T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

TRT'de yeni umut 'Havada Bulut'!

15 Sait Faik öyküsünün kolajlanmasıyla oluşan Havada Bulut, yeni dönemde TRT'de. 4 bölümlük TV filmi, tıpkı ünlü edebiyatçı gibi 'insan'ı anlatıyor

TRT, Sait Faik'in yaşam öyküsünü dört bölümlük bir televizyon filmi haline getiriyor. Ünlü edebiyatçının 15 farklı öyküsünden kolajlanmış olan Havada Bulut'un senaristi ise Ayfer Tunç. Dizi, yeni yayın döneminde TRT ekranlarında olacak.

Havada Bulut, İkinci Dünya Savaşı sonrası

İstanbul Burgazada ve Beyoğlu'nda yaşayan yoksul Türk ve Rum asıllı vatandaşların sıradan hayatlarını anlatıyor. Sait Faik'in malzemesi olan 'insan', 'Havada Bulut'ta tüm zaafları, heyecanları, umut ve umutsuzlukları ile yeralıyor.

Dört bölümden oluşan senaryonun kahramanı zaman zaman yazarın kendisi, zaman zaman da 'Köpekli Adam' olan İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Nihat İleri.

Senaryoda (KA) rumuzuyla anılan "Köpekli Adam" yani Sait Faik, Burgazada ve Beyoğlu'nda gezerek, konuşarak, aşklar yaşayarak fakat sürekli gözlemleyerek ve bu gözlemlerini de vazgeçemediği sarı kaba kağıtlara hiç durmadan yazarak yaşıyor.

Beyoğlu'nda sürekli fal baktırdığı madam Todori (Ayla Algan), âşık olduğu genç Rum kadın Yorgiya (Özgü Namal), Yorgiya'nın annesi Marika (Nur Sürer), onların komşusu gürültücü Gülizar (Güven Hokna) ve kocası Hayri (Mehmet Atay), Seher (Nilüfer Açıkalın), ona âşık kabzımal Bayram (Levent Ülgen), Burgazada'da faytoncu Kamil Ağa (Baykal Saran), Kamil Ağa'nın Beyoğlu'nun büyüsüne kapılıp evden kaçan kızı Ayşe (Songül Öden) öykülerde var olan "insan" malzemesinin yalnızca bir bölümünü oluşturuyor. Paşabahçe Gemisi'nin kaptanı Demir Kaptan (Ali Sirmen), ırıpa katılan adam (Macit Koper), yüzüklü adam (Altan Erkekli) ve kömürcü Hristo (Rüştü Asyalı) ise konuk oyuncularımız arasında yer alıyor.

98 oyuncunun ve yüzlerce figüranın rol aldığı Havada Bulut'un çekimleri geçtiğimiz ay start aldı. Zihinlerde sinema tadı bırakacak dizi yeni dönemde TRT'nin jokerleri arasında olacak.


Kapadokya'nın yeni 'Ağa'sı Kadirizm!
Yeni yayın döneminde ekrana gelecek olan Kırık Ayna dizisinin çekimleri Kapadokya'da sürüyor. Geçtiğimiz sezon izleyicinin büyük beğenisini toplayan Özcan Deniz'in başrol oynadığı Asmalı Konak'tan sonra Kadir İnanır'ın rol aldığı Kırık Ayna için de mekan olarak aynı yer seçildi. İnanır'ın Özcan Deniz'in tiplemesi Seymen gibi bir 'Ağa'yı canlandıracağı dizide, İnanır'a Selma Güneri, Bülent Kayabaş ve Yeşim Büber eşlik ediyor. 13 bölümlük dizinin yönetmenliğini ve senaristliğini, Yol, Katırcılar, Polizei, Firar, Derman ve Derviş Bey gibi ünlü filmlerde de imzası bulunan Şerif Gören yapıyor. Kadir İnanır'ın yörenin ağası "Candar"ı canlandırdığı dizide, "Kirman" ailesine karşı verdiği mücadele konu ediliyor. Yönetmen Şerif Gören, yaptığı açıklamada, dizinin her bölümünün sinema filmi niteliğinde olduğunu ve seyirciyi ekrana bağlayacağını söyledi. Çekimleri Ürgüp'teki bir konakta süren dizinin seti, İnanır hayranlarının akınına uğruyor. İnanır, çekim aralarında hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiriyor.

 
Mesut Yılmaz Seçim Meydanı'nda
Seçime az bir zaman kala Ali Kırca'nın tek tek siyasi liderleri ağırladığı Seçim Meydanı'nda bugün Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz var. Siyasetin gündemini Ankara'dan yansıtan ve bugün ikinci bölümü ekranlara gelen programda, Mesut Yılmaz, partisinin politikasını, programını, projelerini ve vaadlerini açıklıyor. Programa yarın da AK Parti lideri R. Tayyip Erdoğan konuk olarak katılacak.
Ntv / 21.05

Kusursuz Hedef
Paralı bir asker yabancı bir ülkeye gönderilir. Gönderilme sebebi o ülkenin başkanını korumaktır. Fakat gittiği ülkede bulunuşunun asıl amacının başkana suikast girişimini desteklemek olduğunu farkeder. Bunun üzerine kaçarak isyancıların yanına sığınan asker, suikastin ardındaki kişiyi bulmak için mücadeleye girer.
Orj. Adı: Perfect Target
Yön: Sheldon Lettich
Oyn: Daniel Bernhardt, Brian Thompson, R. Englund
ATV / 21.00

HER TELDEN MÜZİK, EĞLENCE
Yaz sezonunda ekrana gelen Güçlü-Derviş Show programı tüm hızıyla sürüyor. Güçlü ve Derviş Soydemir kardeşlerin hazırlayıp sunduğu programa bugün, Şahsenem ve arabesk müzik sanatçısı Emral konuk oluyor. Sarkıcıların sevilen şarkıları ve son albümlerinden parçalarını izleyenler için seslendireceği programda, ayrıca arabesk müziğin önemli isimlerinden Bayram Şenpınar da yeralıyor. Güçlü ve Derviş'in esprileri ile renklenen program her zevke, her yaşa seslenme amacında.
Kanal 7 / 24.00
7 Ağustos 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED