T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 4 TEMMUZ 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tarih programını herkes izlemez

Mehtap Tv'de Tarih Aynası adlı bir tarih programına başlayan yazar Mustafa Armağan, "Tarihe ilgisi olan insanların bilgilerini daha nitelikli hale getirmeyi planlıyoruz" diyor.

Yayın hayatına yeni başlayan kültür kanalı Mehtap Tv'de yazar Mustafa Armağan'ın hazırlayıp sunduğu Tarih Aynası adlı program, Türk ve dünya tarihinden ilginç kesitler sunuyor. Tarihten çarpıcı anekdotların, bugünkü izdüşümleriyle ortaya koyulduğu program, özellikle tarihe ilgi duyan kesimlere hitap ediyor. "Benim yapacağım programı herkes izlemez" diyen Armağan tarih bilgisi olan insanların ilgilerini ve bilgilerin nitelikli hale getirmeyi hedeflediklerini belirtiyor. Avrupa'nın tarihine bizden daha bağlı olduğunu ifade den Armağan şöyle diyor; "Tv kanallarının çoğunda tarih programları belgesel halinde ekrana getiriliyor. Bizde 'tarih yeterince ilgi uyandırmaz' düşüncesiyle bu tarz programlara yer verilmiyor. Tarihin sevilebilecek ve izleyene heyecan verebilecek bir tarzda anlatılırsa izleyicinin de ilgisini çekeceğini belirten Armağan, "Tarih içerikli programlar, sadece dizi filmler olarak değil ciddi tartışma konuları ya da eğitici konular halinde kendini gösterecektir" diyor.

KUYUMCU KANUNİ VE ÖRGÜ ÖREN 1. MAHMUD'UN ÖYKÜSÜ

Amaçlarını bugünden tarihe ya da tarihten bugüne bir pencere açmak ve bugünün güncelliği ile tarihe eğilmek olarak açıklayan Armağan, programda tarihimizin en çok merak edilen evresini; Osmanlı'yı ele alacaklarını ifade ediyor. Selçuklu veya Avrupa tarihinden kesitlere de yer vereceklerini belirten Armağan, ağırlıklı olarak Osmanlı tarihinin siyasi, medeni ve kültürel boyutlarını vurgulayacaklarını diele getiriyor. Osmanlı padişahlarının bilinmedik yönlerini ve hobilerine de yer vereceklerini söyleyen Armağan, "Yavuz Selim'in entelektüel kişiliğini, Fatih'in bahçıvanlığını, Kanuni'nin kuyumculuğunu, Abdülhamid'in marangozluğunu ve ördüğü örgüleri sattırarak sadaka veren 1. Mahmud'u da anlatacağız" şeklinde konuşuyor.

Mustafa Armağan, özellikle Osmalı tarihini ekrana getirecekleri programda Avrupa tarihine de yer vereceklerini belirtiyor. Hitler için Avrupa'nın röntgeni, Yavuz Selim için gerçekleşen rüya diyen Armağan, tarihin önemli isimlerini bir cümleyle şöyle tanımlıyor;

Osman Gazi: Rüya
Yıldırım Beyazıt: Erken Fatih
Kanuni Sultan Süleyman: İnsan sarrafı
Abdülhamid: Son adanın son muhafızı
Vahdettin: Gitmese iyi olurdu
Joseph Stalin: Son Çar
V. İ. Lenin: Finlandiya istasyonu
Sezar: Brütüsleri hesaba katmayan adam
Büyük İskender: Atı için şehir yaptıran adam

  • AYSEL YAŞA


    Halk müziği gecesi ekranda

    Her hafta sürpriz sunucuların sunduğu Türkü Gecesi'ni bu akşam Bülent Serttaş, Hülya Bozkaya, Latif Doğan sunuyor. Programa katılan konuk sanatçılar türküleri ve sohbetleriyle türkü dolu bir geçe geçritiyor. Türkü Gecesi'ni bu akşam Yurdun her köşesinden güzel türkülerin seslendirileceği programa Jale Parıltı, Selahattin Alpay, Mustafa Topaloğlu, Arzu ve Ankaralı Namık güzel türküleriyle eşlik ediyor.
    TGRT / 21.15


    Türkülerle Anadolu'dan geldik

    Sümer Ezgü'nün sunumuyla ekrana gelen Anadolu'dan Geldik'e bu akşam Hülya Bozkaya ve bağlama virtüözü Çetin Akdeniz konuk ediliyor. Geçmişten günümüze taşınan Anadolu türküleri ve muhteşem hikayelerinin, Anadolu halk dansları, sazın virtüözlerinin ekrana geleceği programda ayrıca konuklarla keyifli bir sohbete de yer veriliyor.
    TV 8 / 21.00


    DENİZ FENERİ
    Fener, elektriksiz aileyi aydınlatıyor

    Uğur Arslan ve İbrahim Uğurlu'nun sunduğu programda, Manisa ve Çorum'dan hikâyelere yer veriliyor. İlk olarak, elektriksiz bir evde, dünyayla tek iletişimlerini cep telefonuyla sağlayan bir ailenin yaşadıklarını ekrana getiren programda ayrıca Çorum'da yaşayan parkinson hastası Şerife hanıma da yardım ediliyor.
    KANAL7 / 23.15


    FIRTINA
    Zeynep'le Ali nişanlanabilecek mi

    Burçin Terzioğlu ve Erkan Can'ın rol aldığı yeni bir dizi başlıyor. Oizinin konusu şöyle; Ali ve Zeynep yakında nişanlanacak iki gençtir. Fakat Zeynep'in annesi Emine, nişanı istemez. Zeynep'in ve Ali'nin babası bir haritanın peşinden define aramaya giderler ve nişan gününde defineyi bulurlar. Nişan başlar ama gençlerin yüzükleri ortada yoktur.
    KANAL D / 20.30


    ŞUBAT SOĞUĞU
    İzlemeyenler için final bölümü ekranda

    Kenan Bal ve Suavi Eren'in rol aldığı dizinin finali tekrar ekrana geliyor. Mehmet Aziz Tarman, Başar Bey'in organize ettiği suikastten kurtulmaya çalışıyor. Nedim ve Tarman, karşı karşıya geliyor. Tahir Hoca, Anadolu Platformu için sürpriz bir karar alıyor.
    SAMANYOLU / 23.00


    Ya Benimsin Ya Toprağın
    Ferdi bir emlak ofisinde çalışmaktadır. İyi bir kızla evlenmeki istemektedir. Bir süre sonra Leman'la birbirlerine aşık olurlar ve evlenmeye karar verirler. Ancak Leman Ferdi ile evlenip, hapisteki belalısı Ali'den kurtulmayı planlamaktadır.
    Yön: Ferdi Tayfur Oyn: Ferdi Tayfur, Leyla Somer, Şükriye Atav, Suzan Avcı, İhsan Yüce, Bahar Uysal KANAL 7/ 15.00

    Kumarbazın Karısı
    Sevda, Adapazarı depreminde eşini ve anne babasını kaybetmiş kucağındaki bebeği ve sakat ağabeyiyle kalakalmıştır. İstanbul'a taşınırlar. Sevda hayat şartlarının zorlamasıyla Faruk isimli kumarbaz bir adamla evlenir.
    Yönetmen: Nazif Tunç Senaryo: Gülin Tokat Müzik: Gündoğar Oyuncular: Ezgi Sertel, Ercan Süt, Batuhan Başıbüyük
    KANAL 7 /2006

    Arkadaşın Böylesi
    Steve, Armand, Dorian ve Johnny yakın arkadaş ve karakter oyuncularıdır. Martin Scorsese'nin, çekeceği bir gangster filmi için aktör aradığı duyulur. Bunun üzerine, dört arkadaş, Al Capone olabilmek için birbirlerine ihanet ederler.
    Orj. Adı:With Friends Like These Yön : Philip Frank Messina Oyn: Adam Arkin, David Strathairn, Jon Tenney
    TV8 / 23.00

    Cennet
    Philippa İtalya'nın Turin kentinde öğretmenlik yapmaktadır. Kocası ve pek çok sevdiğini uyuşturucu yüzünden kaybetmiştir. Şehrin en büyük uyuşturucu taciriyle ilgili bilgilerle polise gider. Ancak burada kimse onunla ilgilenmez.
    Orijinal Adı: Heaven Yönetmen: Tom Tykwer Oyuncular: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi Türü: Drama
    TRT 1 / 23.45

    O'Toole Kardeşler
    Komik bir Western filmi olan O'Toole Kardeşler bu akşam ekrana geliyor. Richard Erdman'ın yönettiği bu filmde, Mitchell ve Timothy iki kardeştir. Bir gün yolları çok garip isimli bir kasabaya düşer.
    Orijinal Adı: Brothers O'Toole, The Yön: Richard Erdman Oyn: John Astin, Steve Carlson, Pat Carrol Türü: Komedi - Western
    TRT 1 / 02.35


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    KON TV: (0332) 444 01 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi