YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


OĞUZ TONGSİR YAZIYOR
YAZ İLE KIŞ GİBİ

Galatasaray nereye koşuyor? Geçen yılın UEFA ve Süper Kupa Şampiyonu bu takım, neden tanınmaz bir halde?

Basınçlı futboluyla dünya devi rakiplerin korkulu rüyası olan, futboluyla izleyene zevk veren, üretken, takım oyunu ve takım ruhunun en üst düzeyde yaşandığı Sarı-Kırmızılı ekip neden şimdilerde tanımmaz halde?

Terim'in bıraktığı miras kimler tarafından ve nasıl böylesine kötü harcandı?...

O Cimbom bu değil

Monaco-Galatasaray maçını seyrederken geçen seneye gittim... "Acaba" dedim, kendi kendime, "Şimdi Fatih Terim yönetiminde Hakan Şükür ve Arif'li bir Galatasaray olsa, 9 kişi kalımş Monaco karşısında ne yapardı?..." Sonra sorunun yanıtını kendi kendime verdim: "Rakibe sahayı dar eder, sahasından bile çıkartmaz,presi koyar, maçı da en azından 4-4'e getirip yeni bir tarih yazardı..."

Terim defteri kapandı

Ama hayal görmenin alemi yok... Aslında biz hata ediyoruz.. Biz hep geçen seneki Galatasaray'ı aramakla suç işliyoruz. O defter çoktan kapandı. O takımla bu takımın hiçbir ilgisi yok. Diyeceksiniz ki, iki-üç adamın gitmesiyle mi işler tersine döndü? Evet...

Bir kere Galatasaray'ın disiplini bitti. Aslında Hakan Şükür'ün yerine Jardel'in gelmesi değil sorun.. Mesele, bu disiplinsizlikte...

Çünkü UEFA Şampiyonu G.Saray'ın en büyük özelliği, takım ruhu ve disiplini idi...

Gruplaşma takımı bitiriyor

Monaco maçında dikkat ettiniz mi? Galatasaraylı futbolcular ilk kırkbeş dakikada sanki birşeylere isyan ediyor gibiydiler. O "birşey"in ne olduğunu da iyi biliyorum aslında.

Galatasaray'da gruplaşmalar oluştu. Yabancılar-yerliler diye ayırım başladı. Futbolclar Lucescu'ya inanmıyor. Bazıları Hagi-Popecsu gibilere ayrıcalık tanındığı görüşündeler. Fatih'in kadro dışı bırakılmasını kabullenemiyorlar.

Müthiş üçlünün durumu

Bir başka büyük sorun daha var Galatasaray'da. O da Okan, Suat ve Emre'den oluşan müthiş orta sahanın bir türlü biraraya gelememesi. Dikkat edin, sezon başından beri bu üçlü bir türlü yanyana oynayamadı. Ya biri sakattı, ya da cezalı. Geçen seneyi düşünün. Yanyana oynamadıkları maç yok gibiydi. Neden? Kendilerini iyi baktıkları için sakatlanmıyorlardı da ondan. Bu müthiş üçlü de Terim'den sonraki aradığı sıcak ve dürüst ortamı bulamayınca, gün begün takım disiplininden uzaklaştılar.

Tur sorunu çözmez

Halbuki bu sene özel yaşamlarına dikkat etmedikleri şeklinde sinyaller geliyor kulağımıza.

Sakatlıktan bir türlü kurtulamamaları da bu yüzden zaten. Kısacası, geçen seneki Galatasaray ile bu seneki Galatasaray'ı kıyaslamak mümkün değil. Arada yaz ile kış mevsimi kadar fark var. Peki düzelir mi? Ben Galatasaray'ın, Sturm Graz engelini aşıp, Şampiyonlar Ligi'nde çerek finale yükseleceğinden eminim. Ama bu hiçbir şeyi çözmez.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...