T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
İTALYA'YA DERS VERDİK

Millilerimiz, İtalya karşısında Emre'nin mükemmel golüyle öne geçti. Vieri'nin golünü ise biz ikram ettik.

2004 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım tarihinde hiç yenme başarısı gösteremediği İtalya'ya karşısında öne geçmesine rağmen sahadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı. 7. dakikada Türkiye adına Yıldıray aynı dakika içinde İtalya ise Nervo ile bulduğu fırsatları değerlendiremedi. 18. dakikada maçın en önemli net gol pozisyonunda İlhan'ın kafa vuruşu kaleci Buffon'da kaldı. 28. dakikada Emre'nin nefis golüyle Türkiye 1-0 öne geçti. 38. dakikada Fatih'in hatasını affetmeyen Vieri, İtalya'yı beraberliğe taşıdı: 1-1. Devre bu sonuçla kapandı.

SKORU DEĞİŞTİREMEDİLER

İlk yarının aksine ikinci yarı durgun bir tempoda başladı. Defans ve orta sahada iyi pas yapan Millilerimiz ileride iyi organize olamadı ve pozisyona girmekte zorlandı. İtalya ise skoru değiştirmek için zaman zaman tehlikeli oldu ancak bu ataklar autla sonuçlandı. 72. dakikada Türkiye bu yarıdaki en önemli gol fırsatını İlhan Mansız'la yararlanamadı. Aynı dakika içinde İtalya'da Di Vaio'nun gol pozisyonu sonuçsuz kaldı. 82. dakikada Tayfur'un kafa vuruşu direğin yanından az farkla auta gitti. 85. dakikada İtalya, Inzaghı ile yüzde yüz gol fırsatını değerlendiremedi.

Hasılat depremzedelere.

İtalya ile Türkiye arasındaki maçın geliri depremzedelere bırakıldı. 24.400 kişinin izlediği ve 260 bin Euro hasılat elde edilen maçın geliri 31 Ekim'de Molise Bölgesi'nde meydana gelen depremde evleri zarar görenlere yardım amaçlı kullanılacak. Depremde en fazla zararı gören Giuliano di Puglia kasabasından 24 kişi de maçı izledi.

Tugay rekor kırdı

İtalya karşısında 81. kez Ay-yıldızlı formayı giyen Tugay en fazla Milli formayı giyen oyuncu olarak tarihe geçti. Milli formayı ilk kez 27 Mayıs 1990'da Türkiye- S.İrlanda maçında giyen Tugay, Milli forma altında 2'de golü bulunuyor.

Türkiye yerini korudu

FIFA, Kasım ayı milli takımlar dünya sıralamasını açıkladı. Klasmanda 8. sırada yer alan Türkiye, 728 puanla bu ay da yerini korurken, ilk 8 ülke arasındaki sıralamada değişiklik olmadı. Klasmanda Brezilya ilk sırada yer aldı. Türkiye, UEFA klasmanında ise 5. sırada bulunuyor.

Spor Yazarları
Ümit Aktan: Rıfkı Soysal:
Pas manyağı yaptık Gurur verici futbol
 
Kartal zorlu virajda
Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'ndaki zorlu maçlar oynayacak olan Beşiktaş'ta tek amaç bu tehlikeli virajı en az kayıpla atlatmak.
Devler uygun adım
12 Dev Adam, Yarı Final Eleme Grubu'ndaki 6. maçında Bulgaristan'ı yenerek 2003 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılma yolundaki iddiasını sürdürdü.
Roma'nın istediği Tuncay 25 milyon $
İtalya'nın Roma kulübü sezon sonunda genç futbolcuyu transfer etmek için girişimlere başladı.
Hasan Şaş İnter yolunda
İtalyan gazeteleri Galatasaraylı futbolcunun İnter ile 2 milyon Euro karşılığında 3 yıllık sözleşme imzaladığını iddia etti
1 KOLTUK 5 ADAY
15 Aralık'taki seçimlerde Başkan Sümer'in yanısıra Günaydın, Saral, Önal ve Ağaoğlu kongreden zaferle çıkmak için yarışacak.
F1 2005'te İstanbul'da
FOA Başkanı Ecclestone, 2005 yılında Türkiye'de yapılacak Formula 1 yarışları için "İstanbul-izmir-Antalya" arasından en uygun şehir olarak İstanbul'u seçtiğini bildirdi.
Mersin'de kısır futbol
İkinci Lig A Kategorisi'nde Mersin İdmanyurdu'nun sahasının onarımda olması nedeniyle Tarsus'ta oynanan erteleme maçında Mersin İdmanyurdu ile Sakaryaspor 0-0 berabere kaldı. Maç boyunca iki takımda yakaladığı gol pozisyonlarında kalecilere takıldı.
21 Kasım 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED