T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 14 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Emniyet: Silah kaza ile patladı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fatih'te polis kurşunuyla ölen Aytekin Arnavutoğlu'nun, silahın aniden açılan otomobil kapısının çarpması sonucu ateş aldığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fatih'te polis kurşunuyla ölen Aytekin Arnavutoğlu'nun, silahın aniden açılan otomobil kapısının çarpması sonucu ateş aldığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Fatih İMÇ Blokları önünde, ön plakası olmayan ve zig zag yaparak trafiği tehlikeye sokan 34 RMU 33 plakalı bir otomobil polis ekiplerince takibe alındı. Şehremini Ahmet Vefikpaşa Caddesi üzerinde polis ekip aracı, kaçan otomobilin önüne kırarak otomobili sıkıştırdı. Bu sefer de otomobil hızla geri geri gidip, otomobillere çarparak yeniden kaçmaya çalıştı. Yapılan dur ihtarının ardından otomobile ateş açıldı. Kaçan otomobilin ön kaputuna 4 mermi isabet etti.

DUR İHTARINA UYULMADI

Açıklamada, "Dur ihtarından sonra otomobilin lastikleri hedef alınarak ateş açıldığı, ön kaputa 4 mermi isabet ettiği, kazayla patlayan silahtan çıkan merminin, Arnavutoğlu'nun sol kolundan giriş çıkış yaparak, sol göğsüne isabet ettiği ve ölümüne neden olduğu belirtildi.

Silahın sahibi polis memuru B.E. ile diğer şüpheliler S.S. ve A.O, çıkarıldıkları Fatih Cumhuriyet Savcılığı'ndan serbest bırakıldı. B.E. hakkında, 'meşru müdafaa sınırlarını aşmak suretiyle adam öldürmek' suçundan dava açılacağı belirtiliyor.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL


    Özürlülerin Boğaz Keyfi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstanbul Özürlüler Merkezi Sakatlar Haftası etkinlikleri çerçevesinde boğaz turu düzenledi. Özürlülerin sosyal hayata adaptasyonu çalışmaları kapsamında yapılan geziye ilgi oldukça büyüktü. Özürlü ve özürlü yakını yaklaşık 2000 kişinin katıldığı gezide özürlüler İstanbul'un eşsiz güzelliklerini boğazdan görme şansını buldular. İDO'nun Eminönü Boğaz İskele'sinden başlayan gezide özürlüler aileleriyle birlikte doyasıya eğlendiler. Hareketli müziğin ritmine kendilerini kaptıran misafirler halaylar, horonlar ve oyun havalarıyla coştular. Yaklaşık 3 saat süren geziye katılarak şehir hayatının stresinden kurtulan özürlüler farklı bir gün yaşadılar. Program misafirlere verilen ikramla sona erdi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    İbni Sina Tıp Merkezi'nden ücretsiz muayene

    Küçükyalı'daki İbni Sina Tıp Merkezi bugün çok sevdiğimiz annelerimize ücretsiz muayene hediyesi sunuyor. Hastanenin hizmetleri arasında bulunan dahiliye, göz hastalıkları, kadın hastalıkları, kulak burun boğaz ve diş dallarında tüm anneler saat 09.00 ila 18.00 arasında ücretsiz muayene olabilecek. İbni Sina Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Sulu, "Bu etkinliğimizi her yıl geleneksel hale getirdik. Annelerimiz bizim için kutsaldır. Onlara bu özel günde hediye vermek istedik. Tüm annelerimizi hastanemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız. Tüm annelerimizi bekliyoruz" diye konuştu. Adres: Atatürk Caddesi Küçükyalı/Maltepe


    Şairlerden şiir şöleni

    İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 15'incisi düzenlenen Şiir Gecesi yapıldı. Fırat Kültür Merkezi'ndeki programda, Bahattin Karakoç, Özcan Ünlü, Mevlana İdris ve Cafer Keklikçi'nin de aralarında bulunduğu şairler, şiirlerini yorumladı. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği şiir gecelerinin 15íincisi geçen yıllara oranla nispeten düşük bir katılımla gerçekleşti. Önceki akşam Çemberlitaş Fırat Kültür Merkeziínde düzenlenen gecede, Şeref Akbaba, Hüseyin Akın, Ali Arıkmert, Bahtiyar Aslan, Ali Ayçil, Hasip Bingöl, Nurettin Durman, Haydar Ergülen, Cumali Ü. Hasannebioğlu, Mevlana İdris, Bünyamin K., Bahattin Karakoç, Mustafa Karaosmanoğlu, Mürsel Sönmez, Yusuf Şahin ve Baki Ayhan T. şiirleri yorumladılar.

  • ÖMER ÇAKKAL


    Vakıf eserleri kanunla yaşayacak

    Vakıflar Osmanlı'dan günümüze kadar hayır kurumları olarak dikkat çekerken, son yıllarda vakıfların sayısında azalma yaşandı. Hükümet, vakıf kurmanın kolaylaştırılması için Vakıflar Kanunu'nu değiştiriyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Medeni Kanun'a göre kurulmuş 4500 civarında vakıf olmasına rağmen 121'nin kapandığını açıkladı. Şahin, vakıfların sayısındaki bu azalmanın kamu kurumları vakıflarının kapatılmasının etkisi olmakla birlikte, vakıf kurma konusundaki formaliteler nedeniyle vakıfların kapandığını söyledi. Vakıflar Kanunu Tasarısı, Meclis Adalet Komisyonu'nda bu hafta görüşülmeye başlanacak. Tasarıyla vakıfların özgürlük alanı genişletiliyor. Vakıf kurmanın kolaylaştırılmasının yanında vakıflarda yönetici olabileceklerin kapsamı da genişletiliyor. Bir vakıf yöneticisi, bir evrakı süresinde yetkili makama teslim etmediği gerekçesiyle azil davası açılması uygulamasından vazgeçilecek. Vakıf yöneticileri ancak mahkeme kararıyla görevden alınabilecek.

  • BİLAL ÇETİN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi