YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Simdi de ihraç tehdidi

FP'de parti içi demokrasi isteyenleri "ayrılıkçı" diye niteleyen Oğuzhan Asiltürk, Abdullah Gül için de "Başka partide olsaydı ihraç edilirdi" dedi.

FP'de parti içi demokrasiyi baltalamakla suçlanan Malatya Milletvekili Oğuzhan Asiltürk, "Abdullah Gül ve arkadaşları sistemli bir şekilde partiyi yıpratmaya çalışıyorlar. Gül başka partide olsa birkaç kez ihraç edilirdi" dedi.

Anadolu Ajansı'na demeç veren Asiltürk, FP'de ihraç olmayacağını belirtirken "yönetim adına" konuştu ve şu ifadelere de yer verdi: "Bir partiye mensup milletvekilinin kendi partisini yıpratması kabul edilemez. Abdullah Gül ve arkadaşları sistemli bir şekilde partiyi yıpratmaya çalışıyorlar. Bizim gayretimiz ise onların dışarıya muhalefet yapmaları yerine partiye muhalefet yapmalarına mani olmaktır. Bu yönde kendilerine samimi şekilde uyarıda bulunuyoruz. Ancak arkadaşlarımız partimize diğer partilerden daha çok muhalefet yapıyorlar. Yönetim bunları ihraç etmeyi düşünmüyor."

Eleştirenlere görev verilmez

Oğuzhan Asiltürk, "yenilikçi" olarak kendini tanımlayan arkadaşlarının hiçbirinin parti ve TBMM yönetiminde göreve getirilmediklerine ilişkin iddialarına da şu cevabı verdi: "Partiyi tenkit edenlerin partide bir göreve getirilmeleri düşünülemez. Bu arkadaşlarımız önce kendine çeki düzen vermeli, daha sonra görev beklemeliler. Seçimlerde arkadaşlarımız, partiye zarar veren değil, hizmet edenleri göreve getirmek istedi."

Asiltürk, Abdullah Gül ve arkadaşlarının bazı köşe yazarlarına seçimlerle ilgili yanlış bilgiler verdiğini, bu paralelde yazılan yazıların da hep FP'yi yıpratmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

'Ayrılıkçı' arkadaşlarımız

Kendisine tepki gösteren bazı milletvekillerinin FP'ye aidat ödememe kararlarını da eleştiren Asiltürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Partiye aidat ödenmesi zorunludur, tercihe bağlı değildir. Siyasi Partiler Kanunu'na göre, kimse 'ben aidat vermem' diyemez. Bu ayrılıkçı arkadaşlarımız, bu olayı önceki dönemlerde de yaptılar, ancak biz kimseye duyurmadık. Düzeleceklerini ümit ettik. 'Burası bizim evimiz' diyenler, her vesile ile evlerini tahrip ediyorlar. Bomba koyup patlatıyorlar. 'Biz partiye aidat vermeyiz' diyenler kendi yolunu kendileri çözerler. Ancak biz kendilerini partiden atmak yerine 'yaptığınız doğru değil, yapmayın' diye telkinde bulunuruz. Bu arkadaşlarımız, bu yaptıklarını başka bir partide yapmış olsalardı ihraç edilirlerdi. Biz, çok demokratik bir partiyiz. Abdullah Gül, başka bir partide olsa birkaç kez ihraç edilirdi. Biz sabırla bekliyoruz."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...