T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

SKANDAL BÜYÜYOR

DGM Savcısı Talat Şalk'ın iddianamesinde yer verdiği 7 Mayıs 1999 tarihli TEAŞ'ın uyarı yazısının dışında, TEAŞ'ın bakanlığa iki ayrı uyarı yazısı gönderdiği de ortaya çıkarıldı.

DGM Savcısı Talat Şalk'ın iddianamesinde Cumhur Ersümer'i suçlamak için kullandığı, TEAŞ'ın Kırklareli Çevrim Santralı konusundaki uyarı yazısı skandalı büyüyor. Şalk'ın, iddianamesinde yer verdiği 7 Mayıs 1999 tarihli TEAŞ'ın uyarı yazısının dışında, TEAŞ yönetiminin aynı konuda 1999 yılının sonunda ve 2001 yılında da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na iki ayrı uyarı yazısı gönderdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak, TEAŞ'ın yönetiminin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na 7 Mayıs 1999 tarihli yazının dışında gönderdiği iki uyarı yazısını daha ele geçirdi. Sözkonusu belgelerin biri 21 Aralık 1999 tarihini taşıyor. Toplam dört sayfalık uyarı yazısının altında, TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker'in ve Genel Müdür Yardımcısı Öner Gülyeşil'in imzası bulunuyor. Yazıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ihtiyacın dışında santral projelerine onay verdiği için eleştirilerek, özellikle otoprodüktörler konusunda bakanlığın daha dikkatli olması isteniyor. Yazıda, "Bu tür tesislerle ilgili olarak, bakanlığımız ile şirketler arasında imzalanan sözleşmeler doğrultusunda bu tesislerdeki üretim fazlası enerjinin kuruluşumuza, satışı zorunlu hale gelmektedir. Bu durumda alınan enerjiye karşılık ilgili şirkete yapılan ödemelerde TEDAŞ'ın müşteriye ortalama satış fiyatının vergi ve fonlar hariç yüzde 80'inin kullanılması nedeniyle kuruluşumuzun TEDAŞ'a uyguladığı enerjiyi satış fiyatından daha yüksek bir bedel ödeyerek enerji satış fiyatından daha yüksek bir bedel ödeyerek enerji satın alması sözkonusu almaktadır" denildi.

Üçüncü uyarı Mart'ta...

TEAŞ'ın, son olarak Kırklareli Çevrim Santralı ve Trakya Bölgesi'ndeki yatırımlar için bakanlığa gönderdiği 15 Mart 2001 tarihli yazı halen TEAŞ Genel Müdürlüğü yapan Ömer Esirgemez'in ve Özelleştirme Dairesi Başkanı Seçkin Ülgen'in imzalarını taşıyor. Yazıda Trakya'da talep ve üretim dengesinin bozulduğu belirtilerek, bölgede ilave bir tesisin yapımına izin verilmemesi isteniyor.

 
Beyaz'da ikinci ayak
Beyaz Enerji Operasyonu'nun ikinci ayağında TEDAŞ Genel Müdür Vekili ile 2 yardımcısı gözaltına alındı.
'Orman talanı'na 12 gözaltı

İşsizlerin bayramı
Türkiye'de işçiler, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı işsiz olarak kutlayacak. Kasım ve Şubat krizleri, binlerce işyerinin kapanmasına, yüzbinlerce kişinin de işsiz kalmasına neden oldu.
1 Mayıs için birlik çağrısı
1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde yurdun dört bir yanında yapılacak olan mitingler öncesinde 'birlik' çağrısı yapıldı.
'Türkiye Terörü bitirdi'
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yıllık küresel terörizm raporunda, Türkiye'nin başarılı ve kararlı çalışmaları sonucu terör olaylarında ciddi azalmanın gözlendiği belirtildi.
Swissotel eylemcileri DGM'ce tutuklandı
Rusların Çeçenistan'ı işgalini protesto amacıyla Swissotel'i basarak eylem yapan Tokcan ve arkadaşları Kartal Cezaevi'nde
YÖK kayırma kurumu
MHP'li TBMM YÖK Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Gül, YÖK'ün kanunsuzluğu yasallaştırma gayesinde olduğunu belirterek, üniversitelerde bilimsel özerkliğin bulunmadığını söyledi.

1 Mayıs 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED