YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Okuyucuya ayıp olmasın diye reklamları kısıyorlar

Seksenli yılların sonunda hayatın her alanında yaşanan hızlı değişim, Türk insanın ilgi alanlarını da farklılaştırdı. Özellikle merhum Turgut Özal'ın iktidar yıllarında devletçi çizgisinden sıyrılmaya başlayan ekonomi yapılan büyük özelleştirmelerle artık vatandaşın da dahil olduğu büyük bir çarka dönüştü.

Sayıları hızla artan ekonomi yayınlarının tirajları pekçok haber dergisini kıskandıracak rakamlara ulaşmış durumda. Üstelik bu yayınlar medya için son derece önemli olana reklam konusunda da daha avantajlı. Ekonomi dergilerinin reklam gelirleri, pekçok yayın organının ilerisinde bir büyüklüğe sahip.

İş dünyasından büyük talep var

Piyasada satılan ekonomi dergilerinde Ekonomist'in Haber Koordinatörü Meryem Tek, ekonomi dergilerinin "gerçekten iyi kazandığını" belirterek, "Bazen o kadar çok reklam geliyor ki, haberleri kısıp okuyucuya ayıp etmek yerine, reklamı kısmayı tercih ediyoruz" dedi.

Her sektörde olduğu gibi reklam sektöründe de inişli çıkışlı bir grafik olduğunu dile getiren Tek, özellikle yılbaşında planlama dönemine girilmesiyle birlikte gelirlerin bir düşüşe girdiğini ancak yıl sonunda da bunun en üst noktasına çıktığını anlattı. Meryem Tek, ekonomi dergilerinin ekonomi ile daha yakından ilgili oldukları için genelde üniversite mezunu genç nüfusun okuduğuna dikkat çekerek, iş dünyasından da ekonomi dergilerine yönelik büyük bir talebin olduğunu söyledi.

Dergide çıkan haberleri o hafta gündemi meşgul eden konular arasından seçtiklerini ifade eden Tek, iş dünyasında o hafta en çok konuşuluyorsa onun işlendiğini anlattı.

Ekonomi alanında yayın yapan kuruluşların içeriği de doğal olarak sadece ekonomi oluyor. Aylık ve haftalık olmak üzere yayın yapan dergilerin hemen hepsinde borsa analizleri baş köşeyi alıyor. Borsanın durumu hakkında ayrıntılı tahliller yapılarak gelecek süreçlerde eğilimler ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.

Okuyucuya borsa hakkında gerekli bütün bilgiler veriliyor. Ancak dergilerin kapsamı sadece borsayla da sınırlı değil. Ekonominin değişik alanlarını haber konusu yapan yayınlar, okuyucularını ekonomi kanunları hakkında da bilgilendiriyor. Sanayiden ticarete, hizmetten tüketime kadar bütün sektörler hakkında tek tek ayrıntılı haberler hazırlanarak okuyuculara sunuluyor. Konunun uzmanları tarafından hazırlanan yazılar değerlendirmeler yayınların sayfalarını kaplıyor.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...