YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Büyük FP için adayım'

FP Genel Başkan adayı Gül, kongre delegelerine gönderdiği mektupta, "Vefa borcu küçülerek değil, ancak yürekli bir duruşla büyüyerek ödenir. Yaptığımız hazırlıkların hedefi budur" dedi.

ANKARA- FP Genel Başkan adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, büyük kongre delegelerine gönderdiği mektupta, delegelerden, başta genel başkan adaylığı ile ilgili olmak üzere her türlü görüş ve düşüncelerini bildirmelerini istedi. Fazilet Partisi kongresinden sonra bölünme olacağı beklentisi içinde olanlara cevap veren Abdullah Gül, "En zor dönemlerde bile, birlik ve bütünlüğünü asla kaybetmeyen özelliği ile herkesin gıpta ile izlediği bu gelenekte, ayrılıklar olacağını sanmak boş bir hayaldir. Bizler, bu birlik ve beraberliğin garantisiyiz. 18 Nisan seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlıkları için yüzde 23.37, milletvekillikleri için yüzde 15.41 oy aldık. Aynı tarihte yapılan bir seçimde bu farklı oyların alınması bile FP'nin oy potansiyelinin yüzde 15'in çok üzerinde olduğunu göstermektedir" dedi.

FP cazibe merkezi olabilir

Cumhuriyet tarihinin en başarısız hükümetinin işbaşında olduğunu belirten Gül, mektubunda şu görüşlere yer verdi: "Temel hak ve hürriyetler baskı altındadır. Çocuklarımızın çektiği çileler hepimizin yüreğini yakmaktadır. Bu bağrı yanık millete karşı hissetmemiz gereken sorumluluk duygusu, herşeyin üzerinde olmalı değil mi? Veremediğimiz umutların, alamadığımız oyların muhasebesini yapmak görevimiz değil mi? Cumhuriyet tarihinin en başarısız iktidarının işbaşında bulunduğu bir dönemde, FP niçin cazibe merkezi olmasın? Duruşumuz kitleleri niçin akın akın partimize çekmesin?"

Vefa borcu büyeyerek ödenir

Gül, temel hak ve hürriyetlerin demokratik siyasetin gücüyle sağlanabileceğini belirterek, "Şayet, 'Bir temsil problemi yaşamıyoruz, duruşumuz mükemmeldir, siyasi etkinliğimiz iyidir, gidişatımız tatminkadır' diyorsanız, yeni bir yönetim ve yapılanmaya gerek yoktur. Ama bilinmelidir ki, vefa borcu küçülerek değil, ancak yürekli bir duruşla büyüyerek ödenir. Birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımızla, büyük kongre için aldığımız kararların, yaptığımız hazırlıkların anlamı ve hedefi budur" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...