AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Star'ın 'örtü'lü yalanı

Uzan Grubu'nun gazetesi Star, Türkiye'nin her yerinde her zaman yapılan Halk Eğitim Merkezleri defilelerinden birini bir ilköğretim okulunda 'tesettür defilesi düzenlendiği' şeklinde verdi. Aynı defileden çekilmiş diğer kıyafetlerin fotoğraflarını yayınlayarak, Star'ın 'örtülü' yalanını deşifre diyoruz.

Uzan Grubu yayın organlarından Star Gazetesi, Tarabya'daki Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği ve içinde 50 çeşit kıyafetin bulunduğu defileden, sadece Anadolu'da çok yaygın olarak kullanılan folklorik bir kıyafetin fotoğrafını kullanarak, haberi, "Bir ilköğretim okulunda tesettür defilesi yapıldığı" şeklinde yayınladı. Yaptığımız kısa bir araştırma sonucunda defilede "Hürriyet'e Tesettür" başlığı ile verilen haberde adı geçen Hürriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin manken olarak kullanılmadığı, kıyafetleri, Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılan kursiyerlerin sergilediği ortaya çıktı.

Kelime oyunlarıyla çarpıttı

Defilenin okullar tatil edildikten sonra yapıldığına dikkat çeken yetkililer, Halk Eğitim Merkezi'ne bitişik olan Hürriyet İlköğretim Okulu'nun sadece bahçesinin kullanıldığını, gazetenin, 'hürriyet'le 'tesettür'ü yanyana getirmek için özel bir gayret gösterdiğinin anlaşıldığını belirttiler. Yetkililer, Halkevleri'nin devamı olan Halk Eğitim Merkezleri'nin işlevine dikkat çekerek, gazetenin, sözkonusu defilenin Atatürk ilkeleri ve laiklikle bağdaşmadığı kanaatini güçlendirmeye çalıştığını kaydettiler. Bu tür etkinliklerin Türkiye'nin her tarafında yıllardır yapıldığını, Tarabya Halk Eğitim Merkezi'nin de her yıl aynı türden etkinlikler gerçekleştirdiğini belirten yetkililer, sözkonusu defilede sergilenen 50 çeşit kıyafetten sadece birinin fotoğrafını yayınlayan Star Gazetesi'nin ne yapmak istediğini anlamakta güçlük çektiklerini söylediler.

"ÇYDD de mi tesettür defilesi yapıyor?"

Olayda cumhuriyetin temel ilkeleri ve Atatürkçülüğe karşı bir girişimin sözkonusu bile olamayacağını belirten İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, bu tür etkinliklerin Türkiye'nin her tarafında her zaman gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi: "İsmi üzerinde, halkın eğitim merkezi... Kadınlarımıza yönelik bu eğitime katılanların içinde genç kızlarımızdan, 80 yaşındaki nineye kadar her yaştan kadın var. Bunlar kurs boyunca ürettiklerini çeşitli etkinliklerle sergiliyorlar. Bu sergiler bazen köy kahveleri ve köy odalarında da açılıyor, tanıtılıyor. Bu tür etkinlikleri yapan bir sürü sivil toplum kuruluşu da var. Hatta cumhuriyetin temel ilkeleri ve Atatürkçülük konusundaki hassasiyetleriyle tanınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de bu türden faaliyetler yapıyor. Onlar da Anadolu'nun binbir çeşit folklorik kıyafetlerini, bu arada kapalı kıyafetleri de sergiliyorlar. Şimdi ÇYDD de mi tesettür defilesi yapmış oluyor? Ayrıca, iddia edildiği gibi, sözkonusu etkinlikte hiçbir ilköğretim öğrencisi, kıyafet sergilememiştir. Gazetenin yayınladığı fotoğraflardan da bu anlaşılıyor zaten".

Star 'da bu fotoğraflar yok!

Star Gazetesi'nin, "Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın Tarabya'daki Hürriyet İlköğretim Okulu'nda önceki gün tesettür defilesi yapıldı" şeklinde verdiği habere konu defilede sadece bir çeşit kıyafetin 'kapalı' olduğu, onlarcasının her kesim tarafından giyilen kıyafetlerden oluştuğu, defilede çekilen fotoğraflardan anlaşılıyor. Bunlar içerisinde gecelikten kısa pantolona, askılısından mini eteğe kadar her çeşit kıyafet bulunuyor.



22 Haziran 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED