YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Evcil'in paşası

Erol Evcil'in yakın ilişkiler içinde bulunduğu üst düzey askeri bürokratlar arasında emekli Orgeneral Teoman Koman'ın da bulunduğu belirtildi.

Malki cinayetinin bir numaralı sanığı 'Zeytin Kralı' Erol Evcil'in askerlikten kaçtığı döneme ilişkin şaşırtıcı bağlantıları konusunda yeni ipuçları ortaya çıktı.

Evcil'in yakın ilişkiler içinde bulunduğu üst düzey askeri bürokratlar arasında Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman'ın da bulunduğu belirtildi. Evcil'in sahibi olduğu Eşrefoğlu Şirketler Grubu'nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirilen emekli Tümgeneral Salim Kukul'a referans olan kişinin Koman olduğu kaydedildi. Erol Evcil'i mahkum eden Hakim Kıdemli Yüzbaşı Necati Nalıncı'nın avukatı Ayşe Altınöz, Kukul'a Jandarma eski Genel Komutanı Teoman Koman'ın referans olduğunu söyledi. Altınöz, "Adını açıklamayacağım biri bu referans olma durumunu bana anlattı" dedi. Evcil'in daha önce de, Oral Çelik'le ilişkili olduğu tespit edilen Yarbay Nihat Demirel'in eşi Gonca Gülendam Demirel'e şirketinde iş verdiği ortaya çıkmıştı. Demirel de bunun karşılığında Evcil'in 'çürük raporu ve sahte öğrenci durum belgesi' temin ederek askerlikten kaçmasına göz yummuştu. Evcil'in ilişkilerinin bilinmeyen boyutları Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi Hakimliği'ni yürüttüğü dönemde Evcil'i mahkum eden Kıdemli Yüzbaşı Necati Nalıncı'yla ilgili davada ortaya çıktı. Nalıncı, 2000/39 dosya numarasıyla görülen davada Birinci Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne vekili aracılığıyla sunduğu 13/10/2000 tarihli dilekçede Evcil'le ilgili gıyabi tutuklama kararının verildiği dönemde yaşanan gelişmeleri teker teker anlattı.

Nalıncı'nın ricası

Nalıncı Evcil'i tutuklatmaktan vazgeçmesi için Yarbay Nihat Demirel'in yanı sıra emekli general Vural Beyazıt, Futbol Federasyonu eski Başkanı Kemal Ulusu ve mafya lideri Alaattin Çakıcı'nın telkinlerine maruz kaldığını savundu.

'Albay gizli belgeleri sızdırdı'

Hakim Yüzbaşı Nalıncı, daha sonra Evcil'le ilgili tüm gizli evrakların Albay Emirler tarafından Evcil'e sahte ameliyat yaptığı iddia edilen doktorun vekiline ulaştırıldığını anlattı.

Albay Emirler ve eşinin rüşvet aldığı iddiasında bulunduğu gerekçesiyle yargılandığını hatırlatan Nalıncı, bu davadan beraat ettiğini belirterek, "Yarbay Demirel'in eşinin Evcil'in şirketinde çalıştığı yönündeki iddiam üzerine Demirel mahkum edildi. Benimle ilgili soruşturma sırasında aleyhime ifade veren tanıklar, Müfettiş İnan, Yarbay Demirel ve Albay Emirler'in baskıları sonucu gerçek dışı beyanda bulunduklarını Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraf ettiler" dedi.

Hakim Yüzbaşı Nalıncı, dilekçesinin sonunda Evcil'in askerlik olayında kastı ve ihmali görülen kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Ferhat ÜNLÜ


Kağıda basmak için tıklayın.

İHL'lere el koyma planı
İstanbul Valisi Erol Çakır'ın başkanlığında yapılan bir toplantıda İmam-Hatip liselerine el konulması ve başörtüsü yasağının belediyelerde de uygulanması için karar alındığı öğrenildi.
Adana normale döndü
Cezaevinde hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Başsavcı Gürçay, nakil listesi hazırladıklarını söyledi
İhlal yerinde incelenecek
İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Türkiye'nin farklılıklardan korkmadan yoluna devam etmek zorunda olduğunu belirtti.
HEPSİ SENARYO
Türk'ten sağduyu çağrısı
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, cezaevlerinde açlık grevlerine gidilmesini hiçbir şekilde onaylamadığını belirterek, "Bu çeşit eylemler affı zorlaştırır" dedi. Adli Tıp Kurumu'na ziyaret ve incelemelerde bulunan Bakan Türk, buradan ayrılırken basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
"Cezaevlerinde açlık grevleri" konusundaki bir soru üzerine Türk, "Cezaevlerinde açlık grevlerine girilmesini hiçbir şekilde onaylamıyorum. Bu çok yanlış bir hareket, hiçbir yararı da olmaz" dedi. Ceza sisteminde bir yenilik olarak da, hürriyeti bağlayıcı cezaların infazında karşılaşılan hukuki sorunların hakim kararı ile çözümü için başka bir kanun tasarısı daha hazırladıklarını vurgulayan Türk, böylece cezanın infazı bakımından ortaya çıkacak olan herhangi bir hukuki sorunun, infaz hakimleri tarafından karara bağlanacağını anlattı.
Kısa bir süre sonra cezaevlerinde ankesörlü telefon uygulaması başlatmak istediklerini de ifade eden Türk, "Böylece hükümlü ve tutuklular yakınları ile daha kolayca haberleşmek olanağını bulacaklardır" şeklinde konuştu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...