T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 9 MAYIS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gel de çık işin içinden

Hüseyin
Korucuoğlu
Uzun lig maratonunun son metrelerine gelindi. Ancak daha hiçbir şey henüz net değil. Ne yukarıda, ne aşağıda...

Hani bir hikaye anlatılır... "Çocuk babasına seslenmiş, 'Baba eve giren hırsızı yakaladım' diye. Baba da 'buraya getir' demiş. Çocuk "gelmiyor" diye karşılık vermiş. Babası da 'sen gel o zaman oğlum' demiş. 'Bırakmıyor baba' demiş çocuk."

Aynen bunun gibi ligde takımlar birbirinin peşine öyle bir takılmışlar ki, kimse kimsenin yakasını ya da eteğini bırakmıyor, pes etmek bilmiyorlar.

Yukarıda bir yarış ki, iki takım da nefes nefese. Sessiz maçta Erciyes'i farklı geçen Fenerbahçe tam "farkı açtım" dediği anda Galatasaray, Beşiktaş'ı santrası bile yapılamayan golle devirip, adeta küllerinden yeniden doğdu ve "Benden öyle kolay kurtulamazsın" mesajı verdi.

UEFA yarışı ise ayrı bir heyecan. Ankaraspor deplasmanından 3 puanla dönen Trabzonspor, kaçmak isterken, Kayserispor ve Gençlerbirliği de buna aynı tepkiyi verdiler: "Yalnız değilsin!"

Kırmızı hat ise ucu bulunamayan bir ip çilesi adeta. Öyle bir düğümlenmiş ki çöz çözebilirsen.

Ankaragücü, hem Samsun'un düşüşünü resmileştirdi aldığı galibiyetle, hem de Gaziantep ve Malatya'yı tam ortasında bıraktı ateşin. Bu haftaki Gaziantepspor-Malatya maçı "yukarı tükürsen bıyık, aşağıya tükürsen sakal" niteliğinde. Maçı kaybeden sezonu da kaybedecek. Puanların paylaşılmasının ise ne getireceği meçhul.

Denizlispor-F.Bahçe karşılaşması ise koyun ve kasap hikayesi gibi. Birine şampiyonluk için galibiyet şart, diğerine ise ligde tutunabilmesi için puan. Gel de çık bu çok bilinmeyenli denklemin içinden...

Akılları başlarına biraz geç gelen ve maratonun son kilometrelerini yokuş yukarı koşmak zorunda kalan Samsunspor ve Diyarbakırspor'un nefesleri kesildi. Son maçlarda yeşil çimlerin üzerine yığılıp kaldılar.

Bu yarışın sonu nereye varır bekleyip göreceğiz.

Gelelim maçlarda olup bitenlere...

F.BAHÇE-K.ERCİYES: 4-2

Appiah'ın gol attığı maçları rahat kazanma geleneğini sürdüren Fenerbahçe, evindeki 17. maçında da yenilgi yüzü görmedi ve bu konuda ligde tek kaldı. Maçların ilk 15 dakikasında gol atamayan tek takım olan Erciyes'te Devran bu sezon ilk kez sevindirdi. Bu yenilgiyle Kayseri ekibi ilk yarının aksine ligin ikinci yarısında deplasman maçlarını hiç galibiyet alamadan kapatmış oldu.

BEŞİKTAŞ-G.SARAY: 1-2

Galatasaray, bu sezon Hasan Kabze'nin ilk kez 2 gol attığı maç sonunda Beşiktaş'ı 10 sezon sonra İnönü Stadı'nda devirmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, ilk yarıyı berabere bitirdiği hiçbir maçta mağlup olmadı. Son 4 maçtır evine yabancı kalan siyah-beyazlılar, İnönü'de kazanamama geleneğini sürdürdü. Ligin korner rekorunun sahibi Beşiktaş, bu maçta sadece bir köşe atışı kullanabildi.

ANKARA-TRABZON: 0-2

Ligin ilk yarılarında en fazla gol yiyen takımı Ankaraspor, Trabzonspor'a da maçın ilk bölümünde teslim oldu. Başkent ekibi, Fatih Tekke'nin 2 golü sonucu Karadeniz ekibine kariyeri boyuncu ilk kez boyun eğdi.

KAYSERİ-V.MANİSA: 7-2

Kayseri, Vestel Manisa'ya sezonun en ağır mağlubiyetini tattırırken, bu maçta 4 gol birden atan Gökhan da bir yerde krallığı (25) garantiye aldı. Sarı-kırmızılılar uzun bir beklemeden sonra UEFA biletini kapmak için çabasını son maça taşıdı.

D.BAKIR-G.BİRLİĞİ: 0-2

G.Birliği, 5 haftalık deplasman suskunluğuna Ali Cansun ve Mehmet Naz'ın golleriyle Diyarbakır'da son verdi. Evindeki 17 maçın 10'unu kaybeden Diyarbakır ise, ligde kendi kaderini kendi sahasında belirledi.

KONYA-SİVAS: 2-1

Konyaspor, deplasmanların en suskun takımı Sivas'ı yenerek 5 maç sonra 3 puanla tanışırken, genç oyuncu Volkan da attığı golle kendini gelecek sezon için gösterdi. Ligde 33 maçta 31 gol atan Sivas, dış sahalarda sadece 10 kez sevinebildi.

A.GÜCÜ-G.ANTEP: 2-1

Ankaragücü, aldığı galibiyetle rahat bir nefes alırken, G.Antep ise Ankara'dan 3. kez eli boş döndü. Kırmızı-siyahlılar, kendine ters gelen başkent takımları karşısında bu sezon oynadığı 6 maçta sadece 3 puan aldı.

Ç.RİZE-DENİZLİ: 1-2

Ege temsilcisi, hayati önem taşıyan maçta Mehmet ve Krotochvil ile 7 maç sonra deplasmanda sevindi. Rizespor ise üst üste evinde ikinci kez mağlubiyet üzüntüsü yaşadı.

MALATYA-SAMSUN: 3-0

Malatyaspor, bir ay içinde oynadığı 4 maçtan da galip gelerek 12 puanı cebine indirirken, Evren bu sezon ilk kez bir maçta 2 gol birden kaydetti. İki ay sonra mağlup olan Samsunspor ise, aldığı yenilgi sonrası Süper Lig'e veda etmiş oldu.

HAFTANIN TAKIMI

Malatyaspor
Ligin altındaki final maçında Samsun'u net bir skorla mağlup ederek ümitlerini son haftaya taşımayı başardı.

HAFTANIN YILDIZI

Hasan Kabze (Galatasaray)
Sonradan girdiği maçta Beşiktaş ağlarını 2 kez sarsarak takımını adeta ipten aldı.

HAFTANIN HAKEMİ

Yunus Yıldırım (F.Bahçe-K.Erciyes)
Az düdük çalarak, oyunu güzelleştirdi. Zor maçı hiç kart kullanmadan başarıyla bitirdi.

GOL KRALLIĞI

25 gol: Gökhan (Kayseri)
22 gol: Fatih Tekke (Trabzon),
20 gol: Cenk (Kayseri Erciyes)
18 gol: Necati (G.Saray)
17 gol: Ümit (G.Saray), Nobre (F.Bahçe)
15 gol: Umut (A.Gücü)
14 gol: Tuncay (F.Bahçe), Alex (F.Bahçe

ASİST KRALLIĞI


Oyuncu			Maç 	Asist
1. Alex (F.Bahçe)  		30 	22
2. Hasan Şaş (G.Saray) 	25 	16
3. Yattara (Trabzon)		31	12
4. Timuçin (K.Erciyes) 	30 	9
5. B. Bölükbaşı (Kayseri)	28	9

HAFTANIN CEZALILARI

SARI KART:
El Saka (Konyaspor)
Serkan, Johana (Vestel Manisa)
KIRMIZI KART:
Mehmet Polat (Samsunspor)
Ahmed Belal (Ankaragücü)

HAFTANIN MAÇLARI

SÜPER LİG
CUMARTESİ: 19.00 Sivasspor-Ankaragücü V.Manisaspor-Konyaspor

PAZAR: 19.00 Samsunspor-Diyarbakırspor, Trabzonspor-Beşiktaş, Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor, Galatasaray-Kayserispor, Kayseri Erciyesspor-Ankaraspor, Denizlispor-Fenerbahçe, Gaziantepspor-Malatyaspor


Metin BADEMLİ

Medya küme düştü

Önce Beşiktaş-Fenerbahçe kupa maçı sonrasında "temiz oyun" ilkesine aykırı biçimde kupayı kaybedenin hakemi karalama gayretlerine alet ve tercüman olduk. Ardından Beşiktaş-Galatasaray lig maçını günlerce sayfalarımızda oynattık ve "anlaşmalı" diyerek sonucu da belirledik. Ama alt sıralarda bulunan ve küme düştü gözüyle baktığımız bazı takımların son haftalarda aldığı ilginç sonuçlar için "kuvvet macunu mu aldılar?" sorusunu bile soramadık.

Oysa Beşiktaşlılar ile aynı yerde yemek yediğini ve sonucun lokantada belirlendiğini iddia edip "faulü vermese golü yemeyecektik" dediğimiz Bülent Demirlek, Aurelio'ya gösterdiği hoşgörüyle Fenerbahçe'nin haksız yere uzun süre 10 yerine 11 kişi ile oynamasını sağlamıştı. Tümer'in attığı 10 serbest vuruşun 9'unun gol olduğunu bilen (!) ve bu sebeple olmayan faulü (!) verip takımınızı yenik düşüren hakem, size de son dakikada bir faul hediye etti ama her atışı gole çeviren (!) Alex kullanamadı.

Yine şampiyon adayı Galatasaray'a maçı vereceği iddia ve ilan edilen Beşiktaş; İnönü Stadı'nda delikanlı (!) gibi oynadığı 6 maçta Fenerbahçe, Trabzon, Gaziantep, Konya, Ç.Rize ve Sivasspor'a yenildi. Diyarbakır, Malatya, Kayserispor ve K.Erciyes ile berabere kaldı. Yani İnönü'de 26 puan kaybetti.

Maçı izledikten sonra hala "Necati boş kaleye atamadı, penaltıyı direğe nişanladı ama Cordoba da son saniyede topu uzağa atsa maç bitecekti" demiyorsanız iki takıma bir özür borcunuz var. Hem de aynı manşet ve puntolarla.

Anlaşılan hafta boyunca "Basın Ahlakı" nın neresinde olduğumuzu tartışacağız. Lütfen, temiz olmadan başkalarını temizliğe çağırmanın ikiyüzlülük olduğunu unutmayalım.

Kayserispor-Vestel Manisa (7-2) ve Fenerbahçe-K.Erciyes (4-2) maçları ve hakemleri sayesinde 34 golü birarada gördük. Fırat Aydınus, az düdükle ( 17 faul) Beşiktaş-Galatasaray maçını kartsız bitirdi, böyle de maç yönetilebileceğini öğrendi! Ama 9 gol kararını veren Süleyman Abay, Kayseri Atatürk Stadı'nı 8 kartla adeta sarıya boyadı. Hüseyin Göçek, yine 4 sarı,1 kırmızı ile gündeme oturdu. Selçuk Dereli (3 sarı-1 kırmızı) ve Tolga Özkalfa, bildiğiniz gibi (4 sarı) Alt klasmandan Hakan Özkan, Konyaspor-Sivasspor maçıyla taltif edildi. Yunus Yıldırım, futbol oynama isteği olan iki takıma az düdükle (15 faul) yol verdi ve tempolu, gollü, bir maç izletti.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi