AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Hep pasaportsuz geçelim'

Türkiye ve Suriye'deki onbinlerce kişi sınırı geçerek Ramazan Bayramı'nı aileleriyle birlikte kutladı. Akrabalarını yılda bir kere görebilen vatandaşlar sürekli pasaportsuz geçiş hakkı istedi

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında akrabalarını ziyaret etmek için binlerce kişi Suriye'ye geçerken, Suriye'den gelenler de Türkiye'deki akrabaları ile bayramlaştı. Yılda birkez akrabalarıyla biraraya gelen sınırın iki yakasındaki vatandaşlar, pasaportsuz geçiş işleminin sürekli hale gelmesini istediler.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki toplanma merkezine gelen, Suriye'nin Haseki Vilayeti'ne bağlı Rasulayn Mıntıka Müdürü Yarbay Zeki Basti ve beraberindekiler, Ceylanpınar Kaymakamı Musa Uslan, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Halil Çakmanus, Belediye Başkanı İsmail Aslan ve öteki yetkililer ile burada bekleyen vatandaşların bayramını kutlayarak bazı vatandaşlara çiçek verdiler. Ceylanpınar Kaymakamı Uslan, bu yıl sınır ötesi bayramlaşma için başvuran bin 803 aileden 3 bin 274 kişinin Suriye'ye geçerek 48 saatliğine oradaki akrabalarıyla bayramlaşacağını belirtti.

Suriye'den 4 bin misafir geldi

Nusaybin'den de çok sayıda vatandaş, Suriye'deki yakınlarını görmek amacıyla sınır kapısından geçiş yaptı. İki ilçe kaymakamlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında, 5 bin kişi, Suriye'ye giderek yakınlarının bayramını kutladı. Öte yandan 4 bin 100 Suriye vatandaşının, Türkiye'deki akrabalarıyla bayramlaşmak için Gaziantep'in Karkamış İlçesi sınır kapısından girişleri dün de devam etti. Kucaklaşıp hasret gideren aileler, akrabalarıyla birlikte misafir olacakları evlere gittiler. Bayramlaşmak için Türkiye'ye giriş yapan 4 bin 100 Suriye vatandaşının çıkış işlemleri bu akşam sona erecek.

  • CEYLANPINAR/KARKAMIŞ (A.A)

    Suriye'ye giden kızını 17 yıl sonra görebildi

    Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen Sakine Sağlam, bu ülkeye gelin giden kızını 17 yıl aradan sonra görmenin mutluluğunu yaşadı. Sakine Sağlam, kızı Habibe Habip'in 17 yıl önce Suriyeli biriyle evlendiğini ve o günden bu yana kızını göremediğini söyledi. Sağlam, "Çok mutluyum. Bu güzel bayram gününde kızımı ve hiç görmediğim torunlarımı görerek hasret giderdim" dedi.

    'Pasaportsuz geçiş her zaman yapılsın'

    Suriyeliler, her zaman pasaportsuz geçiş istiyor. Bayram dolayısıyla kızı Mirfet Başar ile damadı İlhan Başar'ı görmek için Suriye'den gelen Fevziye Meren Salluh, çok mutlu olduğunu söyledi. 15 yıldır ilk kez bayramda kızını ziyaret ettiğini söyleyen Salluh, "Özellikle Hatay'da ve çevre illerde hepimizin birinci derecede yakın akrabalarımız var. Sadece bayramlarda değil dilediğimiz zaman belgesiz ve pasaportsuz geçiş istiyoruz" dedi.



  • 6 Kasım 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED