakla suçladı.

BUSH: KALICI BARIŞ ŞART

ABD Başkanı George Bush, Ortadoğu'da kalıcı barış isteğini yineledi. Bush, dünyanın her yerindeki özellikle de Ortadoğu'daki erkek ve kız çocukları için barış istediklerini belirtti. Bush, "Ortadoğu'da bugün olanlar, dostlarımız ve müttefiklerimizle özellikle de çocukların hatırına, kalıcı bir barışı sağlamak için beraber çalışmamız gerektiğini bize hatırlatıyor" dedi.

BLAİR: BÖYLE DEVAM EDEMEZ

ABD'de bulunan İngiltere Başbakanı Tony Blair Ortadoğu'daki durumun böyle devam edemeyeceğini söyledi. Blair, San Francisco kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede durumun kesinlikle trajik hale geldiğini belirterek, bu durumun devam etmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Blair, BM'nin ateşkes isteyen bir karar çıkarması durumunda İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların durmasının zorunlu olduğunu söyledi.

LAHUD: KATLİAMIN SORUMLUSU ABD

Lübnan Devlet Başkanı Emil Lahud, Kana'daki katliamdan ABD'nin de sorumluluğunun bulunduğunu söyledi. El Cezire televizyonuna telefonla verdiği demecinde Lahud, ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin, bu ülkeye İsrail'in katliamında kısmen sorumluluk yüklediğini belirtti. Lahud, öncelikle ateşkes sağlanması gerektiğini belirterek, ''Bunun ardından diğer konuları konuşabiliriz'' dedi.

AB: KORKUNÇ BİR SALDIRI

Avrupa Komisyonu sözcüsü Katharina Von Schnurbein da İsrail'in saldırısının ''korkunç'' olduğunu belirterek, ''Komisyon, iki taraftanda sürekli olarak en kısa zamanda ateşkes ilan etmelerini istiyor. Tarafların her koşulda insani normlara ve uluslararası hukuka bağlı kalmalarını istiyoruz'' diye konuştu.

MEŞAL: DİRENİŞİ ARTIRIN

Hamas lideri Halid Meşal, Lübnan'ın Kana kasabasına saldırısına yanıt olarak İsrail'e karşı direnişin yükseltilmesi çağrısında bulundu. Suriye'nin başkenti Şam'da Reuters muhabiriyle mülakat yapan Meşal, ''Bu iğrenç saldırıya verilecek tek yanıt, Lübnan ve Filistin'de direnişin artırılmasıdır'' dedi. Filistin'deki Hamas yönetimi de saldırıyı ağır şekilde kınadı. Hamas milletvekillerinden Müşir El Masri, ''Araplara ve Müslümanlara karşı açılmış bu savaşta, Siyonist varlığının derinlerine saldırmak dadahil her türlü olasılık mümkün'' diye konuştu.

ÜRDÜN: İSRAİL SUÇ İŞLİYOR

Ürdün Kralı Abdullah, İsrail'in Kana'da düzenlediği saldırının ardından, İsrail'in suç işlediğini kaydetti. Kral Abdullah'ın açıklamasında, İsrail'in bu korkunç suçu işleyerek, hukuku ve bütün uluslararası sözleşmeleri ihlal ettiği belirtildi. Kral Abdullah, acilen ateşkes ilan edilmesi çağrısını da yineledi.

PAKİSTAN: LÜBNAN'IN YANINDAYIZ

Pakistan Başbakanı Şevket Aziz, İsrail'in Lübnan'daki Kana kasabasına düzenlediği saldırıyı kınadı. Aziz, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, çoğu çocuk 60 kişinin öldüğü saldırıdan sonra Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'yı arayarak üzüntülerini ilettiğini söyledi. Pakistan halkı ve hükümetinin bu zor saatlerde Lübnan halkının arkasında olduğunu ifade eden Aziz, uluslararası toplumun da Ortadoğu'daki soruna barışçıl bir çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

SORUŞTURMA AÇILSIN

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, İsrail'in Lübnan'daki Kana kasabasına düzenlediği saldırı için uluslararası soruşturma yapılmasını istedi.Arap Birliği yazılı açıklamasında, ''Arap Birliği, bu katliam ve İsrail'in Lübnan'da işlediği diğer savaş suçları için uluslararası soruşturma açılmasını talep ediyor'' denildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi