AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Saçan'a şok suçlama

Adil Serdar Saçan'ın şube müdürü olduğu dönemde emrinde çalışan polis Ali İhsan Yıldırım, Saçan'ın, Malki ile ilişkisi ortaya çıktığı için kendisini mafyaya öldürtmek istediğini ileri sürdü.

İşkence yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan ve bunun üzerine açığa alınan İstanbul Organize Suçlar Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ı, "ölümle tehdit" ettiği gerekçesiyle yargılanan polis memuru Ali İhsan Yıldırım, Saçan'a şok suçlamalarda bulundu. Yıldırım, Saçan'ın "Malki Cinayeti" ile olan ilişkisinin açığa çıkmasından sonra kendisini "susturmak" istediğini savundu. Yıldırım, Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesinde, görevli olduğu organize suçlar şubesinde Saçan ve yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu hakkında bir takım "dedikoduların" ortaya atıldığını ifade ederek kendisinin de konuşmalarda "bu dedikoduların bir kısmının gerçek olma ihtimalinin bulunduğunu" söylediğini belirtti.

'Örümcek'ten sorgulandı

Bunun üzerine Saçan'ın kendisi hakkında "çete" davasında yargılanan Hüseyin Saral'ın adamı olduğu iddialarını ortaya attığını kaydeden Yıldırım, "Emniyet müdürlerine bile kelepçe vurma ile nam salan bir şubenin bu hususu es geçmesi anlaşılır bir durum değildir" dedi. Yıldırım, kendisine iftira atıldığı dönemde Saçan'ın "Örümcek Ağı" soruşturması kapsamında sorgulandıklarına dikkat çekti. Yıldırım, kendisini şikayet etmelerinin sebebinin "Malki Cinayeti" ilgisi olduğunu savunup, ifadesinde "Malki cinayetine olan ilgileri ile kendilerinin ilişkilerinin açığa çıkmasından rahatsız olmaları ve beni istedikleri gibi kullanmamış olmaları bu şikayetin gerçek nedenini oluşturmuştur" dedi.

'Susturmak' istediler

Yıldırım, savcılık ifadesinde şu suçlamalarda bulundu: "Doğum yerim, anne, baba ve tüm akrabalarımın yaşadığı Samsun ilindeki adreslerim de dahil olmak üzere şahsi bilgilerimi bir mafya davası dosyasına koyarak benim bir şekilde susturulmam yoluna giden bu kişiler karşısında yaptığım tek şey 'kazaya kurban gitmemekten' ibarettir."

Fatih Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Ali İhsan Yıldırım'ın aynı şubede görevli polis memuru Müjdat Pamuk'u arayarak "Abi bugün ben açığa alındım. Sorumluları Adil Serdan Saçan, yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu ve Vedat Mercan'dır. Şerefimle, ekmeğimle oynadılar. Onları vuracağım" dediği iddia edildi. Yıldırım "Görevli memuru tendit etmek" iddiasıyla Fatih Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Sicili temiz değil

Geçtiğimiz eylül ayında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde Adil Serdar Saçan ve 3 emniyet görevlisi hakkında gözaltına alınan bir zanlıya 'işkence yaptıkları' iddiasıyla 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Bunun üzerine Saçan, İçişleri Bakanlığı tarafından atandığı Niğde Polis Okulu'ndaki görevinden açığa alınmıştı. Diğer bir olayda, Saçan'ın, Cumhuriyet tarihinin en büyük hayali ihracaat yolsuzluğu olan 'Örümcek Ağı Operasyonu'nun kilit ismi Erol Kohen'le irtibatlı oldukları iddiaları oldu.

  • SELAH KEMALOĞLU



  • 23 Aralık 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED