T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 17 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ulaşımda otopark devrimi

İSPARK şirketini kurarak bütün otoparkların yönetimini tek elde toplayan Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar 450 bin araçlık otoparkı devreye sokacak. Ücretlendirmenin zonlarla ayrılacağı kentte, boğaz bölgesi olan birinci zonda 25 YTL ücret alınacak.

  • İSMAİL ZELVİ/İSTANBUL
    İstanbul trafiğini etkileyen ana sorunlardan otopark sorunu kökünden çözülüyor. Halen elinde on bin araçlık yüz otoparkı bulunan Büyükşehir Belediyesi İSPARK şirketini kurarak bütün otoparkların yönetimini tek elde topladı. İSPARK yıl sonuna kadar 450 bin araçlık otoparkı daha devreye alarak sorunu kökünden çözmeyi hedefliyor. İSPARK'ın kuruluş çalışmalarının tamamlandığını belirten Genel Müdür Kadir Gurbetçi, İstanbul yatırım bütçesinin yüzde 65'inin trafiğe ayrıldığını hatırlatarak, "İstanbul'daki gelişigüzel parklanmanın ve niteliksiz işletmenin önüne geçerek trafik akışına katkı sağlamak istiyoruz. Yol güzergahlarında hoş olmayan parklanmalar disipline edilerek yerine nitelikli modern bir işletme anlayışını yerleştirmek istiyoruz" dedi.

    DEĞNEKÇİYE HAPİS

    Devrim niteliğinde üç önemli olayla otopark sorununun çözüleceğini belirten Gurbetçi, "Karayolları trafik kanun taslağı Meclis tatile girmeden kanunlaştırılarak, bütün yollar disipline edilecek ve yeni otoparklar imal edilecektir. Yine aynı kanunla değnekçilik tarih olacaktır. Yetkisi olmadan vatandaşlardan para isteyenlere 3 ila 6 ay arasında hapis cezası öngörülmektedir" diye konuştu.

    ALMANLAR TALİP

    Otoparkların henüz yüzde 5'ini işlettiklerini de belirten Güngör, "Mayıs ayı ciromuz 1,5 trilyon. Bu paranın bir bölümünü Büyükşehire aktarıyoruz. Onlar da yüzde ellisini ilçelere aktarıyor. Bir katrilyonluk bu kaynaktan yabancılar da pay almak istiyorlar. İsrail, İtalyan, Fransız ve Alman yatırımcılar otopark yatırımcılığı yapmak istiyor" dedi.

    'Zon'lu çözüm

    Proje kapsamında oluşturulan otoparklardan, özel araç sahiplerinin özendirmek gayesiyle park ücretlendirme tarifelerine yeni düzenleme getiriliyor. Yeni ücretlendirmeye göre Boğaz Bölgesi'nden uzaklaştıkça park ücretlerinde indirime gidilerek sur içi ve belirli arterlerde trafiğin yoğunluğunu minimize etmek üzere fiyatlandırma politikaları geliştirildi. Birinci zonda özel otolardan 25 YTL ücret alınırken, ikinci zonda 5, birinci zonda 1 YTL otopark ücreti istenecek.


    İstanbul'a masallı tanıtım

    İstanbul'un anıt eserleri İstanbullu çocuklara masallarla tanıtılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin anıt eserlerini çocuklara eğlenceli bir dille tanıtan 'Masal Masal İstanbul 23 Masal 23 Eser' projesini Lütfi Kırdar Spor Salonu'nda düzenlenen törenle tanıttı. Toplantıya Başkan Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, ve çok sayıda öğrenci katıldı. Başkan Topbaş, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçildiğini hatırlatarak, herkes gibi İstanbul'da yaşayan çocukların da kenti çok iyi tanıması gerektiğini söyledi.

    ÇOCUKLAR KENTİ DAHA İYİ TANIYACAK

    Proje ile şehrin özelliklerini tek tek, mahalle mahalle önemli eserleriyle birlikte tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Topbaş, "Masallar hayallerimizi, ufuklarımızı genişleten önemli olgular. Masalı olmayan bir milletin geleceği olamaz. Her çocuğun masal algılaması farklıdır. Masallarla çocukların hayal dünyasını genişletmeyi, zihinsel gelişimini artırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu da İstanbul şarkılarından oluşan bir konser verdi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Dolapdere 3 ay trafiğe kapatılacak

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Kasımpaşa Dolapdere bölgesinde yapacağı atık su ve yağmur suyu kanalı inşaatı nedeniyle 20 Haziran Salı gününden itibaren 3 ay süre ile Dolapdere Caddesi'ni trafiğe kapatacak.

    İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, Kasımpaşa Dolapdere bölgesinde her yağmur sonrasında mevcut tonozun yetersiz olması sebebiyle sel baskınları yaşandığı belirtilerek, sel baskınlarına son verecek olan Avrupa Yakası 2. Kısım Müteferrik Atık Su ve Yağmur Suyu Kanal İnşaatı işi kapsamında, Dolapdere Havzası'nın atık su ve yağmur suyu ayrımı inşaatının gerçekleştirileceği kaydedildi.

    2005 yılında projesi tamamlanan iş için, eğitim ve öğretim sezonu içinde trafiği olumsuz etkilememek amacıyla okulların tatil olmasının beklendiği belirtilen açıklamada, iş süresi 6 olan inşaatın vardiyalı çalışmak suretiyle 3 ayda hizmete alınacağı bildirildi.

    Açıklamada, bölgede bulunan elektrik, doğalgaz, telekom gibi yoğun alt yapı sebebiyle açık kazı uygulanacağı, bu nedenle 20 Haziran tarihinden itibaren inşaat süresince Dolapdere Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), alternatif ulaşım güzergahlarını belirlediği ifade edilen açıklamada, toplam 11 milyon 160 bin YTL'ye mal olacak çalışma ile bölgedeki sel baskınlarına son verileceği vurgulandı.

  • İSTANBUL


    Birikim Okulları Resim Sergisi

    Birikim Okulları, 2005-2006 yılında ilköğretim 4. sınıf ila 9. sınıf öğrencilerinin iş teknik eğitim ve resim iş derslerinde yaptıkları eserleri Bağcılar Halk Sarayı'nda sergiye açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, bu tür organizasyonların vatandaşlara duyurulması gerektiğini belirtti. 300'ün üzerindeki eserlerin çoğunluğunun öğrencilere ait olduğunu söyleyen resim öğretmeni Ayşe Uygun, " Bu sergi de resim, iş eğitim, yağlı boya, ebru, vitray, seramik, mozaik ve ahşah boyama çalışmaları bulunmakta.

  • YASİN YILMAZ / İSTANBUL


    1.5 milyon dolarlık evde 15 ton çöp

    Zeytinburnu'nda, daha önce 1.5 dolar teklif edildiği belirtilen yaşlı bir kadına ait gecekondudan yaklaşık 15 ton çöp çıkartıldı. Bir ihbar değerlendiren belediye ekipleri 45 yaşındaki Saliha Karakullukçu'un yaşadığı gecekonduya girdi. Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Karakullukçu'nun, tahliye sırasında zaman zaman ekipleri engellemeye çalıştığı belirtildi.

  • İSTANBUL (A.A)


    Mazlumder'den ÖSS için kriz masası

    Mazlumder İstanbul Şubesi Hukuki Yardım Merkezi, ÖSS'ye girecek öğrencilerin yaşayabileceği sorunlar için kriz masası oluşturdu. Mazlumder İstanbul Şubesi Hukuki Yardım Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilerin yaşayabileceği hukuk dışı muameleler için kriz masası oluşturdu.Mazlumder'den yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin ve ailelerinin kriz masasına 18 Haziran Pazar günü saat 08.00 itibariyle ulaşabilecekleri bildirildi. İrtibat Telefonu: 0212-526 24 40 - 0212-534 22 47

  • İSTİHBARAT


    İzinsiz havai fişeğe para cezası

    İzinsiz havai fişek gösterisi yapan ve yaptıranlar Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca yüz YTL para cezası ile cezalandırabilecek. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Yaz mevsimiyle birlikte artan düğün ve kutlamalarda olası havai fişek gösterilerine karşı bir dizi uyarı da bulundu. Açıklamada, havai fişek gösterisini düzenleyecek olan şahıs ve şirket yetkilisinin talebini belirten dilekçesiyle birlikte ilgili Kaymakamlık makamına müracaatının gerekli olduğu belirtildi.

  • İSTANBUL


    İstanbul'da elektrik kesilecek

    Bakırköy, Beyoğlu, ve Güngören işletme müdürlükleri bölgesinde yapılacak bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 19-22 Haziran tarihleri arasında bazı semtlerde elektrik kesintisi uygulanacak. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, 19 Haziran'da Bakırköy'de, 20 Haziran'da Zeytinburnu'nda ve Beyoğlu'nda gündüz elektirik kesintisi uygulanacak.


    Emniyet bahçesi tatbikat için yandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki şube müdürlüklerinde görevli 500 polis memuruna 3 günlük sivil savunma kursu verildi. Kursiyer polisler öğrendiklerini emniyet müdürlüğü önünde düzenlenen bir tatbikatla uygulamalı olarak gösterdiler.Vatan Caddesi'ndeki merkez binasında düzenlenen tatbikatta, önce yanan bir tüpe nasıl müdahale edileceği anlatıldı.Daha sonra kadın polis memuru yanan tüpü, yangın söndürme cihazı kullanarak söndürdü. Daha sonra ise , yanan sıvı yakıtın nasıl söndürüleceği gösterildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi