AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ
Yabancı sermaye kuyrukta

Petrol fiyatlarındaki yükselişle kaynakları artan Körfez sermayesi AB ile müzakerelerin başlamasıyla Türkiye'yi keşfetti. BAE Emiri'nin kardeşi Prens Şeyh Hamid yatırım imkanlarını incelemek için bugün Türkiye'ye geliyor

  • EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL
    Türkiye'de bu yıl yapılan büyük özelleştirmeler ile Avrupa Birliği ile müzakere sürecinin başlaması başta Körfez sermayesi olmak üzere Avrupalı ve ABD'li sermayenin de Türkiye'ye yönelişini hızlandırdı. Önce Türk Telekom'u özelleştirme ihalesiyle alarak Türkiye'ye giren körfez sermayesi, sonra Dubai Holding'in İstanbul'a ilk etapta 5 milyar dolarlık yatırım kararı aldı.

    Şimdide Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Planlama Ekonomi Dairesi Başkanı ve BAE Emiri'nin kardeşi Prens Şeyh Hamid Bin Zayed Al Nahyan da Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in davetlisi olarak, temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye'ye gelecek.
    Türkiye'ye özel uçağıyla gelecek olan Nahyan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Bakan Tüzmen karşılayacak ve ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler.

    Ankara ve İstanbul'da işadamlarıyla görüşecekler

    Bakan Tüzmen ile Ankara ve İstanbul'da işadamlarıyla iş yemeğine katılacak Nahyan'ın Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'le görüşmesi bekleniyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan bir brifing de alacak olan Nahyan, Çarşamba günü Toyota ve Erdemir fabrikalarında incelemelerde bulunacak. Tüzmen, Türk ekonomisinde dengeler oturdukça yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi.

    Yunan bankacılarla İstanbul buluşması

    Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Yunanistan Bankalar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul'da düzenlenecek "II. Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı"nda biraraya gelecek. Toplantı 7 Kasım'da gerçekleştirilecek. İki ülkenin bankacılık ve finans sistemlerine ilişkin güncel konuların görüşüleceği ve basına kapalı olarak yapılacak Toplantı kapsamında daha sonra TBB Başkanı Ersin Özince ve Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı Takis Arapoglou'nun katılacağı bir de basın toplantısı gerçekleştirilecek.

    Balkan ülkeleriyle işbirliği artacak

    Balkanlar'da Ticaret ve Yatırım Olanakları Semineri, 9-11 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek. Seminer kapsamında Türkiye'ye gelen işadamlarının ikili iş görüşmeleri yapabilmeleri için İş Platformu-Eşleştirme Programı da düzenlenecek. Seminerde, ülkelerin üst düzey yetkililerinin yapacağı ülke sunuşları yer alırken, işadamları ayrıca, TÜYAP Fuar Alanı'nda gerçekleştirilmekte olan 3 uluslararası fuarı da gezip temaslarda bulunacak. Ayrıca, BCTP üyesi ülkelerden gelen işadamlarının ikili iş görüşmeleri yapabilmelerini sağlamak amacıyla bir organizasyon yapılacak.



  • 6 Kasım 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED