AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Siyasetin forvetleri

"Aman futbola siyaset bulaşmasın" derken, yeşil sahalardan politika koltuklarına sayısız transferler yaptık.

Futbol Extra Dergisi, son sayısında sporda kazandıkları populariteyi siyaset sahnesine transfer etmeyi başaranların hikayesini araştırdı. Türk siyasi tarihinin unutulmaz isimlerinden rahmetli Başbakan Adnan Menderes eski bir Karşıyakalı futbolcu. Santrfor Menderes Kaf-Kaf'tan Altay'a transfer olmuş ve burada kalecilik de yapmış. Menderes, 1950 -60 yılları arasında Başbakan olarak ülkeye mührünü vurur.

16 yıl sahalarda top koşturan ve bugün Başbakanlık koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan da Camialtı, İETT ve Erokspor'da top koşturmuş. Hatta bir ara Fener'e transferi dahi gündeme gelmiş. G.Saray'a 'Aslan' lâkabını miras bırakan Nihat Bekdik, üç kulüpte oynayan Hasan Polat, Fenerli Zeki Rıza Sporel, G.Saray'lı Suphi Batur da Demokrat Parti'den milletvekili olarak Meclis'e girer. G.Saray'lı Cengiz Özyalçın ise 1977-80 arasında CHP milletvekili olarak siyasete atılır.

Trabzonlu siyasetçiler

Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ, 60'lı yıllarda bordo - mavili formayı giydikten sonra 90'lı yıllarda Trabzon Belediye Başkanı olur. Bugün Bayındırlık Bakanı olan Faruk Özak, eski Kayserispor'lu CHP'li Mehmet Sevigen, Kastamonuspor'un eski yıldızı Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ise diğer renkli isimler arasında.

Yeşil sahalardan siyasi arenaya


Adnan Menderes (Karşıyaka, Altay)
Tayyip Erdoğan (Camialtı, İETT, Erokspor)
Nihat Bekdik (G.Saray )
Hasan Polat (Trabzon İdmanocağı,
Beşiktaş, G.Birliği)
Zeki Rıza Sporel (F.Bahçe)
Suphi Batur (G.Saray)
Cengiz Özyalçın (G.Saray)
Atay Aktuğ (Trabzonspor)
Faruk Özak (Trabzonspor)
Mehmet Sevigen (Kayserispor)
Murat Başesgioğlu (Kastamonuspor)

Politikacı yıldızlar

George Weah Liberya Cumhurbaşkanı oldu. Dinamo Kiev'li Oleg Blokhin, Belçikalı Marc Wilmots , İskoçlu Henry McLeish ülkelerinde milletvekili ve se-natör oldu. Brezilya'nın yıldızları Pele, Sokrates ve Zico siyasete atıldılar. Arsenalli Albert Gudmundsson İzlanda'da cumhurbaşkanı adayı oldu. Macar Victor Orban başbakanlık yaptı. Küba'nın unutulmaz ismi Che Guevara ise Kolombiya'da bakanlık yaptı.

İyiniyet elçisi

Real Madrid'li Ronaldo, BM'nin Filistin'de iyi niyet elçisi oldu. Irkçılığa karşı takındığı tavır ise Terry Henry'yi kahraman yaptı.



6 Kasım 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED