YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Ecevit nerenin vatandaşı?

FP'li Zeki Ünal, "Başbakan Ecevit'in izinsiz olarak KKTC vatandaşlığına geçip geçmediği" sorusuna, tam 7 ay sonra "Bu konuda bir belge yoktur" cevabı geldi. Ünal, konuyu araştıracağım" dedi.

ANKARA- Başbakan Bülent Ecevit'in izin almadan Kıbrıs vatandaşlığına geçtiği için Türk vatandaşlığını kaybettiği iddia ediliyor. FP Karaman Milletvekili Zeki Ünal, Ecevit'in izinsiz olarak Kıbrıs vatandaşlığına geçip geçmediğinin açıklanmasını istedi. Ünal, Başbakan Ecevit tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesine 8 ay sonra cevap alırken, verilen cevabın tatmin edici olmadığını söyledi.

FP'li Ünal, 25 Mayıs 1999 tarihinde TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Başbakan Ecevit'in Kıbrıs vatandaşlığına izinsiz olarak geçtiği yönünde duyumlar aldıklarını belirterek bu konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi. Ünal, soru önergesine 7 ay süreyle cevap alamaması üzerine 13 Aralık 1999 tarihinde yeni bir soru önergesi vererek Ecevit'in vatandaşlığı ile ilgili sorusunu yineledi.

Tantan'a havale etti

Başbakan Ecevit, Ünal tarafından verilen soru önergesini İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a havale etti. Ünal'ın ilk sorusuna 7 ay süreyle cevap verilmezken ikinci sorusu kısa sürede cevaplandırıldı. Soru önergesinin cevabı 7 Ocak tarihinde TBMM Başkanlığı'na ulaştırıldı. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Ünal'ın soru önergesine verdiği cevapta "Sayın Başbakan Bülent Ecevit'in Kıbrıs vatandaşı olduğuna dair herhangi bir belgenin mevcut olmadığı anlaşılmıştır"dedi.

Ünal: Şüphelerim sürüyor

Verilen cevaptan tatmin olmayan Zeki Ünal, "Bu konudaki şüphelerim hâlâ devam etmektedir. Araştırmalarımı sürdüreceğim"dedi. Ecevit'in, Kıbrıs vatandaşı olmasına herhangibir engel bulunmadığını dile getiren Ünal, "Eğer Türkiye'den izin almadan KKTC vatandaşlığına geçtiyse Türk vatandaşlığı tehlikeye girer. Merve Kavakçı olayını hatırlayın. Ancak benim soruma neden 7 aylık bir gecikme ile cevap verildiğini merak ediyorum. Acaba bu süre içinde birşeyler mi yapıldı?" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...