AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Bebekler, bakteriyel enfeksiyondan öldü

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ölen bebeklerin sayısı yediye yükseldi. Başhekim Altun, ölümlerin bakteriyel enfeksiyondan kaynaklandığını söyledi.

  • AYDIN DEMİR / EDİRNE
    Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde yoğun ve ileri bakım bölümünde ölen bebeklerin sayısı 7'e yükseldi. T.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Armağan Altun, ''Yapılan tetkiklerin ön sonuçları bu bebeklerimizin bakteriyel bir enfeksiyon sonucu kaybedildiğini göstermektedir'' dedi.

    Doç. Dr. Altun, düzenlediği basın toplantısında, bebek ölümleriyle ilgili incelemelerin devam ettiğini belirtti. Altun, şöyle konuştu: "Yapılan tetkiklerin ön sonuçları bu bebeklerimizin bakteriyel bir enfeksiyon sonucu kaybedildiğini göstermektedir. Bu enfeksiyonunun kaynağını bulmaya yönelik incelemelerimiz sürmektedir. Hastane enfeksiyon komitemiz yoğun şekilde konu ile ilgili çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu komitemiz Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu komisyonla birlikte konuyu daha detaylı şekilde ele alacaktır. İnceleme sonuçları ortaya çıktıkça, bulgular kamuoyu ile paylaşmaya devam edilecektir.''

    Ölüm oranları yüzde 10-40

    Başhekim Doç. Dr. Armağan Altun yenidoğan ünitelerinde ölüm oranlarının yüzde 10 ile yüzde 40 arasında değiştiğini belirterek, "Cumartesi gününden bu yana ünitemize yeni bebek almıyoruz. Şu anda yeni doğan hasta kabulü yapmıyoruz, doğum yapmak üzere olan ve risk taşıyan gebeleri de İstanbul'daki merkezlere yönlendirdik. Bu olayı açıkladıktan sonra, tekrar hasta kabulüne başlayacağız" dedi.

    Ölenlerden beşi prematüre

    1.5 kilonun altında olan bebekleri normal bebek olarak kabul etmediklerini kaydeden Altun şöyle konuştu: "Bu bebekler, Yeni Doğan Ünitesinde yeterli pozisyona gelince, zaten taburcu oluyorlar. Ünitemizde Perşembe gününe kadar herhangi bir enfeksiyon olayı olmamasına rağmen, Cuma günü ölümlerin olması, bizi bu konuyu araştırmaya yöneltti. Yoğun bakımda kalan bebekler, sadece gelişim tedavisi görüyor. O ünitenin temizliğini dahi eğitilmiş elemanlar yapıyor. Burası yoğun bakım ünitesi, burada çalışan ebe, doktor, sağlık personeli, hemşire, temizlikçiler ve bütün öğrenciler bir ön eğitim gördükten sonra buraya alınıyor. Ölen 6 bebeğimizden 5'i miadından önce doğan ve ağırlığı 1.5 kilonun altında olan prematüre dediğimiz bebeklerdi. "

    'Fatma Beyza sağlıklıydı bize cenazesi teslim edildi'

    Yeni Doğan Ünitesi'nde bebeklerini kaybeden Nadi ve Hatice Çalış çifti, bugüne kadar hiçbir yetkiliden bebeklerinin ölümüyle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.
    Nadi Çalış, eşinin 31 Mayıs 2005'te doğum yaptığını daha sonra bebeklerinin Yeni Doğan Ünitesi'ne alındığını belirterek, 17 Haziran cuma akşam üzerine kadar her şeyin normal olduğunu söyledi. Anne Hatice Çalış ise, "6,5 aylık dünyaya gelen bebeğimin iyileşme gösterdiği bir dönemde ölümü, bizleri hayrete düşürdü" dedi. Çalış, kadın-doğum servisinde erken dünyaya gelen bebeğinin doğumdan sonra kalp atışlarının iyi ve sağlıklı olduğunun doktorlarca kendilerine bildirildiğini söyledi. Cuma akşamı bebeğinin öldüğünün kendilerine bildirildiğini ifade eden baba Çalış, "Cumartesi günü bize cenaze verilmedi. pazar günü cenazeyi alarak defnettik'' dedi. Anne Hatice Çalış da "Nasıl olurda (iyi) denilen evladımız, bir süre sonra ölür. Adli tıp kurulu raporunu bekliyoruz. Gelen rapor doğrultusunda hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.



  • 21 Haziran 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED