T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 4 TEMMUZ 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Küstahlığın da bu kadarı

İsrail birliklerinin, Gazze'nin elektrik şebekesini vurarak halkı karanlıkta bırakmasını değerlendiren İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze'de durumun belirtildiği kadar kötü olmadığını ileri sürerek "Elektriksizlik öldürmez" dedi

İsrail'in, Gazze operasyonu sürerken İsrail ordusunun öncü birlikleri, Başbakan Ehud Olmert'in "operasyonları sertleştirin" talimatının ardından Gazze'nin kuzeyine de girdi. İsrail ordusu, son askeri hareketliliğin geniş çaplı bir kara harekatının başlangıcı olmadığını açıkladı. İsrail birlikleri, Gazze'nin güneyini işgal etmiş durumda. Operasyonun kuzeye de kaydırılmasının çatışmaları artırmasından korkuluyor. İsrail savaş uçakları, Filistin hedeflerine yönelik hava saldırılarını da sürdürdü. Gazze Şeridinin kuzeyindeki Beyt Hanun'da İsrail'in pilotsuz uçaklarının düzenlediği füze saldırılarında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Bundan kısa süre sonra düzenlenen ikinci saldırıdaysa 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

OLMERT: ELEKTRİKSİZLİK ÖLDÜRMEZ

Filistinli gruplar ise, operasyon durdurulmazsa, İsrail içinde saldırılar düzenleyecekleri tehdidinde bulundu. İsrail, Birleşmiş Milletler'in "insani kriz çıkabilir" uyarısı üzerine Gazze'ye yardımların girmesine yeniden izin verdi. Elektrik santralinin vurulmasının ardından süren enerji sıkıntısını değerlendiren İsrail Başbakanı Olmert, "elektriksizlikten kimse ölmez" dedi ve Gazze'de durumun belirtildiği kadar kötü olmadığını öne sürdü.

ENDONEZYA'DAN CİHAD ÇAĞRISI

Bu arada Endonezya İslami Cemaat örgütünün lideri Ebubekir Beaşir, Endonezyalı mücahitlerden, İsrail'e giderek Filistin'in mücadelesine destek vermelerini istedi. Beşir, başkent Cakarta'da, Ay Yıldız Partisi yanlılarına yaptığı konuşmada, "İsrail, Allah'ın düşmanıdır" dedi ve Endonezyalı mücahitlere, Filistin'e gitmeleri çağrısında bulundu. Beaşir son olarak bu ayın başında Bali saldırılarından serbest bırakılmıştı.

  • GAZZE

    Heniye evine gidemiyor

    İsrail ordusunun Gazze'deki ofisine füze yağdırdığı Filistin Başbakanı İsmail Heniye'nin yeri sır gibi saklanıyor. Kabinesine telefonla ulaşan Heniye, ailesini ve kendisini füze saldırısından korumak için 2 gündür evine gitmiyor. Yoğun notkta atışları, Başbakan İsmail Haniye dahil diğer bakanlarını yeraltına soktu. Filistin Başbakanı ve bakanların nerede olduğunu kimse bilmiyor. Bakanların, acil durumlarda ya da toplantılarda ancak aracılar ve telefon vasıtasıyla birbirleriyle temas kurduğu belirtiliyor. İsmail Heniye, hükümet binasının cumartesi gecesi bombalanmasının ardından aynı gece bazı gazetecilere haber vererek binanın kalıntıları arasında inceleme yapmıştı. Önceki gün de Gazze'deki hükümet üyelerinin bir toplantı yaptığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Heniye ve diğer hükümet üyeleri evlerine de gitmiyor. Filistinli hükümet üyelirinin bir çoğunun telefonları da kapalı tutuluyor. Heniye'nin evi, Gazze şehrinin batısında, deniz kıyındaki Şaati kampında bulunuyor. İsrail kaçırılan askerine karşılık geçtiğimiz hafta Batı Şeria'da oturan 8 bakanı kaçırmış ve Filistinli grupların elinde tutulan Gilad Şalit adlı askerle takas yapılabileceğini belirtmişti.

    Erdoğan'a teşekkür

    Filistinli üç örgüt, 19 yaşındaki askerini kurtaracak koşulları kabul etmesi için İsrail'e bir gün süre tanıdı. Hamas'ın askeri kanadı İslam Ordusu ve Halk Direniş Komiteleri tarafından '3 Numaralı Askeri Bildiri' başlığıyla yayımlanan bildiride, "Siyonist düşmana, yarın (bugün) 06.00'ya kadar süre tanıyoruz" denildi. İsrail ise ültimatomu reddetti. Kaçırılan askerin babası Başbakan Erdoğan'a arabuluculuğu için teşekkür etti.

    İsrail işgaline karşı 'barış gücü'

    İsrail askerlerinin kuşattığı Gazze'de günlük yaşam tam bir trajediyi andırıyor. Elektrik ve suların kesik olduğu bölgede bir yandan da İsrail'in hava saldırılarını sürdürmesi, halkı isyan noktasına getirdi. Bazı Filistinli gruplar durumun daha da kötüleşmemesi için, barış gücü askerlerinin bölgede konuşlandırılmasını istiyor. Filistin Kurtuluş Örgütü FKÖ'nün siyasi büro üyelerinden Salih Zeydan, barış gücünün İsrail işgaline karşı Filistin halkını koruyabileceğini belirterek, "Yıllardır bu çağrıyı yapıyoruz" diye konuştu. Filistin Adalet Bakanı Ahmet el Halidi de, barış gücünün ikinci bir vesayete yol açmadan olabileceğini bildirdi. Gazze'de durumun giderek zorlaştığını kaydeden, El Fetih parlamento üyesi Fays Ebu Şehle da birinci önceliğinin İsrail'in çekilmesi olduğunu kaydetti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi