T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R

Hangisi daha iyi

TSYD Kupaları içinde en eskisi hüviyetini de kazanan Ankara'daki turnuvada, süper ligin dört ekibini izleme imkanını bulduk.

Ankaragücü, Gençlerbirliği, Diyarbakırspor ve Elazığspor'un katıldığı turnuvada Başkent'in Kırmızı-Siyahlı ekibinin lige hazır olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Gençlerbirliği'ni takiben Diyarbakırspor bana "Eh şöyle böyle" dedirtti. Ancak, Ankaragücü ve Elazığspor için "iyi" şeyler yazamayacağım. Lafı fazla uzatmadan bu dört takımın analizine geçmek istiyorum.

Gençlerbirliği:

Kalesinde "demir" gibi Damir Botanjıc var. Bunun ötesinde eski Yozgatsporlu Gökhan ve yılların eskitemediği Hasan, ikinci kaleci olmak için yarışırlar.. El Saka mükemmel. Mevcut görüntüsü ile Gençlerbirliği'nin en formda futbolcusu. Almanya'dan getirilen Deniz, Tolga'nın açıklarını kaybedeceğe benziyor. Cafer, Veysel ve M'Bayo ilerinin banko adamları. Eski Beşiktaşlı Ümit ise, savunmanın emniyet subabı. Ahmet Hassan ile Thomas orta sahanın beyni. Genç Okan'ın ise ayaklarının yere basmadığını gördük. Aklını başına almazsa, bu güzelim futbolcu kaybolup gider.

Ankaragücü:

İki gün süre ile ne oynadığını bilen varsa bana izah etsin. Geçen sezonki görüntüsünden çok uzaklarda. Sadece Baidoo gayreti ile dikkat çekti. Teknik Direktör Stoichita bu takıma bir şey vermemiş. Ama, şov konusunda Yılmaz Vural'ı aratmayacak bir yapıya sahip. Ankaragücü'nün onun şovundan daha çok futbol bilgisine ihtiyacı var. Tabii, bilgisi varsa.. Agustine ve Hami bu takıma girdiklerinde toplarlanırlar mı, bilemem. Ama, son görüntüleriyle, gelecek için ümitsizim.

Diyarbakırspor:

Kadrosunda yeni futbolcular çoğunlukta. Kale konusunda sıkıntı çekmez. Dıallo ile Şenol, kaleye geçmek için çarpışırlar. Burhan, geriye toparlamak ve aldığı topları değerlendirme konusunda becerikli oluşunu sergiledi. Nuri, hava toplarında iyi, ikili mücadelelerde zayıf. Cengizhan, Ankaragücü ve Yozgatspor'daki görüntüsünden çok uzak. Deniz futbolcu olduğunu her fırsatta insanını gözünün iuçine batırıyor. Transfer olma kralı Saffet, top kendisine geldiğinde "buradayım" diyor. Geri kalan dakikalarda, saha içindeki sandalyesinden bir türlü kalkmıyor. Her şeye rağmen, geçen sezona oranla iyi görüntü verdiler.

Elazığspor:

Turnuvanın en zayıf takımı. Ankaragücü gibi, kimin ne yaptığını bilen yok. Toplama takım bundan başkasını yapamaz. Hele hele, "dünyaları ben yarattım" edasındaki Giray Bulak'ın yanlışlıkları, Süper Lig'de çalışan bir teknik adama hiç yakışmadı. Giray'ın bu görüntüsü, futbolcularının "kötülünden" önce geliyor. Hata yapan futbolcusunu, aşağılayarak, hemen dışarıya alması, sezon başı hazırlıklarına yakışmayacak görüntüydü. Anlaşılan, Elazığspor bu sezon rakiplerinden daha çok Giray Bulak ile uğraşacak. 20 güne yakın yapılan kampın, ne futbolculara, ne de takıma bir şey kazandırmadığını gördük. Tıpkı, geçen sezon başındaki Antalyaspor'un durumunu yansıttılar. Bunun da mimarı Giray Bulak'tan başkası değil. "Tecrübesiz" Elazığspor yöneticileri buna bir çare bulamazlarsa, verilen emekler boşuna gidecek. Benden hatırlatması.


7 Ağustos 2002
Çarşamba
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED